Cauta

Premiera. Iohannis a decis suspendarea sedintei CSAT

Klaus Iohannis nu se va potoli decat daca este suspendat si demis

Seful statului a anuntat, in urma cu scurt timp, concluzii despre sedinta de marti a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Incepand prin a spune, pe un ton apasat, ca fiind vorba despre rectificarea bugetara pentru institutii din domeniul securitatii nationale „este obligatie acest aviz al CSAT” si nicidecum „o chestiune facultativa sau optionala”, Klaus Iohannis a adus in discutie propunerea Executivului privind diminuarea fondurilor institutiilor din domeniul securitatii nationale. „Guvernul nu a venit cu niciun fel de explicatii pentru aceste taieri. Pe de alta parte, directorii serviciilor si institutiilor ne-au prezentat situatia din punctul lor de vedere, aratand foarte clar ca, in aceste conditii de taiere, nu se pot atinge obiectivele stabilite tot in CSAT, tot cu acest Guvern, in prima parte a anului 2018. Avand in vedere toate acestea, nu s-a putut obtine consens, adica unanimitate in CSAT, si nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificarea bugetara”, a precizat Iohannis.

Pe acest considerent, Klaus Iohannis a luat o decizie ce nu are precedent in Romania. „Am luat decizia sa suspend sedinta CSAT deoarece, dupa parerea mea, rectificarea bugetara este necesara, ea trebuie facuta. (…) Prin suspendarea sedintei CSAT, am creat posibilitatea Guvernului sa revina cu un nou proiect de rectificare, sa renunte la aceste taieri bugetare in zona securitatii nationale, care in niciun caz nu pot fi explicate decat eventual printr-o sintagma de tip „sicana politica”. Sa se revina la discutii, la colaborari si, imediat ce situatia va fi remediata, se va putea obtine avizul CSAT (…) In consecinta, astept, si asta le-am spus sigur membrilor Guvernului, sa revina cu un nou proiect de rectificare bugetara, care elimina aceste taieri inexplicabile, daca vrem sa fim oameni seriosi”, a transmis liderul de la Cotroceni.

Ultimele stiri

  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Bilanț cumplit după surparea unei autostrăzi, în China. Numărul morților a crescut la 36/Sunt zeci de răniți
  • Tradiţii şi obiceiuri de Joia Mare, înainte de Paştele 2024. De ce nu se lucrează în această zi
  • Incident înspăimântător în Capitală! Brațul unei macarale a căzut peste o mașină parcată
  • Pandemia a trecut, „sechelele” rămân! AstraZeneca recunoaște că vaccinul său are un efect secundar grav
  • Exit mobile version