AcasăJUSTIȚIEAnunț de ultimă oră din Germania. Nemții se tem că fostul primar...

Anunț de ultimă oră din Germania. Nemții se tem că fostul primar Cătălin Cherecheş va evada!

Nemţii au explicat de ce este întârziată extrădarea lui Cătălin Cherecheş în România. Autorităţile din Grmania au transmis că fostul primar va rămâne în arest pe parcusul procesului de extrădare deoarece există „riscul de evadare”.

Între timp, vor fi examinate condițiile din închisoare.

Parchetul din Munchen cere socoteală românilor

Parchetul din München a solicitat autorităților române informații despre condiţiile din închisorile din România până la începutul lunii ianuarie 2024.

„În cadrul procesului, condiţiile închisorii din România trebuie acum examinate din oficiu, precum şi dacă s-a pronunţat aşa-zisa pedeapsă în lipsă.

Atunci când se analizează existenţa unei hotărâri în lipsă, se stabileşte mai întâi dacă persoana urmărită penal a fost (ea însăşi) prezentă la toate şedinţele de judecată.

Dacă nu a fost cazul, ar putea fi necesar să fie îndeplinite cerinţe suplimentare. Cu toate acestea, acest lucru nu împiedică în mod fundamental extrădarea”, precizează germanii.

Cherecheş a refuzat extrădarea simplificată

Cătălin Chereches este încarcerat într-un penitenciar din Germania, așteptând procedurile de extrădare. El a refuzat să îşi dea acordul pentru extrădare simplificată.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat pe 24 noiembrie 2023, de judecătorii Curţii de Apel Cluj, la 5 ani de închisoare cu executare, într-un dosar de corupţie al DNA.

Cu doar câteva ore de pronunţarea sentinţei definitive, acesta a fugit din ţară, sustrăgându-se de la executarea pedepsei.

În momentul capturării, Cătălin Cherecheş s-a opus arestării şi s-a ales cu mai multe zgârieturi pe faţă şi hainele rupte. Acesta fusese condamnat, prin decizie definitivă, la o pedeapsă de cinci ani de închisoare, pe data de 24 noiembrie.

Poliţiştii au descins atunci la locuinţa lui Cătălin Cherecheș, pentru a exercita mandatul de punere în executare a mandatului de arestare, dar primarul de Baia Mare nu se afla la domiciliu. Astfel, acesata a fost dat în urmărire națională.

author avatar
Andrei Ștefan
492 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri