AcasăȘTIRI EXTERNERusia: „Orice transport de arme spre Ucraina devine o țintă” / Putin...

Rusia: „Orice transport de arme spre Ucraina devine o țintă” / Putin amenință țările NATO / România, vizată

Rusia a precizat clar că orice transport de arme care intră în Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru o „operațiune specială rusă în Ucraina”, care vizează eradicarea amenințărilor la adresa Federației Ruse, a declarat vineri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„Am precizat foarte clar că transport care intră pe teritoriul ucrainean, pe care îl vom considera ca purtând arme, va deveni o țintă legitimă”, a Lavrov.

Potrivit lui Lavrov, acest lucru este „complet de înțeles”, deoarece Federația Rusă desfășoară o „operațiune al cărei scop este eradicarea oricărei amenințări care emană de pe teritoriul ucrainean împotriva Rusiei”.

„Armele rusești din țările NATO nu pot fi transferate”

„Operațiune” pe care țările Occidentale o califică drept încălcarea dreptului international, invazie și crime de război. Lavrov a amintit că există o formulă conform căreia „nicio țară nu ar trebui să-și asigure securitatea în detrimentul securității altor țări”, scrie Tass.

Lavrov a mai menționat că sistemele de apărare antirachetă de fabricație sovietică și rusă, care se află la dispoziția unor țări NATO, nu pot fi transferate în mod legal în țări terțe.

„Vreau să reamintesc tuturor țărilor care ar putea lua în considerare această idee că sistemele sovietice de apărare antirachetă și sistemele de fabricație rusă există în conformitate cu acordurile și contractele interguvernamentale care au și certificat de utilizator. Și acest certificat, acordul de utilizare, nu le permite să fie trimise în țări terțe. Aceasta este o cerință complet legitimă”, a spus el.

author avatar
Tudor Borcea
598 afisari

6 COMENTARII

  1. Dle Lavrov, fiecare treaba la timpul ei ! Aveti bunul simt si educati-va nepoti in liniste si pace . La virsta asta, la valoarea dv. e rusinos sa fi-i goarna unui Criminal de Razboi !

  2. Ar trebui sa-i spuna cineva acestui mercenar iresponasbil iohanis si acolitilor sai sa nu mai implice Romania in acest conflict militar stupid provocat de interesele meschine ale marilor puteri, ce ne afecteaza economic si dupa cum se vede in delaratiile liderilor rusi , putem deveni si teatru de razboi !!!

  3. Lavrov face muncă voluntară și se coboară la nivelul unor subnormali care au mintea încleiată. Normal că asemenea convoaie inamice cu armament și muniție sunt niște ținte legitime și chiar recomandate pe timp de război. Ce pretenții are NATO? Ca aceste convoaie să fie primite de ruși cu flori, preluate sub semnătură pentru ca apoi să fie predate personal de Lavrov armatei ukrainiene? Unii sunt retardați rău, zău așa.

  4. E acum mai intra si organizatii umanitare fundatii oiegheuri semi🌜luna rosie firme de cohones si alti altruisti.
    Tatae ai vazut padurile alea ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger