Cauta

De ce nu e avantajos un credit ipotecar in plina criza economica

Incet, dar sigur, ne indreptam spre o noua criza economico-financiara. In aceste conditii, poate ar fi bine sa va ganditi de doua ori, daca va imprumutati cu ipoteca pe termen de trei decenii.

Achizitionarea unui apartament nou printr-un credit ipotecar se poate dovedi o „afacere” riscanta, mai ales ca expertii anunta un nou val de criza

Tendinta, pentru cei care vor o casa, este sa se imprumute in euro, pentru ca dobanzile sunt mult mai mici si prin urmare pot accesa mai multi bani pentru locuinta. Dar exista riscul valutar. Daca sunteti pregatiti, din punct de vedere financiar, sa va luati o casa, atunci poate ar trebui sa mai asteptati pentru ca preturile inca nu au ajuns la un minimum, mai ales daca vine si criza. Dar, odata cu asta, poate veni si o scadere a salariului. O scadere a valorii caselor poate avea ca efect si o scadere implicita a garantiei pentru care va trebui sa o puneti in cazul creditului ipotecar, fapt care va scadea si imprumutul.

RBS vine cu o prima rata de 187 de euro si cu o dobanda de 5%. Pentru primul an dobanda este fixa. Pentru a primi acest imprumut va trebui sa aveti un minim de 25% din suma pe care o solicitati.

La OTP Bank rata este de 205 euro, cu o dobanda variabila de 5,72%. Prima de asigurare pentru primul an este de aproape 3 ori mai mica decat la RBS, 60 de euro.

Banca Romaneasca are si ea o oferta cu o rata ceva mai mare decat produsele anterioare. 218 euro prima rata, in conditiile unei dobanzi de 6,37%. Comisionul de acordare este de 500 de euro.

Creditul cu buletinul, pe cale de disparitie

Daca in urma cu doi ani si jumatate, cei care intentionau sa-si cumpere un aparat electrocasnic faceau credit numai cu buletinul, in prezent, situatia este cu totul alta, iar clientii magazinelor de electrocasnice obtin credite in conditii mult mai grele. Pratic, criza a facut ca intreprinderile financiare nebancare (IFN), care finanteaza achizitiile in rate, sa puna doritorilor de credite numeroase conditii. Se ajunge in situatia in care o persoana are nevoie de aproape la fel de multe acte ca pentru un credit imobiliar.

Ultimele stiri

  • BEC a stabilit ordinea candidaturilor pe buletinele de vot pentru europarlamentare. Cine deschide lista
  • 20.500 de euro în China și 42.000 de euro în UE. Bruxelles pierde războiul mașinilor electrice cu Beijingul?
  • Momentul adevărului. Prosumatorii creează dezechilibre uriașe în sistem
  • Nicușor Dan, Paulică Lambrino și frizeria
  • Europa nu-și poate permite să se decupleze de China!
  • Cea mai puternică armată din lume nu are încredere în inteligența artificială?
  • Habemus… campioana!
  • Incendiu puternic în nordul Capitalei. Fumul gros, vizibil de la mare distanță/S-a emis RO-ALERT
  • Accident în Capitală. Au fost implicate un autobuz și un autoturism/Mai mulți călători, la spital
  • Protest spontan la Registrul Comerțului București. Activitatea cu publicul, suspendată/Ce solicitări au salariații
  • Exit mobile version