Cauta

Seful MAE: Criticile partii ungare incearca sa ne atraga intr-o disputa artificiala

Mizand pe o atitudine ponderatata, in contextul recentei reactii a ministrului de Externe din statul vecin la adresa sefului Executivului, Bogdan Aurescu spune ca partea romana nu vrea sa intre in acest „joc de scaladare a unor declaratii”.

(sursa foto: mae.ro)

Aurescu a subliniat faptul ca abordarea partii romane a fost conforma cu spiritul european. „Criticile partii ungare incearca sa ne atraga intr-o disputa artificiala”, considera ministrul de Externe.

Totodata, seful Diplomatiei romane a amintit faptul ca nu esta prima data cand se constata o abordare de acest tip din directia oficialilor de la Budapesta. „Partea ungara de fiecare data – ca nu este prima data cand se intampla acest timp de abordare – arunca un anumit mesaj, (…) dupa care noi reactionam legitim si de aici rezulta ca partea romana este cea care a inceput acest dialog. (…) Nu vrem sa intram in acest joc de escaladare a unor declaratii, care nu fac decat sa ascunda situatia complicata in care se afla Ungaria pe plan european”, a mai punctat seful MAE, referindu-se la afirmatiile lui Szijjarto, conform carora „Ponta si-a pierdut controlul” si a facut „afirmatii irationale”.

Nu in ultimul rand, Aurescu a precizat ca a fost informata Comisia Europeana cu privire la intentia autoritatilor ungare de a ridica un gard la frontiera cu Romania si a explicat, totodata,  faptul ca statistica nu arata ca s-ar fi produs o crestere a numarului persoanelor care tranziteaza granita dintre Romania si Serbia, situatie care sa justifice o astfel de masura. „O intentie care (…) nu se bazeaza pe elemente reale. Nu exista, din informatiile pe care le avem, din partea Ministerului de Interne, o crestere a fluxului de persoane la frontiera sarbo-romana, prin urmare nu exista nicio justificare pentru acest tip de abordare”, a precizat ministrul.

Ultimele stiri

  • Nicușor Dan, Paulică Lambrino și frizeria
  • Europa nu-și poate permite să se decupleze de China!
  • Cea mai puternică armată din lume nu are încredere în inteligența artificială?
  • Habemus… campioana!
  • Incendiu puternic în nordul Capitalei. Fumul gros, vizibil de la mare distanță/S-a emis RO-ALERT
  • Accident în Capitală. Au fost implicate un autobuz și un autoturism/Mai mulți călători, la spital
  • Protest spontan la Registrul Comerțului București. Activitatea cu publicul, suspendată/Ce solicitări au salariații
  • Firea, candidatul PSD la Primărie, a anunțat proiectele pentru Capitală
  • Scandal de proporții în Dâmboviţa! Persoane rănite, în urma unui conflict/Poliţiştii au tras focuri de avertisment
  • Piedone, ironii la adresa lui Ciolacu: „Văd c-ai mai albit în ultima lună! Stresat? Ești bine?”
  • Exit mobile version