AcasăSOCIALÎntârzieri semnificative și BLOCAJ la Vama Siret: flux mare de oameni care...

Întârzieri semnificative și BLOCAJ la Vama Siret: flux mare de oameni care vor să plece din Ucraina. Ce le recomandă MAE românilor

Întârzieri semnificative și BLOCAJ la Vama Siret: flux mare de oameni care vor să plece din Ucraina. Ce le recomandă MAE românilor (sursa foto: captură youtube)

Ca urmare a situației din Ucraina și a numărului mare de oameni care încearcă să plece din această țară au apărut întârzieri la punctul de frontieră dintre Ucraina şi România Porubne – Siret.

Un mesaj venit sâmbătă dimineaţă de la Ministerul român de Externe include ți recomandarea adresată cetățenilor români de a avea în vedere folosirea și a celorllate puncte de trecere a frontierei dintre Ucraina şi România.

În contextul întârzierilor semnificative şi al blocajului înregistrate la punctul de frontieră dintre Ucraina şi România PTF Porubne – PTF Siret, generate de fluxul foarte mare de persoane care doresc să părăsească teritoriul Ucrainei şi de procedurile specifice de verificare a documentelor aplicate de către poliţia de frontieră din această ţară, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români să ia în considerare să utilizeze, alternativ, şi celelalte puncte de trecere a frontierei dintre Ucraina şi România (PTF Solotvino – PTF Sighetul Marmaţiei, PTF Diakovo – PTF Halmeu ), precum şi cele dintre Republica Moldova şi România (PTF Lipcani – Rădăuţi Prut, PTF Costeşti – PTF Stânca, PTF Sculeni, PTF Leuşeni – PTF Albiţa, PTF Cahul – PTF Oancea şi PTF Giurgiuleşti – PTF Galaţi), unde timpii de aşteptare pentru ieşirea din Ucraina sau Republica Moldova sunt în prezent mult mai reduşi”, a transmis MAE, potrivit news.ro.

Ce a anunțat Poliția de Frontieră

Pe de altă parte, din informațiile venite vineri de la Poliția de Frontieră s-a aflat că „în data de 25.02.2022, în intervalul orar 00.00-14.00, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control aproximativ 75.198 persoane, cetățeni români și străini, dintre care 37.575 persoane au fost pe sensul de intrare în ţară, iar 37.623 persoane pe cel de ieşire”.

Într-un comunicat transmis de sursa citată s-a mai precizat că „la frontiera cu Ucraina, numărul total de cetăţeni români şi străini a fost de 5.461 persoane, dintre care 4.787 pe sensul de intrare în ţară. Comparativ cu acelaşi interval din data de 24.02.2022, când s-au înregistrat 6.382 persoane (5.321 pe sensul de intrare în ţară), s-a constatat o scădere cu 14,4 %”.

Totodată, sursa citată a mai precizat că „la frontiera cu Moldova, valorile de trafic au fost de 13.172 persoane (dintre care 9.455 pe sensul de intrare în ţară), iar în ziua anterioară au fost 10.208 persoane (6.586 pe sensul de intrare în ţară) – creştere de 29 %”.

Și că „la nivel naţional, au efectuat formalităţile de control 11.273 cetăţeni ucraineni, (7.389 pe sensul de intrare in Romania şi 3.884 pe cel de ieşire), fiind înregistrată o creştere cu 83% faţă de acelaşi interval orar al zilei anterioare. Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 3.448 cetăţeni ucraineni, iar la cea cu Republica Moldova au intrat 2787.

De la declanşarea acestei crize, până în prezent, 34 persoane au solicitat acordarea unei forme de protecţie a statului român în punctele de trecere a frontierei, acestea urmând a fi preluate de reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări”.”

author avatar
Andrei Coman
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger