Cauta

Minciuna care forțează starea de urgență

România se află pe locul 34 în Europa la numărul de cazuri de Covid raportat la milionul de locuitori

Guvernul ne amenință cu starea de urgență, carantinarea zonelor și o lege pandemică dictatorială pe motiv că România ar avea un număr enorm de cazuri Covid. Realitatea însă este cu totul alta. Potrivit datelor statistice oficiale, în Europa, țara noastră ocupă abia locul 34 din 53 de țări care au raportat numărul de cazuri la milionul de locuitori.

La cel mai relevant indicator, numărul de cazuri la milionul de locuitori, România este codașa Europei, cu 1.526 de infectări. Mai bine decât noi stau aproape toate țările din Estul Europei, dar și state precum Finlanda, Malta, Cipru, Grecia sau Albania. Un număr mai mare de cazuri Covid la milionul de locuitori au țări ”disciplinate” și cu măsuri dure de restricții aplicate în ultimele luni, printre acestea numărându-se Austria, Islanda, Belgia sau Danemarca. Serbia, care a raportat 2.401 de infectări la milionul de locuitori și care a reintrat în starea de urgență, a avut unele dintre cele mai dure măsuri restrictive, populației fiindu-i interzisă ieșirea din case după ora 17, de luni până vineri, iar sâmbăta și duminica toată lumea era obligată să rămână la domiciliu.

La numărul total de decese raportate drept Covid, România este însă în prima parte a clasamentului european, ocupând locul 12 din 53 de țări. Și asta pentru că raportările deceselor au fost, în mare parte, trunchiate, în sensul că nu coronavirusul a fost cauza morții în cele mai multe dintre acestea. Au fost situații în care cei care erau doar suspecți de Covid erau trecuți pe lista neagră în cazul în care decedau din cauza bolilor grave de care sufereau.

Mai mult, imprecizia testelor PCR, care continuă să dea rateuri grave și în prezent, face ca singurul test pozitiv făcut post-mortem să nu poată fi luat în seamă. În ultimele zile, autoritățile au raportat creșteri incredibile ale cazurilor Covid, asupra cărora planează suspiciuni sau, în cel mai bun caz, care pun foarte multe semne de întrebare. Are România, în acest moment, capacitatea de a efectua zilnic peste 13.000 de teste? Dacă da, de ce nu s-au făcut și acum trei săptămâni- o lună? Câte dintre testele pozitive au devenit negative la a doua testare? S-au făcut aceste teste în focarele izbucnite în spitale și în căminele de bătrâni? Câte dintre persoanele testate au venit din Marea Britanie sau din Franța, unde evoluția Covid este pe o pantă ascendentă?

Cine spune adevărul?

Testarea a 4.000 de persoane în București, făcută de Primăria Capitalei, a scos la iveală un număr de doar 4 infectări Covid. La testarea la graniță făcută de greci celor peste 6.000 de români nu a fost depistat niciun caz. Despre testarea în masă anunțată de ministrul Tătaru pentru 1 iunie nu s-a mai auzit nimic, deși aceasta ar fi arătat procentul de infectare și imunizare în rândul populației. ”Eu aș vedea ceva rău în numărul de cazuri grave, însă la ATI sunt internați doar 231 de pacienți. Deși autoritățile refuză să furnizeze astfel de date, ar fi important de știut câte locuri la ATI sunt ocupate de pacienții Covid în fiecare spital, câte locuri sunt ocupate de ceilalți bolnavi, câți au murit și câte locuri goale sunt. Ar fi relevant dacă am ști câți pacienți noi au intrat la ATI și câți au fost mutați pe alte secții.Numărul de infectări nu este relevant. Dacă virusul a pierdut din agresivitate, cu atât mai bine este să se infecteze cât mai mulți, ca să-și facă anticorpi. Este o aberație totală ceea ce se întâmplă. Dacă astăzi s-au ridicat restricțiile, nu are nicio relevanță creșterea numărului de cazuri, trebuie să treacă două-trei săptămâni ca să aibă efect. În istorie, niciodată carantinarea nu a încetinit o infecție cu transmitere respiratorie”, ne-a declarat dr.Răzvan Constantinescu, de la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași.

Ultimele stiri

  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Exit mobile version