AcasăSOCIALRelaxare, dar cu "botniţă". Lucian Bode e strict! Care sunt restricţiile de...

Relaxare, dar cu „botniţă”. Lucian Bode e strict! Care sunt restricţiile de care românii nu scapă nici de la 1 august

romani mascaRelaxare, dar cu "botniţă". Lucian Bode e strict! Care sunt restricţiile de care românii nu scapă nici de la 1 august

Lucian Bode, ministrul de Interne, a afirmat că masca de protecţie va rămâne obligatorie în spaţiile închise şi după data de 1 august, precizând că de la această dată nu vor fi neapărat relaxări noi, ci completări la cele existente, dând ca exemplu o creştere a numărului de participanţi la evenimente private.

Reprezentantul Guvernului a spus într-o conferinţă de presă susţinută la Cernavodă, că structurile MAI verirică în continuare dacă se respectă portul măştii de protecţie, iar în caz contrar sunt date amenzi.

În continuare verificăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară care încă sunt în vigoare. Masca, portul măştii la interior este o măsură obligatorie şi chiar o să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua de la 1 august, masca va rămâne obligatorie şi după 1 august.

Structurile noastre aplică în continuare sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în fiecare zi. Transmit un mesaj cât se poate de clar, către populaţie, vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a spus Lucian Bode.

A minimalizat măsurile de relaxare

Totodată, Bode consideră că, de la 1 august, nu vor mai fi neaparat noi măsuri de relaxare, ci vor exista completări la ce aflate deja în vigoare.

Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă la alte state din Europa, ne uităm la măsurile pe care ei le-au luat.

Noi suntem în etapa în care am relaxat o parte din măsuri gradual aşa cum le-am şi introdus, intenţionăm ca de la 1 august să venim cu o completare nu cu măsuri de relaxare neapărat noi, ci o creştere spre exemplu a numărului de participanţi la evenimente private, dar tot o relaxare în sensul bun al cuvântului poate fi catalogată şi această măsură.

Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul ăsta al nostru trebuie să aibă un partener, cetăţenii şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară.

Nu există altă soluţie decât o campanie de vaccinare care să continue cu succes, astfel încât să nu fie nevoie să revenim aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţie”, a declarat Lucian Bode.

Care sunt relaxările, de la 1 august?

Relaxări, nu restricţii. Nu scăpăm de mască la interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult pentru evenimente în spaţiu în aer liber, cu un număr mai mare de participanţi. Ora nu se schimbă, rămâne tot ora 2 noaptea.

Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem cu ce avem, cu excepţia evenimentelor. Suntem încă într-o situaţie foarte bună. Avem şi condiţii la intrarea în ţară pe care nu le modificăm. Suntem precauţi”, a declarat Florin Cîţu.

author avatar
Andrei Ștefan
343 afisari

7 COMENTARII

  1. La acest articol, autorul si cenzorul ?? au blocat comentariile. Este decizia redacției sau a unui ziarist din Brailita care îi este frică de critici reale? Domnule, chiar dacă refuzi discuția tot ceea ce realizezi este sa confirmi ca scrii la comandă.

  2. Ce calificare are LB sa AFIRME „Nu există altă soluţie decât o campanie de vaccinare care să continue cu succes”.
    Mai omule, de ce te bagi in rahat singur? Citează si tu pe cineva, mentioneaza ca este opinia ta sau abtine-te. Nu ai pregătirea necesară ca să faci astfel de afirmatii.

  3. L.B. Cred ca stiti mai bine decât mine ce înseamnă grup infracțional organizat. Aveti o echipa care să verifice contractele atribuite de guvern in aceasta perioada.
    Daca vreti pot sa va mai dai si alte sugestii in sfera dvstra de activitate.

    Dupa cate ați remarcat nici măcar nu l-am pomenit pe cel cu 4 la treapta si 2 eșecuri la admitere la ASE. Nu merită să imi pierd timpul cu un astfel de individ…

  4. L.B. Mai bine ai întreba si cere să se precizeze in ce condiții încetează circul ăsta. Rata de infectare este ridicol de mica in tara, in jur de 1, 2 la 100000 locuitori ca sa mai fie necesare restrictiile si asta in condițiile in care testul PCR la parametrii folosiți nu are nici o valoare asa după cum afirma cel care l-a creeat.
    In locul dvstra mi-as face datoria si as verifica cum este posibil ca in ilfov această valoare sa fie de 10 ori mai mare desi in Bucuresti rata de infectare este doar de 2-4 ori mai mare. (8 persoane la 100000)

  5. cazuri, iar Marea Britanie, cu de departe cea mai mare rată de vaccinare din Europa, 87,8%, a înregistrat 47.599 de cazuri raportate sâmbătă. De cealaltă parte a baricadei se situează țările codașe la vaccinare, cum este Bulgaria, cu o rată de vaccinare de 18% și 35 de cazuri raportate, România, cu 30,8% vaccinați și 44 de cazuri, sau Letonia, cu 42,5% vaccinați și 33 de cazuri.

  6. Ultimul mesaj nu-i aparține lui AS. Este una din încercările facute ca sa detectez ce anume declanșează cenzura. Spre surprinderea mea, mesJul a trecut astfel incat imi cer scuze dar voi incerca o data cu formularea care a fost respinsă de cel putin 5 ori. Vedeti mai jos. O dată cu numele autorului, si o data cu numele meu, Popol.

  7. Mesajul test a fost cenzurat. Deci, un mesaj copy paste pe care l-am publicat trece. Aceiasi informatie formulată altfel este cenzurată.

    Sfatul meu, nu întoarceți spatele la individul acesta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger