Cauta

Predică protecția mediului, dar nu lasă avioanele private. Topul celebrităților-poluatoare

Predică protecția mediului, dar nu lasă avioanele private. Topul celebrităților-poluatori / Foto: Instagram

Vedete precum Taylor Swift, Kim Kardashian sau Leonardo DiCaprio predică neîncetat despre protecția mediului dar folosesc pentru deplasări avioane private. Acest lucru nu le împiedică să atragă atenția asupra încălzirii globale.

Astăzi, nimeni nu poate spune că nu este conștient de această problemă: încălzirea globală este pe buzele tuturor, iar acest lucru este cu atât mai adevărat în acest anotimp cu caniculă extremă.

Prințul Harry și ducesa Meghan, cei mai mari poluatori ai familiei regale

Prințul Harry și ducesa Meghan știu bine acest lucru. „Ceasul ticăie, trebuie să ne protejăm planeta! Să ne facem datoria din partea noastră”, au scandat ei într-un apel pe rețelele de socializare. Asta cu puțin timp înainte de un zbor cu avionul privat: fostul cuplu regal este considerat cel mai mare poluator din familia regală britanică.

Dar ei nu sunt singurii pe lista personalităților care merită oprobriul ecologiștilor. Leonardo DiCaprio, câștigător al unui Oscar, donează milioane de euro pentru protecția mediului, fapt pentru care a primit un premiu onorific la New York. Dar asta nu l-a împiedicat să ajungă la Festivalul de Film de la Cannes cu un avion privat. În prezent, el se află în vacanță în sudul Franței, pe un iaht de lux. O mică plăcere care i-a adus și o mulțime de critici, scrie Blick.

Taylor Swift, 170 de decolări în șapte luni

Cât despre vedeta americană Taylor Swift, ea se află în mijlocul unei adevărate furtuni.

Potrivit unui studiu realizat de agenția britanică de marketing Yard, ea este cel mai mare poluator dintre celebrități. În ultimele șapte luni, a decolat cu avionul său privat de nu mai puțin de 170 de ori, pentru un total de 22.923 de minute în aer.

Se spune că avionul său este responsabil pentru eliberarea a peste 8.000 de tone de CO2. Pentru comparație, această cantitate este de 1185 de ori mai mare decât media anuală a emisiilor de dioxid de carbon ale unui om obișnuit. Purtătorul ei de cuvânt a încercat să o apere în celebrul talk-show Entertainment Tonight. „Avionul lui Taylor este împrumutat în mod regulat altor persoane. A-i atribui majoritatea sau toate aceste călătorii este pur și simplu neadevărat”.

Un fan a răspuns că „indiferent cine a fost în avion, este mult prea mult și dăunează mediului înconjurător!”. De asemenea, un alt membru al fan-clubului său ar fi încercat să minimalizeze scandalul, afirmând pe Twitter că „Taytay” a donat 10.000 de dolari pentru organizația sa de caritate pentru mediu. Dar o anchetă a celor de la TMZ ar fi negat această informație. De atunci, mulți i-au acuzat pe managerii ei de comunicare că au inventat povestea.

Jay-Z și Beyonce, ipocriți cu două viteze

Cu emisii de CO2 de 6981 de tone, mogulul muzical Jay-Z se află pe locul al treilea. El și prietena sa Beyoncé au oferit recent, prin tragere la sorți, bilete gratuite pe viață la concertele lor pentru oricine se angajează să mănânce și să bea vegan pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător. Astfel, cuplul de cântăreți a fost pus la zid și pentru moralitatea lor cu două viteze.

Regizorul Steven Spielberg abia a coborât de pe podiumul celor mai mari poluatori-vedetă. Cu toate acestea, el este al cincilea pe lista „păcătoșilor”. Această poziție nu l-a împiedicat să sosească la ceremonia de decernare a premiilor Oscar într-o mașină electrică pentru a atrage atenția publicului asupra încălzirii globale.

În sfârșit, vedeta de televiziune Kim Kardashian dorește să o invite la cină pe activista pentru protecția climei Greta Thunberg, după cum a declarat într-un interviu. „Este o tânără minunată”, a exclamat ea. Kim Kardashian, al șaselea cel mai mare poluator, împărtășește preocupările lui Thunberg cu privire la schimbările climatice.

Ultimele stiri

  • Ciucă, despre sondajele la prezidențiale: Nu toţi cei care au fost clasaţi primii au câştigat alegerile – VIDEO
  • Poza Zilei
  • Horoscop 3 iunie 2024 – Astăzi veți avea timp să vă concentrați
  • Alege ce citești
  • E oficial. Ursula a dat undă verde pentru importurile din Ucraina până în 2025
  • Gabriela Firea, a doua scrisoare deschisă către Nicușor Dan: „Domnule primar, sunteți serios?”
  • Real Madrid, regina Europei
  • Reputația Americii, în pumnii lui Trump
  • Politica de condamnare. Cum va juca Biden cartea vinovăției lui Trump?
  • Burse, cluburi, suporteri. Cât de rentabile sunt acțiunile în fotbal?
  • Exit mobile version