Cauta

Iohannis, declarații de ultimă oră. Ce spune despre aderarea la Schengen: „De data aceasta este complicat, fiindcă Austria…”

Aflat, joi, la Bruxelles, Klaus Iohannis a ieșit în fața presei, până să participe la reuniunea Consiliului European, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

Unul dintre subiecte a vizat aderarea României la Schengen. Context în care șeful statului a lăudat inițiativele civice menite să ajute România să adere cât mai curând la spațiul Schengen. Dar a punctat că „de data aceasta este complicat”.

„Aceste inițiative sunt salutare. E bine să se știe că nu numai noi, politicienii, ne dorim ca România să intre în Schengen, nu numai noi ne dorim să protejăm mediul.

Este bine să avem sprijinul societății civile, a oamenilor, și să știm că și ei își doresc aceste lucruri, un mediu mai curat. Dacă prin astfel de inițiative procesul propriu-zis va fi accelerat, vom vedea”, a spus Iohannis, joi, în declarațiile susținute înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

Iohannis: Austria, din motive electorale interne, se opune extinderii Schengen

Președintele a adus în discuție, însă, faptul că Austria se opune extinderii Schengen, din motive electorale interne. Ceea ce complică lucrurile – a dat de înțeles acesta. „În realitate, procesul se desfășoară acolo unde s-a desfășurat din capul locului. Parlamentul European a dat rezoluții de tipul acesta, că România și Bulgaria trebuie să fie parte din Schengen, însă legea este că se votează în consiliul Uniunii, în formatul JAI. Deci acolo se ia decizia.

Sigur că pentru a se ajunge la o decizie favorabilă toată lumea trebuie să se implice și politic. Începând de la președinte, la premier, ministru de Interne, de Externe și așa mai departe. Toată lumea colaborează pentru a obține acest rezultat. De data aceasta este complicat, fiindcă Austria, din motive electorale interne, se opune extinderii Schengen”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version