AcasăPoliticaCiolacu e hotărât! Vrea să facă Guvernul: „Trebuie să înţeleagă faptul că...

Ciolacu e hotărât! Vrea să facă Guvernul: „Trebuie să înţeleagă faptul că a pierdut aceste alegeri”

Marcel CiolacuCiolacu e hotărât! Vrea să facă Guvernul: „Trebuie să înţeleagă faptul că a pierdut aceste alegeri” / foto: Adevarul

Marcel Ciolacu anunță că va face declarații de presă după consultările de la Cotroceni, chiar dacă președintele Klaus Iohannis le-a interzis partidelor să discute cu presa după întrevederea cu el.

PSD vrea neapărat premier și nu va renunța la ideea ca Alexandru Rafila să fie premier, a precizat liderul social-democrat.

„Mergem astăzi la Cotroceni cu mandat clar dat de către români. Electoratul a sancţionat fosta guvernare condusă de domnul Orban şi de domnul preşedinte Iohannis. Domnul preşedinte Iohannis, astăzi, trebuie să înţeleagă faptul că a pierdut aceste alegeri şi trebuie să accepte nominalizarea PSD, în persoana domnului profesor doctor Alexandru Rafila, să fie viitorul prim-ministru desemnat”, a spus luni președintele PSD, Marcel Ciolacu, într-o scurtă declarație de presă la sediul partidului înainte de a merge la consultările de la Cotroceni cu șeful statului.

Ciolacu a mai spus că delegația partidului îi va da președintelui și programul de guvernare al PSD. „Sunt ferm convins că președintele va găsi calea de a-l desemna pe Rafila premier”, a adăugat Ciolacu, potrivit ştiripesurse.ro.

PSD vrea să facă Guvernul

Președintele PSD a declarat duminică seara că la consultările de luni de la Cotroceni partidul său va propune fie un guvern minoritar PSD, fie un guvern de uniune națională, cu premier social-democrat. Social-democrații susțin că sunt gata să se pună în slujba țării cu o echipă de profesioniști și un program de guvernare solid, potrivit unei postări pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis discută luni, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Primul partid care intră la consultări este PSD, la ora 11.00, formaţiune care îl propune ca premier pe medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS. Din delegația PSD care va merge luni la Palatul Cotroceni fac parte Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu și Gabriela Firea.

author avatar
Andreea Vlad
182 afisari

2 COMENTARII

  1. cum sa faci guvern cu minoritate in parlament . Pică la primul vot
    Chiar nu se gandeste acest domn Ciolacu? Mai bine si-ar da demisia acest cetatean!
    PSD nu a avut un scor bun pt ca si-au cam dat cu stangul in dreptul sefii din psd sa fie clar.
    PSD a fost condus bine de Nastase si apoi de Dragnea sa fie clar.

  2. Cine sa inteleaga, un Tantalau si un Gogoman ? N-are cum Marcele, ei umbla cu limitatorul pus, asta e !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger