Cauta

Doar o mana criminala poate impinge E.coli la actiuni agresive!

La intrunirea ministrilor Agriculturii din UE, Francisco S. Wagner, din Spania, a declarat: „Trebuie sa reparam onoarea castravetilor!” Trebuie reparata si onoarea E.coli!Comisarul responsabil cu sanatatea al UE, John Dalli, a declarat, la intrunirea de urgenta a ministrilor Agriculturii la Luxemburg, ca raspandirea infectiei letale cu E.coli se rezuma la nordul Germaniei si nu este nevoie sa se ia masuri speciale la nivel european.

Dalli a atras atentia autoritatilor germane sa se retina de la informari fara baze reale, dupa ce acestea s-au incurcat si mai rau incercand sa determine sursa infectiilor, numind germenii de fasole de la o ferma din Uelzen, Saxonia Inferioara. Ipoteza infirmata de primele rezultate.

Ea e buna, lumea e rea

E.coli este cea mai studiata bacterie din lume. Cu ajutorul ei, specialistii au putut stabili cum functioneaza organismul uman. In anii 1940, cercetatorii au constatat ca E.coli se imperecheaza si poate face schimb de gene. Una din primele harti genetice facute a fost in acea vreme, pe E.coli. In anii ’60, s-a reusit introducerea intr-o sectiune ADN de E.coli a unei gene noi, bacteria replicandu-se cu noul set de gene. Astfel de experimente cu E.coli s-au facut in toate laboratoarele lumii, urmarindu-se imbunatatirea proprietatilor bacteriei. Majoritatea bacteriilor modificate genetic n-au rezistat in organismul uman.

„E.coli are un cod genetic foarte strict, este ca un hardware”, spunea dr.Karmella Haynes, de la Harvard Medical School. „Sunt ca niste computere vii”! Utilizand E.coli, cercetatorii de la Harvard au constatat ca pot rezolva probleme de sanatate complexe. E.coli se instaleaza in organismul uman inca din primele zile de la nastere si ajuta la eliminarea unor probleme majore care ar pune in pericol viata bebelusului. Mai tarziu, diareea cauzata de E.coli este socotita de unii specialisti ca fiind o metoda de dezintoxicare rapida, eliminand toxine care ar cauza multe probleme. Insa, natura ei versatila, care ii ofera abilitatea sa fure segmente de cod genetic pentru a supravietui in medii ostile, o face si foarte periculoasa. De la mama natura, daca e protejata, nu face rau. Insa, o mana criminala sau neglijenta o poate impinge la forme agresive!

Ultimele stiri

  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Jocuri de putere la Moscova. Începe marea epurare?
  • America, prima victimă a tranziției energetice?
  • Cum a reacţionat Cristian Popescu Piedone când a văzut că, în cel mai recent sondaj Avangarde, Gabriela Firea i-a „luat faţa”
  • Exit mobile version