AcasăȘTIRI EXTERNEUniunea Europeană "arde" Rusia la bani. Primele sancţiuni aplicate agresorilor încep să...

Uniunea Europeană „arde” Rusia la bani. Primele sancţiuni aplicate agresorilor încep să se vadă

sua sanctiunis rusiaUniunea Europeană "arde" Rusia la bani. Primele sancţiuni aplicate agresorilor încep să se vadă

SUA se coordonează cu aliații și va anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei, după ce Moscova a recunoscut cele două regiuni separatiste din Ucraina ca fiind independente și a trimis forțe de „menținere a păcii” acolo.

SUA va impune sancțiuni împotriva Rusiei pentru această violare clară a legislației internaționale și a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei”, a declarat ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Japonezii se alătură NATO pentr aplicarea de sancţiuni

Japonia a declarat marți că este pregătită să se alăture SUA și altor state G7 la aplicarea sancțiunilor, dacă președintele Vladimir Putin va ordona invazia Ucrainei.

Administrația Biden a pregătit un pachet inițial de sancțiuni împotriva Rusiei care include interzicerea instituțiilor financiare americane de la procesarea tranzacțiilor în cazul marilor bănci din Rusia, au spus, în weeekend, oameni familiari cu această chestiune.

Iată 4 sancţiuni importante aplicate ruşilor:

  • îi vizează pe cei care au fost implicaţi în decizia ilegală;
  • vizează băncile care finanţează operaţiuni militare ruseşti şi alte operaţiuni în acele teritorii;
  • vizează capacitatea statului şi guvernului rus de a accesa capitalul, precum şi pieţele şi serviciile financiare ale UE, de a limita finanţarea politicilor agresive şi de tensionare a conflictului
  • vizează comerţul din cele 2 regiuni separatiste către şi dinspre UE, pentru a se asigura că cei responsabili simt în mod clar consecinţele economice ale acţiunilor lor ilegale şi agresive.

Măsurile de control al exporturilor ar putea fi anunțate ca parte a pachetului, însă probabil nu va avea același impact imediat și, în schimb, va „degrada abilitatea Rusiei de a avea producție industrială în câteva sextoare cheie”.

 

author avatar
Andrei Ștefan
428 afisari

2 COMENTARII

  1. Efectele sancțiunilor la adresa Russiei se vor vedea la buzunarele cetățenilor europeni care vor plăti gaz și curent mult, muult mai scumpe. Cum se potrivesc ele toate… Sancțiunile cu imposibilitatea de a mai trăi decent în Europa și de a ne mai permite deținerea de proprietăți.. Nu vom mai avea nimic dar vom plesni de fericire. Chiar nu se vede regia la nivel mondial?

  2. Nea Andrei stii cumva concret in ce vor consta promisele Sanctiuni de ani de zile ?
    Daca nu stii nu te mai apuca de scris fafra a spune ce se cere.
    Stai linistit ca Take o sa te plateasca oricum, mai bine asa decat sa scrii prostii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger