Cauta

PSD l-a lăsat pe Iohannis să vorbească singur! Ce s-a întâmplat la Cotroceni în timpul consultărilor cu social-democrații

Klaus iohannis

PSD l-a lăsat pe Iohannis să vorbească singur! Ciolacu a ieșit val-vârtej de la discuții

Discuțiile de la Cotroceni dintre Klaus Iohannis și PSD pare să nu fi ajuns nicăieri, deoarece delegația condusă de Marcel Ciolacu a ieșit după mai puțin de 15 minute.

Social-democraţii aveau la dispoziţie aproape o oră să poarte negocieri cu şeful statului și să-l convingă că varianta sa de premier este cea mai bună. Cu toate aceștia, delegația PSD din care făceau parte Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu, Paul Stănescu şi Gabriela Firea  a decis să părăsească mai repede ședința.

Microbuzul care l-a transportat pe liderii PSD a fost văzut plecând de la Palatul Cotroceni în jurul orei 11:20, transmite România TV. Delegaţia PSD a intrat la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis la ora 11.

„Mergem astăzi la Cotroceni cu un mandat clar, dat de către români. Electoratul a sancţionat fosta guvernare condusă de domnul Orban şi de domnul preşedinte Iohannis. Domnul Iohannis trebuie să înţeleagă faptul că a pierdut aceste alegeri şi trebuie să accepte nominalizarea PSD, în persoana domnului profesor doctor Alexandru Rafila să fie viitorul prim-ministru desemnat”, a declarat Marcel Ciolacu, înaintea discuţiilor de la Cotroceni.

Marcel Ciolacu a cerut „guvern de uniune naţională” cu premier PSD

Marcel Ciolacu spunea că adevărata miză a negocierilor dintre PNL, USR-PLUS şi UDMR o reprezintă rămânerea în funcţiile de preşedinte de partid a lui Ludovic Orban şi Dan Barna.

Preşedintele PSD susţine formarea unui guvern cu reprezentanţi de la toate partidele parlamentare, dar cu premier de la PSD, care a câştigat alegerile. O altă variantă ar fi un guvern minoritar al PSD, însă nu este clar cine ar vota pentru învestirea acestuia.

Ciolacu, a declarat, după consultările de la Palatul Cotroceni, că în cadrul discuțiilor, președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pentru câștigarea alegerile.

„Președintele a recunoscut că am câștigat alegerile și chiar ne-a felicitat și a spus că propunerea PSD în persoana lui Alexandru Rafila este o propunere onorabilă. Am menționat faptul că acele negocieri ridicole, pe lângă Constituție, nu au ce căuta într-o democrație reală și vom aștepta finalizarea tuturor negocierilor pentru a avea o concluzie”, a declarat Ciolacu, de la sediul PSD

Președintele PSD a precizat că i-a transmis lui Klaus Iohannis că este nevoie de un guvern de uniune națională.

„Am spus că România trece printr-o perioadă delicată și nu ne permitem o majoritate în Parlament fragilă și considerăm că un guvern de uniune națională este cea mai bună soluție pentru România. Normal, în această construcție politică partidul care a câștigat alegerile trebuie să desemneze prim-ministrul în persoana domnului Rafila. A luat act președintele de propunerile noastre”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Consultările vor avea loc după următorul program:

Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 12:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);
Ora 13:00 – Alianţa USR-PLUS;
Ora 14:00 – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR);
Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 16:00 – Minorităţi naţionale reprezentate în Parlament.

Ultimele stiri

  • Mihai Albu, diagnosticat cu cancer. Designerul a fost operat/Primul mesaj al fostei soții, Iulia Albu: „Este o luptă grea în care…”
  • Incident grav! Doi polițiști, împuşcaţi într-o secție de poliție din Paris – VIDEO
  • Trucul prin care românii pot să ajungă să păcălească automatele sistemului de reciclare și să ia bani şi pe sticle care nu sunt în program
  • UPDATE. Informații noi despre starea lui Florin Piersic/„Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore”
  • Noi vești despre starea actorului Florin Piersic. Ministrul Sănătății: „Lucrul ăsta contează foarte mult”
  • Poza Zilei
  • Amiralul Horatio Nelson are de gând să elibereze Crimeea în doi timpi și trei mișcări
  • Alege ce citești
  • Iohannis cu Geoană, rocada mică, beleaua mare
  • S-a spart buba angajărilor pe pile la ANRE
  • Exit mobile version