Cauta

Gripa porcina: primul deces in România

In România a fost inregistrat primul caz de deces in urma imbolnavirii cu virusul gripei noi, fiind vorba de un barbat din localitatea Siret, acesta murind in ambulanta, a anuntat, ieri, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu-Cercel.

*Inmormintare cu masti*

Barbatul, in virsta de 43 de ani, a decedat in 20 noiembrie, ieri dimineata fiind primita confirmarea infectarii cu virusul gripei noi ca si cauza a mortii, a declarat Streinu-Cercel.
Medicul a precizat ca barbatul a fost internat in 15 noiembrie in Sectia de boli infectioase a Spitalului Municipal Radauti cu simptomatologie moderata. „Evolutia rapida nefavorabila a pacientului a fost cauzata de afectiunile asociate pe care le avea, respectiv obezitate, diabet zaharat si hipertensiune arteriala”, a spus secretarul de stat.
Barbatul a murit prin stop cardiorespirator in ambulanta, in timpul transferului catre Spitalul de boli infectioase Iasi. Membrii familiei nu prezinta simptomatologie respiratorie, ei fiind informati privind masurile de protectie, a spus Streinu-Cercel.
De fapt, acestia au primit masti pentru protectie in timpul inmormintarii.
In Spitalul de boli infectioase din Iasi mai sint internati 10 pacienti cu forme severe de gripa cu virus A/H1N1, cinci dintre ei fiind ventilati mecanic. Cazurile acestea provin din judetele arondate Iasiului, a spus Streinu-Cercel.

*Prioritate la vaccin: personalul medical, studentii, liceenii si militarii*

Comitetul de Coordonare al MS a hotarit, ieri, categoriile de populatie care vor fi vaccinate cu prioritate impotriva virusului gripei noi, astfel ca 1.340.000 de doze de vaccin pandemic vor fi utilizate pentru imunizarea personalului medical, a studentilor, a liceenilor si a cadrelor militare.
Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu-Cercel, a declarat ca in Comitetul de Coordonare al MS s-a hotarit care sint principalele categorii de populatie cu risc care vor fi vaccinate incepind din 26 noiembrie impotriva virusului A/H1N1, cu produsul de la Institutul Cantacuzino.
Streinu-Cercel a reamintit ca singura metoda eficienta de protectie impotriva gripei este vaccinarea. In ceea ce priveste vaccinul pentru copii, autoritatile estimeaza ca vaccinarea va incepe in ianuarie 2010, procedurile de testare fiind mai dificile.

*Cele 1.340.000 de doze de vaccin pandemic vor fi folosite astfel:*

– 140.000 vor fi utilizate pentru imunizarea a aproximativ 70% din personalul medical

– un milion pentru imunizarea studentilor si a liceenilor

– aproximativ 200.000 vor fi repartizate serviciilor speciale, respectiv Armata, Politia de Frontiera si Ministerul Administratiei si Internelor.

– din cele un milion de doze pentru colectivitatile scolare, 500.000 vor fi folosite pentru imunizarea studentilor, iar celelalte 500.000 pentru imunizarea liceenilor.

Ultimele stiri

  • BEC a stabilit ordinea candidaturilor pe buletinele de vot pentru europarlamentare. Cine deschide lista
  • 20.500 de euro în China și 42.000 de euro în UE. Bruxelles pierde războiul mașinilor electrice cu Beijingul?
  • Momentul adevărului. Prosumatorii creează dezechilibre uriașe în sistem
  • Nicușor Dan, Paulică Lambrino și frizeria
  • Europa nu-și poate permite să se decupleze de China!
  • Cea mai puternică armată din lume nu are încredere în inteligența artificială?
  • Habemus… campioana!
  • Incendiu puternic în nordul Capitalei. Fumul gros, vizibil de la mare distanță/S-a emis RO-ALERT
  • Accident în Capitală. Au fost implicate un autobuz și un autoturism/Mai mulți călători, la spital
  • Protest spontan la Registrul Comerțului București. Activitatea cu publicul, suspendată/Ce solicitări au salariații
  • Exit mobile version