Cauta

O ploaie mai teapana a pus Bucurestiul pe butuci

O rupere de nori a facut prapad, ieri, in Capitala. Strazi, magazine si subsoluri inundate, semafoare oprite, pana de curent la Gara de Nord, masini strivite de copaci, infiltratii de apa la metrou – acesta este bilantul unei ploi mai violente intr-o capitala europeana.

Ploaia abundenta de ieri dupa-amiaza a dat peste cap Bucurestiul. Cum canalizarea si-a dat repede duhul, apa s-a revarsat pe strazi, pe multe dintre ele nivelul depasind 15 centimetri. Conform ISU, probleme mari s-au inregistrat pe strazile Neajlovului, Grigore Romniceanu, Titulescu, lesti, Ioachim Gheorghe, Navodari si pe Calea Giulesti. La blocarea traficului in multe zone din Capitala s-au adaugat infiltratiile produse la metrou pe segmentul Piata Victoriei – Gara de Nord si inundarea cladirii Garii – al carei acoperis a fost spart de rafalele de ploaie. Mai mult, pe langa inundarea peroanelor, a magazinelor si restaurantelor din incinta Garii, apa a provocat un scurt circuit care a afectat doua trasformatoare. Rezultatul: toata zona Garii de Nord a ramas fara curent. Nici pe strazi situatia nu a fost mai buna, multe strazi pe care se putea circula fiind blocate din cauza semafoarelor care nu mai  functionau.  Metroul nu a scapat nici el, linia dintre statiile Stefan cel Mare si Gara de Nord fiind afectata atat de apa infiltrata in tuneluri, cat si de scaderea tensiunii electrice, situatie care a dus la oprirea trenurilor. Ploaia nu a iertat nici zona rezidentiala a  Bucurestiului, unde un copac de pe strada Roma a fost smuls din radacini si aruncat peste doua masini si un gard. Dezastrul inregistrat in Capitala a determinat-o pe Gabriela Firea, noul primar, sa convoace imediat Comandamentul pentru situatii de urgenta in vederea evaluarii pagubelor produse si dispunerea masurilor necesare remedierii lor.

Ultimele stiri

  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Bilanț cumplit după surparea unei autostrăzi, în China. Numărul morților a crescut la 36/Sunt zeci de răniți
  • Tradiţii şi obiceiuri de Joia Mare, înainte de Paştele 2024. De ce nu se lucrează în această zi
  • Incident înspăimântător în Capitală! Brațul unei macarale a căzut peste o mașină parcată
  • Pandemia a trecut, „sechelele” rămân! AstraZeneca recunoaște că vaccinul său are un efect secundar grav
  • Exit mobile version