AcasăȘTIRI EXTERNE„Elevii” Gretei Thunberg atacă arta Italiei. Activiștii și-au lăsat amprentele pe o...

„Elevii” Gretei Thunberg atacă arta Italiei. Activiștii și-au lăsat amprentele pe o capodoperă a lui Botticelli – FOTO&VIDEO

„Elevii” Gretei Thunberg atacă arta Italiei. Activiștii și-au lăsat amprentele pe o capodoperă a lui Botticelli – FOTO&VIDEO / Foto: printscreen

În Italia, activiștii de mediu și-au lipit mâinile de faimosul tablou „Primăvara” de Sandro Botticelli, care este expus în Galeria Uffizi din Florența.

Muzeul a precizat că, datorită geamului, care fusese instalat ca măsură de precauție, pictura nu a fost deteriorată.

Asaltul muzeelor

Doi manifestanți și-au lipit mai întâi mâinile de tablou, iar un al treilea a desfășurat un banner pe care scria: „Ultima generație, fără gaz, fără cărbune”. Cu toate acestea, activiștii care au fost arestați de poliție au declarat că „știau că acțiunea lor nu va afecta opera de artă italiană”.

Activiștii, care fac parte din grupul de acțiune pentru climă Ultima Generazione (Ultima Generație), au anunțat că demonstrația a fost prima dintr-un „nou sezon de acțiuni” care vizează muzeele.

„Incendiile, crizele alimentare și seceta fac ca situația să fie din ce în ce mai dificilă. Am decis să folosim arta pentru a trage un semnal de alarmă că ne îndreptăm spre un colaps social și eco-climatic”, au declarat reprezentanții grupului, infomează Euronews.

„În același mod în care ne apărăm patrimoniul artistic, ar trebui să ne dedicăm îngrijirii și protecției planetei pe care o împărțim cu restul lumii”, au anunțat protestatarii.

Acțiunea pare să fi fost inspirată de militanții Just Stop Oil din Marea Britanie, care au desfășurat recent o campanie în galerii de artă.

Ultima Generazione desfășoară acțiuni în Italia din decembrie, cu o primă serie de acțiuni în care a blocat drumurile din jurul capitalei italiene, Roma.

author avatar
Tudor Borcea
548 afisari

5 COMENTARII

  1. Copiii astia nu au oase?si-au dat mana peste cap ca sa faca un selfie cu tabloul
    Dar ideea in sine e buna #STOP OIL-GAS MAFIA.Exista motoare cu hidrogen inca din anii1950,de ce nu le folosim?Omenirea nu mai poate folosi petrol,nu ajunge pentru toti si ESTE PREA SCUMP.Hidrogenul este si mai bun si mai ieftin.

  2. Degenetati, idioti, sunt clone ale „profesoarei” lor, Greta Thunberg. Tipa adya trebuie inchisa, ferecata sa nu mai vada lumina zilei

  3. Cautam operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs. la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti minim 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet, email, word. Pentru detalii, trimiteti mesajul APLIC la adresa de email:locdemuncaonline1@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger