Cauta

Guvernul a aprobat măsuri de relaxare a restricțiilor, de la 1 august. Cîțu: Relaxare este un cuvânt puternic – VIDEO

Guvernul a aprobat măsuri de relaxare a restricțiilor, de la 1 august. Cîțu: Relaxare este un cuvânt puternic - VIDEO

Cu doar câteva zile înainte de începutul ultimei luni de vară calendaristică, Executivul a dat undă verde unor măsuri de relaxare, ce se vor aplica de la 1 august.

La finele ședinței de Guvern de miercuri, 28 iulie, Florin Cîțu a făcut un anunț în acest sens.

”Am aprobat măsurile de relaxare a restricțiilor de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menţinute”, a punctat premierul Cîţu.

Despre concerte și competiții sportive

Șeful Executivului a trecut în revistă câteva dintre aceste măsuri. ”Aş menţiona activităţile cultural-artistice şi de divertisment organizate în spaţii deschise, cu participarea a cel mult 75.000 de persoane, în localităţile cu incidenţă mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori, este foarte important, iar o condiţie importantă: participanţii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi”, a menționat premierul.

Totodată, prim-ministrul liberal a făcut referire la competițiile sportive în spații închise sau deschise, ”permise cu spectatori până la 75% din capacitatea maximă a spaţiului – cu asigurarea unei distanţe de minim 1 metru între persoane și dacă incidenţa din localitate este mai mică de sau egală cu 2 la mie”.

De asemenea, Cîțu s-a referit la activitățiile din baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, ”până la capacitatea maximă a spațiilor închise în intervalul orar 5-02”. ”Rămâne ora 02, nu am mai prelungit, dacă incidența este mai mică sau egală cu 2 la mie. Și aici, atenție, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate. Așa era și până acum, nu se schimbă nimic”, a mai punctat premierul.

Citește și: Relaxare, dar cu „botniţă”. Lucian Bode e strict! Care sunt restricţiile de care românii nu scapă nici de la 1 august

O nouă etapă de relaxări în România. Măsurile valabile începând cu data de 1 august – DOCUMENT

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • VIDEO. Un autobuz cu pasageri a căzut într-un râu, în Sankt Petersburg. Bilanțul victimelor/Imagini de la fața locului
  • Șeful ELCEN a ieșit cu cifre: „Datoria Termoenergetica la ELCEN este de un miliard de lei”
  • Rareș Bogdan, despre situația PNL: „Astăzi, niciun sondaj nu ne mai coboară sub 25%”
  • Mihai Albu, diagnosticat cu cancer. Designerul a fost operat/Primul mesaj al fostei soții, Iulia Albu: „Este o luptă grea în care…”
  • Incident grav! Doi polițiști, împuşcaţi într-o secție de poliție din Paris – VIDEO
  • Trucul prin care românii pot să ajungă să păcălească automatele sistemului de reciclare și să ia bani şi pe sticle care nu sunt în program
  • UPDATE. Informații noi despre starea lui Florin Piersic/„Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore”
  • Noi vești despre starea actorului Florin Piersic. Ministrul Sănătății: „Lucrul ăsta contează foarte mult”
  • Poza Zilei
  • Exit mobile version