Cauta

Imperiul milionarilor din Mafia Vamilor a fost distrus cu 90.000 euro

Pe 3 februarie, in urma unei stranse colaborari cu DNA, SRI, IGPR si Jandarmeria Romana, razboiul de 400 de zile al ofiterilor sub acoperire ai Serviciului Special al DGA intra in faza finala: descinderile. Au trecut de atunci opt luni, si, cel putin deocamdata, toti cei 313 vamesi si politisti de frontiera pusi initial sub invinuire sunt in libertate. Insa, ce-i drept, majoritatea dintre acestia au fost trimisi in judecata.

Investigatorii sub acoperire şi-au încheiat cu brio misunea

Si, dupa ce s-au strans probe cu basculantele, greu de crezut ca pana si intr-o tara a tuturor posibilitatilor ca a noastra, Operatiunea „Vami Curate” ar putea fi transformata de instante intr-un mare fas. Oricum, rezultatele nu au intarziat sa apara imediat. Cel putin cele de imagine, dar si cele financiare. Astfel, in urma destramarii imperiului milionarilor din Mafia Vamilor, sumele ajunse in bugetul statului au explodat pur si simplu. Vorbim de zeci de milioane de euro, in timp ce intreaga operatiune a costat doar cu putin peste 90 000 de euro.

Organigrama ciorapilor

„Munca era epuizanta, stresul tot mai mare odata cu apropierea descinderilor finale, dar erau si momente  cand, la reunirea cu echipele de sprijin, ne descatusam si pufneam in ras. Era uluitor cum se ciordeau unii pe altii, mai rau ca in curtea scolii. Dupa ce se colectau banii, inainte sa se faca imparteala, toti mai uitau ceva bani prin buzunarele proprii. Culmea, furau chiar si dupa ce se facea imparteala totala. Fiecare avea locurile gata stabilite unde varau banii cand ieseau din camera secretelor. Pentru fiecare om era cate un ciorap sau buzunar rezervat.  Numai ca se trimiteau unii pe altii sa mai verifice daca nu-i vede nimeni, si atunci ceilalti le luau din bani. O tineau tot asa, greu de spus care iesea in final in castig.”

Misiune indeplinita

Cei corupti erau atat de calici incat veneau la munca si atunci cand erau gripati cobza, ca sa nu piarda tura. Era pe bani grei! In cele din urma, pe 3 februarie, asaltul a pornit la Siret. Pe 8 si 9 februarie au urmat punctele de trecere a frontierei Naidas, Moravita, Foeni si Deta. Pe 21, aceeasi luna, Albita. S-au confiscat, peste tot, sume de ordinul sutelor de mii. Peste nici o luna, autoritatile fiscale ale statului constatau ca numarul incasarilor in vamile tarii crescusera cu 650 % !!! Asta in timp ce, toata operatiunea nu a costat nici macar 100 000 de euro. Cam cat se facea intr-o vama in 2-3 zile! „Acoperitii” s-au intors cu bine alaturi la familiile lor. Inca o misiune fusese indeplinita.  Si, nu in ultimul rand, cu sprijinul constant al sefului Politiei de Frontiera, chestorul Ioan Buda.

Primul Mertan 700 S din Romania. „Esti smecher, coane!”

La Siret au fost vehiculati cei mai multi bani din spaga. De-a lungul misiunii, investigatorii DGA au predat procurorilor si implicit au varsat la bugetul statului sume de-a dreptul incredibile. Tot aici a avut loc si o alta misiune a anchetelor sub acoperire de la noi : infiltrarea unui investigator pe o functie de conducere. Iar modul spectaculos in care si-a facut aparitia noul sef i-a lasat pe toti cu gura cascata si a spulberat din start orice suspiciune : „ A venit la serviciu, in prima lui zi de munca, la volanul unei superbe limuzine S 700. Politistii si pana si vamesii s-au strans in jurul bijuteriei pe patru roti si au inceput sa comenteze aprins daca mai este sau nu vreo scula d’asta prin Romania. In doar cateva ore, au ajuns la concluzia ca noul sef e prea bazat ca sa se fereasca de el si, prin intermediul fostului lor lider, l-au contactat direct pentru a-l intreba cum sa procedeze cu banii. A fost un succes imens, totul se simplifica de acum” , povesteste, cu sentimentul datoriei implinite, coordonatorul misiunii.

Ultimele stiri

  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Exit mobile version