Cauta

Cazul Boldea pune in pericol imunitatea parlamentarilor

Stergerea putinei de catre Mihail Boldea i-ar putea lasa pe toti parlamentarii fara imunitate.

Parlamentarii nu au cum sa iasa cu imunitatea curata din scandalul provocat de fuga colegului Mihail Boldea peste hotare

Finalul cazului Boldea fiind bun doar pentru un film cu prosti, romanii nostri au fost obligati sa recunoasca existenta ”vidului legislativ” care le permite demnitarilor cu imunitate sa dea cu tifla justitiei, distrugand de exemplu toate probele in timp ce procurorii se chinuie sa obtina aprobarea necesara perchezitionarii caselor alesilor. Eventual sa-si ia si zborul spre alte zari mai calde, unde nu se poarta tratate de extradare, asa cum a facut Boldea.

Mihail Boldea

Adepta infocata a reducerii imunitatii parlamentare strict la nivelul declaratiilor politice, Monica Macovei a prins ocazia si a revenit asupra propunerii – vehement respinsa de alesi la prima lectura: ”Inca o data vedem ca trebuie eliminata imunitatea parlamentarilor pentru faptele de drept comun. Sa ramana doar cu imunitate pentru declaratiile politice”. Odata redeschis neplacutul subiect, Macovei nu s-a oprit, ci a turnat gaz peste foc: ”Toate partidele, inclusiv PDL, au o problema de resurse umane (…) Stim cu totii ca exista cazuri (gen Boldea – n.r.) in toate partidele”.

Ambasadorul Gitenstein, fan al imunitatii reduse

Din pacate pentru linistea clasei politice dambovitene, spusele lui Macovei au fost acompaniate si de ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein. ”Cazul Boldea arata problemele pe care le prezinta un sistem amplu de imunitate, mai ales pentru membrii Legislativului (…) Cand ai un proces foarte lung, care trebuie urmat pentru a putea ridica imunitatea cuiva, si este vorba despre o persoana cu inclinatie spre activitati infractionale, acea persoana va folosi timpul pentru a fugi (…) Eu sunt pentru acordarea unei imunitati restranse, ca in Statele Unite, unde se aplica numai pentru declaratiile din Congres”, a sustinut si ambasadorul american.

Seful DIICOT, PR pentru Strategia Anticoruptie

Codrut Olaru vrea mai multe puteri pentru procurori

Considerat unul dintre cei mai orgoliosi oameni din magistratura, seful DIICOT a surprins, ieri, prin organizarea unei conferinte de presa in care, fapt fara precedent, a recunoscut public incompetenta autoritatilor de la Bucuresti. Confirmand ca deputatul Mihail Boldea a fost monitorizat de cei de la DIICOT, carora insa nu li s-a parut nimic suspect, Olaru a cerut schimbarea urgenta a legislatiei, in sensul acordarii de puteri sporite procurorilor. Inclusiv introducerea in Strategia Nationala Anticoruptie a vechii obsesii cu posibilitatea retinerii fara mandat, pentru 72 de ore, a unui suspect de comitere a unor fapte de coruptie. Opozitia a cerut deja ”mazilirea”  procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, un precedent in acest sens reprezentand-l gestul lui Ilie Botos, cel care a demisionat din aceeasi functie dupa fuga lui Omar Hayssam. Pana atunci insa, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus emiterea unui mandat de arestare in lipsa, nici macar serviciile secrete necunoscand locul unde s-ar putea afla acum Mihail Boldea, dupa ce a plecat cu avionul din Turcia.[poll id=”225″]

Ultimele stiri

  • FCSB, campioană în Liga 1. Urmează balaurul Europa!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Jocuri de putere la Moscova. Începe marea epurare?
  • America, prima victimă a tranziției energetice?
  • Cum a reacţionat Cristian Popescu Piedone când a văzut că, în cel mai recent sondaj Avangarde, Gabriela Firea i-a „luat faţa”
  • Frisoane la vârful UE. Ordin de cenzură totală pentru platformele online
  • Exit mobile version