Cauta

Cîțu iese la rampă: „Sunt necesare imediat restricții mai dure asupra Rusiei/Trebuie să acționăm ACUM”

Cîțu iese la rampă: „Sunt necesare imediat restricții mai dure asupra Rusiei/Trebuie să acționăm ACUM” (sursa foto: Facebook)

În contextul situației din Ucraina, criză care ține cu sufletul la gură o lume întreagă, fostul premier Florin Cîțu, actualmente președinte al Senatului și al Partidului Național Liberal, a transmis, sâmbătă dimineață, un mesaj cu referire la Rusia.

Sunt necesare imediat restricții mai dure asupra Rusiei. Ar trebui să vizăm TOATE interesele financiare ale Rusiei din țările noastre, precum și persoanele conectate la Kremlin și activele acestora”, susține Florin Cîțu, într-un scurt mesaj postat pe Facebook.

Al doilea om în statul român susține că e nevoie să se acționeze cât mai rapid. „Istoria ne va judeca după acțiunile noastre. Trebuie să acționăm ACUM”, notează Cîțu.

Discuții în cadrul task-force-ului de la Palatul Victoria

Pe de altă parte, la Guvern au avut loc, în dimineața zilei de sâmbătă, discuții de ultim moment purtate de către premierul Ciucă cu miniștrii ce fac parte din task-force-ul pentru gestionarea situației din Ucraina.

Vineri seară, premierul Ciucă a fost, alături de miniștrii de Interne și Apărare, Lucian Bode și Vasile Dîncu, la cel mai mare punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina – cel de la Siret.

„Am venit la cel mai mare punct de trecere a frontierei de la granița cu Ucraina, Siret, pentru a vedea organizarea activităților pentru asigurarea fluxului de tranzit, precum și pregătirile necesare în cazul în care ne confruntăm cu un număr mare de cetățeni ucraineni care solicită protecția statului român.

De la începerea conflictului au fost înregistrate 40 de cereri de azil. Am cerut autorităților locale responsabile să acorde întregul sprijin pentru ca cetățenii care solicită azil să beneficieze de sprijin: cazare în centrele amenajate, dacă doresc acest lucru, asistență materială, medicală și tot ce au nevoie.

Am fost impresionat de numărul mare de voluntari români care îi întâmpină pe refugiații care intra în țară. Alături de autoritățile locale, românii arată astfel solidaritate față de vecinii ucraineni, greu încercați de agresiunea militară rusă”, sună mesajul transmis pe pagina de Facebook a premierului Ciucă, în seara zilei de vineri, 25 februarie.

Ultimele stiri

  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Exit mobile version