Cauta

Cum reduceti costurile cardului de credit

Cardurile de credit, oferite cu larghete de catre banci posesorilor de carduri de debit, pot deveni foarte scumpe, dar exista si solutii de scadere a costurilor.

Analistii Conso sustin ca, in anumite conditii, posesorii de carduri de credit care isi impun o minima disciplina financiara pot utiliza creditul, fara a plati nicio dobanda sau cu costuri suportabile. Cum? Simplu, prin respectarea anumitor reguli impuse de bancile care au emis cardurile de credit.

Retragerea banilor de la bancomat de pe cardul de credit este taxata de banci cu dobanzi de pana la 68% pe an

Plata in perioada de gratie

Multi dintre cei care folosesc frecvent cardurile de credit la cumparaturi se plang ca nu mai reusesc sa puna la loc sumele cheltuite, dar ei se pot folosi de „armele” puse la dispozitie chiar de banci. Astfel, in contractul care insoteste fiecare card de credit este mentionata o perioada de gratie, un interval de timp in care returnarea sumelor cheltuite la cumparaturile cu cardul se face fara plata vreunei dobanzi, deci fara costuri suplimentare. Aceasta perioada de gratie difera de la o banca la alta, uneori chiar de la un card la altul, emise de una si aceeasi banca, fiind cuprinse intre 45 si 59 de zile. Asadar, daca veti completa sumele cheltuite in aceste intervale de timp, nu veti avea costuri suplimentare, dar daca veti depasi perioada de gratie, dobanzile incep pe la 14-18% pe an (CEC, BCR, BRD Societe Generale, Alpha Bank) si ajung la 35-45% pe an (Bancpost, Citibank, Credit Europe Bank, RBS).

Evitati ATM-urile!

Posesorii de carduri de credit ar trebui sa evite pe cat posibil retragerea de numerar de la bancomate (ATM), deoarece costurile sunt mult mai mari decat cele pentru sumele care sunt completate pe card dupa expirarea perioadei de gratie. Dobanzile pentru cash-ul scos de pe cardul de credit incep la 20-30% pe an (BRD Societe Generale, BCR, Piraeus Bank, ING), dar pot ajunge la procente covarsitoare, de 50-68% pe an (Bancpost, Bancpost, Credit Europe Bank, RBS). Totusi, exista cateva banci (Banca Transilvania, Carpatica, ATE Bank) care ofera perioade de gratie (de minimum 45 de zile) chiar si pentru completarea sumei retrase la ATM de pe cardul de credit.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în nordul Capitalei. Fumul gros, vizibil de la mare distanță/S-a emis RO-ALERT
  • Accident în Capitală. Au fost implicate un autobuz și un autoturism/Mai mulți călători, la spital
  • Protest spontan la Registrul Comerțului București. Activitatea cu publicul, suspendată/Ce solicitări au salariații
  • Firea, candidatul PSD la Primărie, a anunțat proiectele pentru Capitală
  • Scandal de proporții în Dâmboviţa! Persoane rănite, în urma unui conflict/Poliţiştii au tras focuri de avertisment
  • Piedone, ironii la adresa lui Ciolacu: „Văd c-ai mai albit în ultima lună! Stresat? Ești bine?”
  • Are sau nu șanse Iohannis să devină secretar general al NATO? Băsescu, opinie tranșantă – VIDEO
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Poza Zilei
  • Exit mobile version