Cauta

Iohannis, nu te mai crede nimeni!

De aproape o săptămână avem o nouă criză politică la Palatul Victoria. De data asta, una de sorginte progresist-neomarxistă, scremută de mofturile USR PLUS. Dar nu contează faptul că un partid care a luat 10% (plus marja de eroare) la ultimele alegeri se alintă, mai important e rezultatul acestui răsfăț politic nesusținut de un scor electoral pe măsură. Guvernarea a intrat în criză, blocaj total de la București la Satu Mare, din Suceava la Timișoara, asta este România nefardată! Cum de s-a ajuns aici? Nimic mai simplu, după „parlamentare”, țara a fost dată pe mâna pierzătorilor, iar alianța învinșilor, pompos intitulată coaliția de guvernare, are frisoane și convulsii ori de câte ori strănută vreunul dintre „parteneri”.

Obligat să intervină, că doar el a girat mariajul liberalo-pluseristo-udemerist, Klaus Iohannis s-a apucat să scrie pe Facebook. Dar o face de parcă ar da următorul anunț la ziar: „Președinte, caut țară de condus. Premierul îl aduc eu”.

Trădare, când e vorba de alții

După ce i-a învrăjbit pe români, împărțindu-i în români buni (liberalii) și români răi (pesediștii), Iohannis este pe punctul să-i azvârle în țarcul „condamnaților” și pe pluseriști. Pentru el, îndrăzneala de a sta în calea planurilor premierului Florin Cîțu nu este un joc politic, ci trădarea încrederii votanților. Și spune asta taman el, care cu ani în urmă era urcat în barca social-democraților și zâmbea fotoreporterilor veniți să consemneze o înțelegere făcută cu Victor Ponta.

Fie că îi place să audă asta (în cazul lui, tot ce se poate), fie că nu, Iohannis se comportă azi aidoma unui lider extremist! Din președintele tuturor românilor, al nostru s-a transformat în președintele liberalilor și numai al liberalilor, iar toți ceilalți… Ei bine, părerea sa despre votanții social-democraților este arhicunoscută; chiar dacă vorbim despre milioane de români, degrabă și fără remușcări i-ar da pe mâna talibanilor afgani.

Pe „pluseriști”, Klaus Werner Iohannis îi acuză că „trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta”, iar despre AUR crede că este „un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României, (…) un partid care nu respectă valorile occidentale”. Astfel, printr-o simplă postare pe Facebook, președintele a lăsat repetenți la materia „Politică” milioane de români și i-a trecut clasa doar pe-ai lui, liberalii cei atât de preocupați „să dezvolte România”.

Românii se revoltă. Pe Facebook

Criza apărută la Palatul Victoria nu este, însă, despre șantajul USR PLUS, o grupare cu identitate incertă care vrea privatizarea numaidecât a întregului sistem de sănătate publică din țară. Și, ca bonus, distrugerea SIIJ, secția aia de procurori tupeiști care o anchetează pe Clotilde Armand. Criza asta este despre eșecul României lui Klaus Iohannis.

Reacția românilor la ultima postare a președintelui spune totul. Râsete și furie, mesaje ironice, plăcuțe suedeze expediate spre Cotroceni. Oamenii nu mai cred minciunile fostului primar din Sibiu, îl condamnă pentru tot, de la explozia prețurilor în hypermarketuri și până la facturile nesimțite la energie electrică și gaze, îi arată că a girat falimentarea țării de către un guvern-marionetă, mai degrabă pus în slujba corporațiilor străine decât a cetățenilor.

Ultimele stiri

  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Bilanț cumplit după surparea unei autostrăzi, în China. Numărul morților a crescut la 36/Sunt zeci de răniți
  • Tradiţii şi obiceiuri de Joia Mare, înainte de Paştele 2024. De ce nu se lucrează în această zi
  • Incident înspăimântător în Capitală! Brațul unei macarale a căzut peste o mașină parcată
  • Exit mobile version