AcasăNewsULTIMA ORĂ Tarif unic la energie! Pragurile actuale de compensare, eliminate! Cât...

ULTIMA ORĂ Tarif unic la energie! Pragurile actuale de compensare, eliminate! Cât vor plăti românii pe factură

energieULTIMA ORĂ Tarif unic la energie! Pragurile actuale de compensare, eliminate! Cât vor plăti românii pe factură

Românii sunt derutați de tăvălugul de ordonanțe pe tema energiei, din ultima perioadă. După ce au fost anunțați că Guvernul pregătește o piață semi-reglementată, iată că se pregătește o nouă schimbare.

Potrivit unor surse guvernamentale, Guvernul va elimina pragurile actuale de compensare și va introduce un preț unic pentru toată lumea, indiferent dacă sunt consumatori casnici sau non-casnici. Prețul ar putea fi de 1,3 lei/KWh, potrivit Antena 3.

Compensările se fac în funcție de venituri

Pe de altă parte, românii vor beneficia de compensări în funcție de veniturile pe familie. Așadar, cei cu venituri mici ar putea avea un preț chiar mai mic de 0,68 de bani/KWh, iar cei cu venituri mari nu vor fi compensați. Aceștia vor rămâne la prețul unic stabilit.

În aceeași ordonanță de urgență, guvernanții ar putea introduce și o parte de compensare pentru lemne. Astfel, compensarea va fi la prețul pieței al lemnelor de foc și se va face tot în funcție de venituri.

De asemenea, Guvernul a anunțat o nouă măsură care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2023. Există o categorie de români care va beneficia mai mult decât alţi consumatori de noua OUG pe energie.

Pentru consumatorii casnici va rămâne un preț fix de 0,68 lei/kWh pentru cei care consumă sub 100 kWh pe lună și de 0,80 lei/kWh pentru cei care consumă între 100 și 255 kWh, adică se păstrează regulile actuale. Pentru industria mare, coaliția a discutat despre un preț fix de probabil 1,3 lei/kWh.

author avatar
Andreea Vlad
29.278 afisari

35 COMENTARII

    • Ati zapacit si furnizorii si tot. Alegeti frate un pret si ramaneti la el 50 de ani ,nu circ in fiecare luna se schimba ,alta ordonanta,alte preturi si alte scheme.

  1. Să se hotărască o dată ce vor. Dar nu mi se pare corect să se facă discriminare la tarife, pentru bogați și pentru săraci, nu este corect.

  2. clasa asta politica a cam inceput sa-i incurce pe romani, pe cale de consecinta….plafonata si eliminata.
    in mod sigur se gasesc altii care sa simta romaneste si sa gandeasca romaneste.

  3. Nu esti tagan, somer sau asistat social?? Pfai, mare greseala ca te-ai nascut. Ai salariu mai mare decat minimul, pfooai, clar, trebuie sa fie surghuiunit si sa induri toate caznele.

  4. „Luati-va pompe de caldura si masini electrice”, sa fim ecologisti si sa tinem cu planeta…….ca sa va ardem dupa aia la buzunare….
    Cum te incadrezi la 255kW/h/luna daca ai o familie activa cu mai multi membri? Ce porcarie de discriminare este asta?
    In plus, ce praf in ochi si „ajutor” sunt cei 20-30 de lei/ luna, pe care ii poti economisi, cu un tarif preferential pentru defavorizati?

  5. Credeți că este bine acum?Este doar începutul necazurilor,se va vedea asta după Crăciun ori mai devreme,oricum va fi foarte greu și rău,o să vă dați seama atunci că nu mint,din păcate 😭

    • Pentru aia din Republica Moldoca care ne înjură pe rusește se poate,pentru noi nu!

  6. Jan Constantin: este rahat cu apa rece trebuie mâncat nu aruncat. Niște dobitoci.

  7. Rahaturi românești…adică vor scumpi curentul pentru majoritatea…cine naiba consuma până intr-0 100 kw??? Daca depășești nu mai plătești că până acum 0,68 ci 0,8 deci mai scump.iar bogății să plătească același preț?? Bai v-a zis UE de acum 15 ani să ajutați doar consumatorii vulnerabili dar voi ați subvenționat politic gigacaloria de exemplu favorizând astfel bogătanii. Iar acum la energia electrică…

  8. O familie cu 3 copii nu are cum sa consume putin curent. Ca efectiv nu ai cum. Nu poti compara consumul unei familii cu consumul unui pensionar. Acu cam ce ati vrea? Sa nu mai spal copii sa ii tin pe intuneric? Sa invete la lumanare? Sau cam ce ar trebui sa fac? La tara nu ti se ofera apa calda deci avem boiler electric care te cam rupe la curent. Dar nu pot trimite copii murdari la scoala. Ar fii cazul sa va ganditi bn domnilor la ce tarife puneti nu mai amagiti lumea.

    • Corect dar pensionarul e vai mama lui consuma puțin că nu i ajung banii de medicamente ,apropo azi am văzut o femeie în vârstă care a cumpărat o ceapa mai mărișoară puteți crede așa ceva .o ceapa atât 0,70 bani asta a fost la Peni in Noua .jur că e doar adevărul.

  9. De cand o balangane”specialisti ” astia din energie si politicienii „straluciti” ai natiei te apuca plannsul cand vezi ca nu sant in stare de nimic ……,de mintit si de furat au diplome de inalta clasa…..au doctorate made in romania.
    RUSNEEEEEE!

  10. Mai aveți puțin și vin alegerile…..Sper sa se deștepte ROMANII și sa va trimită acasă pe toți

  11. Mulți de aici care spuneți ca nu este corect sa taxeze pe cei cu venituri mici, mai puțin, țin sa va spun ca sunteți niște idioți. Pai bunicii voștri care i mai aveți, nu au muncit o viata întreaga și acum primesc o pensie de mizerie? Pai e vina lor, au fost putori? De ce vorbiți aiurea? V-ar conveni sa nu aibă bani de medicamente și altele, și voi aia cu venituri medii sau mari sa va îmbuibați cu shaorma pe la maluri… Vai de gândirea vostra egoista. Va place viata bună dar doar pt voi. Sa va vad la judecata de apoi cu ce va mai ajuta banii.

  12. Sincer cei care mergem la munca mergem cum putem si daca luam un salariu asta nu inseamna ca vai de mine ce venit avem muncim pt el ,cred ca fiecare ar trebui să plătească cît consuma toti la acelasi pret ,cît consumi atîta plătești pt ca si multi nu vor sa muncească cică pe bani putini mai bune stau acasa si dorm puna la amiază si cică sunt necăjiți? Sa fim seriosi .

  13. E foarte important ca prețul energiei electrice să fie stabilit de români ,iar industria energetică să nu mai fie condiționată din afară, fiindcă totul a fost construit și plătit de poporul român.Prețul energiei pentru industrie trebuie să fie cât mai mic posibil, altfel tot ce produce industria va fi scump și greu de suportat de români.

  14. Stiam ca legile si ordonantele sunt valabile pentru toate clasele sociale’bogati sau saraci…muncitori sau directori.ma uimeste’ce tampenii putem asculta de la parlamentari.

  15. acum aproximativ 5 ani cînd am investit in fotovoltaice lumea ridea de mine că am băgat bani in prostii acum rid eu de ei cînd le vin facturile!

  16. Fotovoltaice???Pe bune???O prostie mai mare ca prostia!!!
    S-a incercat folosirea lor din timpul lui Tutankamon si nu au fost rentabile.
    Hai sa fim seriosi!!!

    • Anonim!!!!
      Sa stii (inainte de discutia despre fotovoltaice)ca se foloseste de ceva timp î din a in scrierile românilor,ti -am zis treaba cu Tutankamon.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger