AcasăPoliticaUPDATE. Consultări la Cotroceni. Cu ce oferte au venit PSD și PNL

UPDATE. Consultări la Cotroceni. Cu ce oferte au venit PSD și PNL

Klaus IohannisKlaus Iohannis negociază, luni, ca să numească un nou prim-ministru. Iată care sunt favoriţii!

Klaus Iohannis va discuta luni, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

UPDATE 13.11. La ora 12.00 au început consultările cu reprezentanţii PNL. La discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis au participat Ludovic Orban, Florin Cîţu, Raluca Turcan, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău. Discuţiile cu delegaţia PNL, condusă de Ludovic Orban, au durat aproape 40 de minute.

UPDATE 11:20: Delegaţia PSD, condusă de Marcel Ciolacu, a ieşit de la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis după mai puţin de 15 de minute, cu toate că social-democraţii aveau la dispoziţie aproape o oră să poarte negocieri cu şeful statului. Microbuzul care i-a transportat pe liderii PSD a fost văzut plecând de la Palatul Cotroceni în jurul orei 11:20.

Şeful statului i-a invitat la consultări pe reprezentanţii PSD, PNL, ai Alianţei USR PLUS, Alianţei pentru Unirea Românilor şi UDMR, dar şi pe cei ai minorităţilor naţionale.

PNL vine cu Florin Cîţu, PSD, cu Alexandru Rafila

Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Delegaţia PNL pentru consultările de la Palatul Cotroceni va fi compusă din liderul formaţiunii, Ludovic Orban, premierul propus, Florin Cîţu, prim-vicepreşedinţii Raluca Turcan şi Rareş Bogdan.

Vor mai fi prezenţi la consultări şi secretarul general al formaţiunii, deputatul Robert Sighiartău, precum şi liderul organizaţiei judeţene Prahova, Iulian Dumitrescu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va participa la consultările cu şeful statului, Klaus Iohannis, propunerea social-democraţilor pentru funcţia de premier fiind medicul Alexandru Rafila. „Luni suntem primul partid invitat la Cotroceni. Voi merge însoţit de colegii mei.

Nu voi putea să fiu însoţit de domnul profesor Rafila, deoarece în continuare este în izolare la domiciliu„, a anunţat Ciolacu, joia trecută, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

author avatar
Andrei Ștefan
275 afisari

3 COMENTARII

  1. Herr Präsident,
    Ich hoffe, dass Sie diesmal das Land nicht mehr mit Masken täuschen, die einzige Lösung für den Premierminister ist Herr Ciuca!!!!!!!!!!!!!
    Ich hoffe, Sie haben das Signal der Wähler verstanden.!!!!

  2. Ce a căutat Johannis, a găsit! Hienele de centru-dreapta au ajuns la stârv și acum trag care mai de care mai tare din el! Prostii care sunt prosti de centru-dreapta au rămas cu ochii în soare, adicătelea săraci, prosti și cu covidul in plămâni! Un fleac, ne-au ciuruit plămânii!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger