AcasăNewsArafat şi Mihăilă au anunţat cum se va închide ţara pentru nevaccinaţi....

Arafat şi Mihăilă au anunţat cum se va închide ţara pentru nevaccinaţi. Iată ce diferenţieri se vor face între români!

Raed arafatRaed Arafat a anunţat cum se va închide ţara pentru nevaccinaţi. Iată ce diferenţieri se vor face între români!

Șeful DSU, Raed Arafat, a admis faptul că şi ţara noastră va începe să facă diferenţieri între oamenii vaccinaţi şi cei nevaccinaţi. El nu exclude ca accesul în anumite sectoare – cum ar fi industria HoReCa – să fie acordat măcar unei categorii de persoane: cele vaccinate.

Săptămâna viitoare urmează să fie discutată o eventuală hotărâre CNSU pentru măsurile care vor fi în vigoare de la 1 august.

O să vedem care sunt măsurile care rămân la fel, dacă sunt modificări, aceste lucruri urmează să se stabilească în cursul săptămânii care vine, iar între timp sunt convins că se va discuta inclusiv la nivel politic care va fi abordarea (în eventualitatea unui nou val pandemic – n.r.)”, a declarat Raed Arafat, vineri seara, la postul Digi24.

Urmează scandalul din cauza discriminărilor?

Este de aşteptat ca diferenţierile între cele două categorii (vaccinaţi şi nevaccinaţi) să ducă la un scandal în societate, centrat pe discriminare. Arafat recunoaşte că altă variantă nu există, în acest moment.

Ți se dau mai multe variante. Te vaccinezi, te testezi sau, dacă ai trecut prin boală, ești scutit pe o perioadă de 180 de zile, cam asta e regula europeană. Dacă nu ești vaccinat, te testezi. Deci este o alternativă, față de cine este discriminarea?

Față e cei care nu vor sub nicio formă nici măcar să se testeze? Aici devine protecție sanitară, nu mai este discriminare. Există foarte multe argumente în acest sens”, a mai zis şeful DSU.

De altfel, secretarul de stat în MAI a dat de înţeles că astfel de măsuri ar putea fi aplicate în România dacă va creşte numărul de infecţii cu COVID-19.

Dacă începe să crească numărul de infectați, ajungi la astfel de soluții. Da, este posibil, în loc să închizi totul. Dacă ajungem peste 3 la mie, vom ajunge să spunem că în interiorul restaurantelor scădem capacitatea, închidem, nu permitem să se deschidă.

Ori o să permitem capacitate mai mare, dar cu condiția că cei care intră să ne asigurăm că nu transmit, că nu sunt bolnavi și așa mai departe. Există astfel de abordări”, a zis Arafat.

Doar vaccinații în restaurant?

Cert este un lucru: nimeni nu vrea să impacteze economia la maxim, adică impactul pe economie se va dori să fie cât mai mic.

Asta înseamnă ca alternative gen: da, nu intră toată lumea într-un restaurant în interior, dar vaccinații vor putea să intre sau vaccinații și testații vor putea să intre – măsuri pe care le vedem în Franța, în Grecia în unele zone – va fi posibil să se întâmple”, a declarat Raed Arafat.

Certificat verde pentru accesul în spaţiile publice?

Autoritățile iau în calcul introducerea certificatului verde pentru accesul populației în toate spațiile publice închise, considerate neesențiale.

Având în vedere evoluția pandemiei, relaxările pentru nevaccinați pot să continue și mi se pare normal ca vaccinații să stea în continuare în birouri fără mască dacă toți ceilalți din birouri sunt vaccinați. Dar persoanele nevaccinate care sunt cele mai expuse riscurilor, dacă cifrele cresc, să existe restricții.

Am prezentat în coaliție măsuri care au funcționat în alte state. Acestea au fost ipoteze de lucru. Urmează ca săptămâna viitoare să reluăm fiecare dintre aceste măsuri și să vedem care vor fi considerate oportune.

Nu e vorba doar despre mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale în weekend, precum mall-urile. Supermarketurile sunt considerate spații esențiale.

Aceasta ar fi varianta cea mai simplă, utilizarea acestui certificat verde, combinat cu o aplicație care este deja dezvoltată de STS care să verifice veridicitatea acestui certificat verde”, a explicat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

author avatar
Andrei Ștefan
1.504 afisari

20 COMENTARII

  1. Jegurilor:

    1. faceți testare gratuită și atunci nu mai este discriminare.

    2 faceți o cercetare nationala pe 10% din cei trecuți prin boala și pe 10% din vaccinați in care se se vada anticorpii și imunitatea celulara.

    Ambele categorii pe vârste, sexe, distanta fata de boala și fata de vaccin. Și așa convingeți lumea … dacă rezultatele arată varianta oficiala.

    3. Împușcați-va pana nu o face poporul roman, fiindcă in numele nostru înmulțit cu mia, mai e și mania.

  2. No problemo Mr Arafat.
    Eu nu ma vaccinez pentru ca: lucrez de acasa, comand totul pe internet deci nu merg in spatiile tale esentiale(restaurant, supermarket), nu merg cu transportul public pentru ca ma deplasez cu bicicleta in oras sau cu masina in afara orasului, nu stau la hotel pentru ca am o rulota si uite asa nu ma voi vaccina, minca-te-ar puricii de vindut. Da’ las’ ca vine ea vremea platii, atunci sa vezi.

  3. Cu cata relaxare vorbesc 2-3 oameni despre masuri de interdictii la nivel national, cu incalcarea grava a Constitutiei ! Nimeni nu-i ia la intrebari si sa dea de pamant cu ei. Din pacate, s-a generalizat la nivel mondial, cu complicitatea ticaloasa a sefilor de stat si de guvern. Banul dicteaza.

  4. & Arafat își umflă mușchii că la vaccinare e un fel de Gică Popescu, „căpitan de vaccinare” , și că mai rămâne să își facă și implant de păr sau să își pună perucă, ?

  5. Daca tot imi interziceti drepturile CONSTITUTIONALE,atunci reduceti-mi taxele si impozitele fata de stat cu 50%.Daca nu ,atunci va actionez in judecata !

    • De acord.Cei ce nu beneficiaza de asistenta medicala gratuita/ medicamente sa plateasca mai putin la contributia pe sanatate.
      Guvernantii/ primarii sa nu mai CERSEASCA(fapta penala) bani de la cetateni pe la casele de marcat pentru ajutorarea spitalelor !
      Deja platim multi bani si nu beneficiem de nimic.

  6. Ăștia țin cu tot dinadinsul să ne scoată în stradă. Oricum, plusereaua poate să-și ia adio de la voturi.

  7. Arahate, sunteți niște, stai să văd ce cuvinte potrivite găsesc, caricaturi asa-zis politice, niște putrezi mentali, niște diformi cerebrali, iar într-un cuvânt anormali într-o țară cu un popor care se vrea perfect normal. Numai că nu se poate cu aberanți ca voi. Continuati cu discriminarea fără să vă temeți de majoritatea normală a cetățenilor români. Voi chiar vreți o revoluție serioasă în care să primiți ce meritați? Țineți neapărat să vedeți ce pățesc naziștii ca voi? Arabile, tu ai grijă mare că ai făcut prea multe rele si lumea a trecut cu vederea, dar nu a uitat! Si mai ai cu tine o clică numeroasă care va suporta toate mizeriile ce li se fac de nişte ani românilor. Credeți că scăpați? Vreți să vedeți puterea românilor?
    Hai continuați asa ca să vedeți ce iese si ce se alege din acțiunile voastre. Si să nu uiți arabule, în România, FORȚA ESTE A POPORULUI ROMÂN! Va dăm noi si vaccinare si poponari si mizerii ce ne dați voi!

  8. ARAFAT DAR-AR DOMNUL DUMNEZEU SA TE VEDEM SPANZURAT…BANDIT SI TRADATOR NENOROCIT CE ESTI…LGBT TI-A ARUNCAT CREIERII IN FUND? ACUM VEDEM CE JEG SI SCURSURA A PUS MANA PE SISTEMUL DE SANATATE. LUATI-AR SATANA SUFLETUL ALA BLESTEMAT! MIZERIE ESTI SI ASA O SA PIERI! INTEPATUL IN ROZETA CURULUI ESTI…DAR LASA CA TE VEI DA TU IN VILEAG CA SI CU HOTIILE TALE…

  9. Bai capdeX pentru ce matha’-n cuhr umbli cu pistol la bracinar ?? De cine te temi nenorocitule? Tu crezi ca mai pune cineva botul la reactivarea marotelor voastre securiste si vehicularea de cifre false ?? Vezi nenorocitule ca testele PCR tocmai au fost calificate de FDA_ul USA ca NEPOTRIVITE si cu rate uriase de FALS POZITIV si vor fi SCOASE DIN UZ! Sa nu ai tu impresia ca vei scapa ca magarul in ceata cand va exploda scandalul discriminarii ! Majoritatea Dictatorilor au crapat de glont , de streang sau de cutit !

  10. arahat, bai ordinarule, o vei lua in gura cat de curand, o sa te cam alerge romanasii tai, bai terorist palestinian criminal !! Se apropie distractia de toamna – iarna, o sa fie ceva de ne-uitat, bai criminalilor in alb, pregatiti-va de joaca, ca vine Iadul, la propriu 🙂 Covid Macht Frei 🙂

  11. Boala psihica a dementilor care ne conduc se agraveaza in fiecare zi.La fel si a nazistilor numiti doktori care au schimbat ciuma bruna a lui hitler in ciuma alba.Am avut ocazia sa stau de vorba cu un asemenea ,nici nu stiu cum sa il numesc,si am inteles ca a-ti da viata si sanatatea pe mana unor asemenea sariti de pe fix e curata sinucidere.Pana una alta ,daca acest Mengele al Romaniei vrea sa sa faca ceea ce zice sa scoata nevaccinatii din societate dar sa nu mai perceapa nici impozite pentru astia.Urinam pe statul lor de deviati mintal.Oricum va veni si ziua socotelilor.

  12. Cand parul destept paraseste capul ….concluziile se simt, magafaiilor, de ingradirea liberatii a auzit prostiile voastre ?

  13. O singura remarca: duceti-va la dracu! Vaccinati-va voi in cap cu toate dozele cumparate de cutu matu! Cat ii mai suportam pe idiotii astia?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger