Cauta

„Culegatorii de folclor”, primul film documentar 3 D realizat in Romania

Primul documentar etnografic 3 D realizat in Romania -„Culegatorii de folclor” – a fost lansat luni seara, la Cinema Patria din Capitala. Productia a fost realizata de o echipa coordonata de regizorul Gabriel Boholt si Marius Iurascu, directorul general RomaniaFilm.

Marius Iurascu, directorul general RomaniaFilm (stanga)

Pelicula „Culegatorii de folclor” face parte din prima trilogie de documentare 3D artistice etnografice din Romania, ce va mai include productiile „Mos Pupaza” si „Nunta in Maramures”, toate menite sa promoveze Maramuresul si traditiile sale. Celelalte doua filme vor fi lansate pana la sfarsitul anului, au anuntat realizatorii proiectului. Filmul „Culegatorii de folclor” are circa 20 de minute si a fost realizat de o echipa coordonata de regizorul Gabriel Boholt si Marius Iurascu, directorul general RomaniaFilm. Filmata pe Valea Izei, Sighetul Marmatiei, productia prezinta viata unui cuplu tanar de muzicieni din Maramures.

„Pregatirile pentru filmari au fost destul de vaste, fiind folosite echipamente tehnice unice in Romania, specializate pe acest tip de filmare. Toate acestea pentru ca spectatorii sa descopere si filme culturale romanesti 3D si sa se indragosteasca de Maramures, un tinut magic, care de ani de zile ma surprinde prin frumusetea sa” , a declarat regizorul Gabriel Boholt.

Elena si Gabriel Boholt (foto: Diana Stoica)

„RomaniaFilm trebuie sa se implice in permanenta in astfel de proiecte. Voi continua sa sustin si sa promovez filmele romanesti de calitate, care aduc un plus de valoare. Trilogia lui Gabriel Boholt este un exemplu si consider ca trebuie sa avem curajul sa spunem «da» oricand avem in fata o astfel de propunere”, a precizat Marius Iurascu, directorul general RomaniaFilm.

Producatorul principal al peliculei este Asociatia pentru Integrare Culturala Europeana, care sustine proiectele de cultura romanesti, precum acesta, iar coproducator este RomaniaFilm, care se va ocupa in continuare de distributia documentarului.

Gabi Boholt a fost unul dintre primii fotoreporteri romani care a realizat materiale de presa in zone de conflict armat, precum Transnistria – Tiraspol, Dubasari, Muntenegru-Potgorica, Kosovo si Kurdistan – Turcia. Pasiunea sa a ramas fotografia si a continuat sa participe la numeroase expozitii colective de arta fotografica in Romania, Austria, Bulgaria, Belgia, Ungaria, Germania si Spania.

[nggallery id=203]

Ultimele stiri

  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Exit mobile version