Cauta

Americanii pun bocancul pe grumazul Romaniei

Ii doare fix in cot pe americani de cearta dintre Liviu Dragnea si Klaus Iohannis. Pentru ei, termenii Statul paralel, ciuma rosie, #rezist nu inseamna nimic, doar ca ai nostri din strada sunt prea prosti ca sa accepte adevarul asta. Multi cred ca Washingtonul nu doarme de grija PSD, cand in realitate altele sunt preocuparile „fratelui” mai mare. „To make money” oricand si oriunde!

<strong>De ziua SUA politicienii fac cadou partenerului strategic o lege cu dedicatie<strong>

Si, mai ales, cu orice pret, chiar daca asta inseamna sa puna bocancul pe grumazul tarii. Caci asta au facut americanii marti, si-au incordat muschii la Bucuresti – reprezentanti ai companiilor Exxon si BSOG (Black Sea Oil&Gas) au supervizat trecerea prin comisii a Legii privind derularea operatiunilor petroliere pe mare! Controversata „Lege offshore” trebuie sa fie adoptata de Camera Deputatilor cat mai repede, iar Departamentul de Stat s-a asigurat ca va trece in forma dorita. Cu dedicatie pentru firmele americane, doar ieri a fost 4 iulie. La Multi Ani si sa ne stapaniti pe mai departe!

Strategia lui Dragnea

Multi s-au inflamat cand Parlamentul s-a reunit intr-o sesiunea extraordinara, blamand o asa-zisa incercare disperata a lui Liviu Dragnea de a trece mai repede modificarile la Legile justitiei. Iata ca se dovedeste alta a fi fost miza vitezei cu care s-au miscat parlamentarii. Exploatarea gazelor din Marea Neagra nu poate fi facuta cadou americanilor fara aceasta Lege offshore, a derularii operatiunilor petroliere pe mare. Ca, pe langa ea, PSD si-a urmarit si propriul interes legislativ, deja e o alta poveste, daca nu chiar o lectie de strategie politica.

In realitate, dupa cum vedem, americanii au facut presiuni pentru Legea offshore, dovada prezenta la sedintele comisiilor a sefilor de la Exxon si BSOG.

Sperietori pentru politicieni

Afisand o atitudine plictisita, ba usor ofuscata, ca si cum prin prezenta lor in sala le-ar fi facut un mare favor parlamentarilor intruniti in comisiile de specialitate, cei trei bosi de pe piata energetica (Christina Verchere – director general executiv al OMV Petrom, Richard Tasker – lead country manager ExxonMobil Romania, Mark Beacom – CEO Black Sea Oil&Gas) s-au concentrat mai degraba pe butonarea telefoanelor, ignorand dezbaterile politicienilor.

Este atitudinea celui constient ca lucrurile sunt aranjate, dar trebuie musai sa stea acolo, pe scaun, pret de cateva ceasuri. Sperietoare pentru niste parlamentari si-asa cu pemparsii pe ei!

Tara, vanduta la bucata

Concentrati pe niste ragaieli despre justitie si statul de drept, rezistentii din piete si-au intors privirile de la jaful care are loc in aceste zile. N-au mirosit cedarea Insulei Mari a Brailei catre arabi, nu le pasa nici de zacamintele gazeifere din Marea Neagra. Normal, singurele gaze care conteaza pentru oengisti sunt flatulatiile sorosiste.

Pentru cine n-a aflat, inca, Romania si-a cedat pe nimic inca un activ strategic. Intr-o perioada in care toate statele lumii cauta sa-si imbunatateasca resursele, parlamentarii nostri comit un atentat la siguranta alimentara a tarii prin cedarea Insulei Mari a Brailei (cel mai mare teren agricol nu numai din Romania, ci din Uniunea Europeana!) unor miliardari din Abu Dhabi.

Societatea civila protesteaza intrinsec

Apetitul romanilor pentru varsarea de sange s-a vazut si in aceste zile. Niciun protest in tara fata de cele doua tunuri (gazele din Marea Neagra si Insula Mare a Brailei), doar bocete ca nu-i Dragnea arestat mai repede. Pesemne ca astia sufera in tacere pentru pierderea avutiilor tarii, dar nu vor s-o arate si protesteaza intrinsec.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în nordul Capitalei. Fumul gros, vizibil de la mare distanță/S-a emis RO-ALERT
  • Accident în Capitală. Au fost implicate un autobuz și un autoturism/Mai mulți călători, la spital
  • Protest spontan la Registrul Comerțului București. Activitatea cu publicul, suspendată/Ce solicitări au salariații
  • Firea, candidatul PSD la Primărie, a anunțat proiectele pentru Capitală
  • Scandal de proporții în Dâmboviţa! Persoane rănite, în urma unui conflict/Poliţiştii au tras focuri de avertisment
  • Piedone, ironii la adresa lui Ciolacu: „Văd c-ai mai albit în ultima lună! Stresat? Ești bine?”
  • Are sau nu șanse Iohannis să devină secretar general al NATO? Băsescu, opinie tranșantă – VIDEO
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Poza Zilei
  • Exit mobile version