Cauta

Vestea a căzut ca o „bombă” pentru Justiţia română: Cătălin Cherecheş ar putea fi eliberat, în Germania!

Procurorul de caz care se ocupă de dosarul lui Cătălin Cherecheş, fostul primar din Baia Mare, lasă de înţeles că bărbatul condamnat în România ar putea fi chiar eliberat, în Germania.

Oricum, fostul edil nu va ajunge prea curând în ţara noastră.

De ce e complicată extrădarea lui Cherecheş?

În prezent, Cătălin Cherecheş se află încarcerat la o închisoare din Augsburg-Gablingen, unde va sta până la finalizarea procesului de extrădare.

Nu știu dacă a încercat să îi lovească, nu am aceste informații, ce vă spun cu siguranță este că nu a încercat să fugă, doar s-a opus încătușării. Se face control corporal, s-au găsit bani asupra lui, nu pot să vă spun nimic despre documente.

Este importantă cererea de arestare. Procedura de trimitere în alt stat este o procedură mai complicată, așa este acum, s-a decis arestarea lui, următorul pas îl va face tribunalul din Munchen.

Instanța va decide în primă fază dacă dosarul lui Cătălin Cherecheș este corect întocmit pentru extrădare, dacă da, atunci în următoarea perioadă tot instanța, tribunalul va decide în următoarele 6 săptămâni dacă actele sunt corecte, dacă nu s-au depus contestații pentru extrădare.

Ei vor decide ce se va întâmpla cu arestatul, dacă va fi trimis în România sau dacă va fi eliberat”, a declarat procurorul la România TV.

Socrii lui Cătălin Cherecheș, trimiși în judecată de DNA

Tribunalul Mureş a înlocuit, marţi, măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu pentru socrii lui Cătălin Cherecheş. Soluția nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Cei doi au fost trimiși în judecată de DNA pentru dare de mită și complicitate la dare de mită. Se pare că există suspiciunea rezonabilă că banii pentru șpagă provin de la familia Cherecheș.

În 8 noiembrie, Claudia Gliga, soacra lui Cătălin Cherecheș, a fost prinsă în flagrant în timp ce îi dădea mită 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj care ar urma să pronunțe decizia definitivă în dosarul de corupție al primarului.

Ulterior, Claudia Gliga a fost reținută de procurorii DNA, pentru dare de mită, alături de socrul edilului, acuzat de complicitate la dare de mită.

Ultimele stiri

  • Poza Zilei
  • Horoscop 22 mai 2024 – Veți avea vești minunate despre un subiect
  • Are Ciolacu noutăți despre candidaturile la NATO? „Erdogan a făcut anunțul…”
  • Marcel Ciolacu, sensibilizat de situația din Gaza, după întâlnirea cu Erdogan
  • Premierul, despre faptul că românii vor merge cu buletinul în Turcia: „Un gest deosebit”
  • Ciolacu îl ridică în slăvi pe Erdogan: „Un lider cu viziune”
  • Alege ce citești
  • S.O.S la poarta AUR! Simion, scos din joc!
  • Baricada de la Inter reintră în actualitate ceva de speriat
  • Guvernul, făcut praf de economiști. Inflația va crește
  • Exit mobile version