Cauta

Sectorul 1 și fraudarea alegerilor. De ce nu vrea USR renumărarea voturilor?

Sectorul 1 este cel mai bogat sector din București. Bugetul îl depășește pe cel al multor județe din țară și, din acest motiv, bătălia politică este foarte dură. La fel a fost și în anul 2016, când aceiași combatanți, Dan Tudorache și Clotilde Armand, au luptat până în ultima clipă pentru primărie.

Anul acesta, după exit-poll, Clotilde Armand a fost dată ca învingătoare. A doua zi, primarul în funcție, Dan Tudorache, a anunțat că a câștigat la 200 de voturi. De aici au început problemele. Antena 3 a difuzat miercuri seară imagini în care mai multe persoane umblau, în prezența jandarmilor, la sacii de voturi dintr-o încăpere a Biroului de Circumscripţie Electorală a Sectorului 1. Conform surselor media, cei implicați ar avea legături cu USR.

 S-au sesizat procurorii

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au deschis dosar penal, joi, în cazul scandalului electoral. Procurorii fac cercetări pentru tentativă de falsificare a documentelor și evidențelor electorale după apariția imaginilor din camera unde ar fi buletine de vot. Cauza este cercetată in rem.

 De ce nu vrea USR renumărarea voturilor?

Dincolo de imagini, acuze și atacuri politice nu putem să nu remarcăm poziția, cel puțin ciudată, a USR Sector 1 și a candidatei Clotilde Armand. Primarul în funcție, Dan Tudorache, a cerut renumărarea voturilor iar cei de la USR s-au opus vehement. Asta în condițiile în care, la Sectorul 5, s-au renumărat voturile, fără mare tărăboi.

 Fraudarea alegerilor, o temă cu impact major

În momentul de față, organele de anchetă cercetează situația. Este esențial pentru democrația românească ca această problemă să nu rămână în aer. Dacă problema nu va fi rezolvată cu celeritate și maximă deschidere către public, viitorul primar al Sectorului 1 va avea o mare problemă de legitimitate.

Au trecut mai bine de 30 de ani de la Revoluția din 1989 în care oamenii au murit, tocmai pentru ca noi să putem vota liber. În această situație nu trebuie făcute concesii sau derogări, justiția trebuie să-și facă treaba cât mai repede.

Ultimele stiri

  • Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă/Se găsește în mai toate bucătăriile
  • Scene înspăimântătoare în SUA. Patru poliţişti ucişi şi alţi patru răniţi, într-un schimb de focuri – VIDEO
  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Exit mobile version