AcasăȘTIRI EXTERNEAmericanii s-au speriat de variola maimuţei: stare de urgență la New York!

Americanii s-au speriat de variola maimuţei: stare de urgență la New York!

După Covid-19, variola maimuței amenință omenirea. La ce se așteaptă OMS / Boala, mortală pentru 1 din 10 persoane / Foto: Facebook

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a anunțat stare de urgență în stat din cauza răspândirii variolei maimuței.

Declar stare de urgență pentru a consolida eforturile noastre continue de a ne confrunta cu focarul de variolă”, a scris Hochul pe Twitter.

Vaccinarea automată a mai multor new-yorkezi

Potrivit guvernatorului, ordinul executiv va permite statului să amplifice răspunsul la cazurile de variola maimuţei, permiţând în acelaşi timp vaccinarea imediată a mai multor new-yorkezi împotriva infecţiei.

Potrivit oficialilor locali din domeniul sănătăţii, 1.289 de persoane din oraşul New York au fost deja testate pozitiv pentru variola maimuţei şi cazurile sunt în creştere.

Probleme în mai multe ţări

Vineri, Brazilia și Spania au raportat primele decese cauzate de variola maimuțelor în afara Africii. Organizația Mondială a Sănătății a declarat săptămâna trecută o urgență sanitară globală, cel mai înalt nivel de alertă, în legătură cu focarul de variola a maimuței.

O a doua persoană bolnavă de variola maimuţei („monkeypox”) a murit în Spania, anunţă Ministerul spaniol al Sănătăţii sâmbătă, la o zi după un prim deces în această ţară al unei persoane infectate cu acest virus.

author avatar
Andrei Ștefan
388 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger