Cauta

Ciolos se vede presedinte. Pe bune?

Intr-o tara in care zilnic se intampla numai Dragnea, cu procesele si razboaiele lui, mai rar Orban, caci de partidul lui nu se aude ceva decat daca se ciomageste intern sau daca naste Alina Gorghiu, ei bine, intr-o astfel de tara plictisita de bunastarea din reclame si de zambetul lui Iohannis, aparitia lui Dacian Ciolos nu poate decat sa bucure peisajul. Este precum raza de soare care imbratiseaza bucile nudistilor, este ploaia care racoreste nuditatile integrate in absolut si geamatul de infiorare din filmele cu patratel rosu. Suficiente motive, cred eu, ca Dacian sa ajunga presedinte.

Fostul premier socoteste gresit rezultatele referendumului

El, Dacian, este singurul candidat fara pretentii. A, ca a spus ca va intra in cursa electorala numai daca va considera ca va ajuta opozitia sa castige scrutinul nu inseamna ca ar fi pus vreo conditie. Iar asta, dintr-un singur motiv, pentru ca opozitia nu exista. Asa ca, treaba lui pe cine ajuta.

Modernizare prin circ

Ciolos vrea ca alegerile prezidentiale din 2019 sa fie castigate de fortele politice care duc spre modernizarea tarii. Ceva nou aici? Nu. Asta este o fraza care nu lipseste din discursul niciunui candidat. Toti vor asta. Partea proasta este ca nimeni nu stie care ar fi fortele astea. PMP nasit de Traian Basescu nu este luat in seama nicicand, e doar umplutura la vot cand se anunta vreo motiune de cenzura si, chiar si atunci, efectul este nul. Oricata imaginatie as avea, nu vad partiduletul asta facand altceva decat figuratie politica. Nu cred ca poate mai mult decat sa-l scape din lesa pe Basescu in fata microfonului, pentru vreun recital de ironie ieftina si vulgara, cu iz de port. Mai rau decat PMP, USR inca nu a aflat ca nu are o doctrina prin care sa se impuna, ci doar o insiruire de opinii pe care le flutura cu orice prilej. Si apoi, sa crezi ca USR poate conduce Romania spre modernizare e deja prea mult. Circul pe care il face aproape zilnic in Parlament are legatura doar cu femeia cu barba si copilul cu doua capete, piesele de rezistenta ale oricarui iarmaroc de la marginea targului.

Taranie politica

Nici la PNL situatia nu e mai grozava. Il tine in viata doar traditia numelui si faptul ca il sustine pe Klaus Iohannis la prezidentiale. In rest, partidul se zbate intre puciuri, intre sanctiuni cu eliminarea de pe listele de europarlamentare si intre ciomagelile pe care Orban le promite razvratitilor. PDL-ului care i-a ingrosat randurile nu i s-au dizolvat naravurile si tupeul, iar trasul la coaste in registrul „care pe care” ramane strategia afirmarii. Pe de-o parte e bine. Este tot ce ii lipsea lui Iohannis ca imagine pentru a se compromite si mai mult, sa fie sustinut de un partid care nu a facut nimic. Decat vocalize si taranie politica.

Simpla socoteala

Nu prea vad pe cine ar conta Dacian Ciolos in drumul lui catre Cotroceni. Crede, probabil, ca formatiunea inventata de el ar fi cea mai buna solutie. Dar pentru asta e nevoie sa castige o pozitie foarte buna la europarlamentare si tra-la-la. Aceleasi vorbe pe care le-au spus si altii, in speranta ca tin lumea in sala pana incepe filmul. Nu sunt foarte sigur ca Dacian Ciolos stie tot timpul ce spune. Imediat dupa referendum, i-a felicitat pe toti cei care s-au opus modificarii Constitutiei, prin neprezentarea la urne. Atitudine civica sanatoasa, oamenii au spus ca nu doresc sa fie inselati si manipulati inca o data de politicieni. Plus alte basme de adormit vigilenta. Julien, uite cum facem, caci deja ma plictisesti cu aiurelile astea. Chiar nu ma intereseaza cati au venit la vot. Vezi insa ca peste 3,5 milioane dintre participanti s-au pronuntat pentru casatoria intre un barbat si o femeie. Socotit altfel, e clar ca nu vor vota pentru tine la prezidentiale, caci nu le place ca Europa promovata de tine sa hotarasca in casa si in patul lor. Mai adauga cel putin doua milioane care au aceeasi opinie, dar care nu au mai ajuns la vot. Trage linie si aduna. Iti spun eu ce-ti da. E handicapul de cateva milioane cu care pleci la alegeri. Vezi ce simplu se socotesc vorbele in cifre?

Ultimele stiri

  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Jocuri de putere la Moscova. Începe marea epurare?
  • America, prima victimă a tranziției energetice?
  • Cum a reacţionat Cristian Popescu Piedone când a văzut că, în cel mai recent sondaj Avangarde, Gabriela Firea i-a „luat faţa”
  • Exit mobile version