Cauta

Facturi uriașe la energie pentru medicii de familie: „Noi nu suntem IMM-uri să plătim ca ei. Suntem cabinete medicale individuale. Nu suntem mari consumatori”

Lista medicilor de familie din România care fac teste pentru depistarea COVID/ Anunțul MS

Medicii de familie se plâng că sunt obligați să plătească facturi uriașe la energia electrică.

Aceștia plătesc 1,3 lei pe kilowatt, susține Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj, cabinete individuale neputând fi taxate ca utilizatori casnici, anunță Gazeta de Sud.

Medicii de familie plătesc 1,3 lei pe kilowatt

„Noi nu suntem IMM-uri să plătim ca ei. Nu suntem nici casnici, nici persoane fizice autorizate. Suntem cabinete medicale individuale. Nu suntem mari consumatori. Avem două camere în care ne desfășurăm activitatea. Nu știu de ce nu s-au gândit și la noi. Suntem sute de medici în dilemă la nivel județean și mii la nivel național. Vom fi puși la plafonul maxim de 1,3 lei. Este vorba de o profesie liberală și trebuie să achităm ca avocații, notarii, arhitecții”, a declarat Mihai Moisescu.

A solicitat lămuriri recent de la furnizor, însă a aflat că nu poate fi încadrat nici măcar la categoria IMM.

Pe 13 decembrie 2022 a fost publicată în Monitorul Oficial Legea 357/2022 privind aprobarea OUG nr. 119/2022 pentru modificarea și completarea OUG nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale, în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2025.

Ce tarife se aplică la energie clienților noncasnici

Legea instituie noi plafoane în ceea ce privește prețurile la energie electrică aplicabile clienților finali noncasnici, astfel: maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul mediu lunar realizat la locul de consum, diferența de consum lunar de energie electrică urmând să fie facturată la prețul de maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus, în baza declarației pe propria răspundere a reprezentatului legal pentru următoarele categorii de consumatori:

Ultimele stiri

  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?
  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Bilanț cumplit după surparea unei autostrăzi, în China. Numărul morților a crescut la 36/Sunt zeci de răniți
  • Exit mobile version