Cauta

Marcel Ciolacu râde de premier: ce poreclă i-a găsit lui Florin Cîţu, după noul acord din coaliţie (VIDEO)

marcel ciolacu

Marcel Ciolacu râde de premier: ce poreclă i-a găsit lui Florin Cîţu, după noul acord din coaliţie

Marcel Ciolacu l-a ironizat miercuri pe premier, declarând că după semnarea noului protocol din coaliția de guvernare, „așa-zisul prim-ministru Cîțu a devenit Pisicîțu, pentru că înainte de a semna ceva va trebuie să răsfoiască acordul comisiei pentru a vedea dacă are voie„.

Dacă nu are voie, va trebui să sune toți președinții de partide„, a continuat Ciolacu. Liderul social-democraţilor s-a referit la acordul semnat marți seară de liderii coaliției, act politic în care scrie că premierul trebuie să discute cu președinții partidelor de coaliție înainte de a remania un ministru.

Ciolacu, declarație dură

A fost o criză de pubertate politică. Partide imature au pus orgoliile mai presus de interesele romanilor.

Singura schimbare notabila a fost faptul ca prerogativele conferite de Constitutie premierului au fost schimbate cu un acord al unei coalitiei.

Cu alte cuvinte, din acest moment asa-zisul premier a devenit acum Pisi-Cîțu, pentru ca inainte de a semna ceva trebuie sa rasfoiasca acordul coalitiei sa vada daca are voie sau nu are voie.

Dacă nu are voie, trebuie să-i roage frumos pe preşedintii coaliţiei să-i dea voie să semneze„, a declarat Marcel Ciolacu.

PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat un act adițional

După aproape o săptămână de la demiterea lui Vlad Voiculescu și două runde de discuții și condiții puse în Coaliție, PNL, USR-PLUS și UDMR au ajuns marți la un acord.

DAN Barna : Coalitia USR Plus , PNL si UDMR continua

Liderii celor trei formațiuni au semnat „un act adițional” la protocolul Coaliției și au anunțat că noul ministru al Sănătății va fi aflat miercuri.

Documentul prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţiei şi a premierului.

Prerogativa constituţională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Preşedinte se exercită după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier şi după o dezbatere în coaliţie, se mai arată în document.

Ultimele stiri

  • Mai multe cutremure de gradul 4, produse în România
  • Iohannis se întâlnește astă seară cu Joe Biden
  • Florin Piersic, transferat de la Cluj în Capitală
  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Exit mobile version