AcasăȘTIRI EXTERNERăsturnare de situaţie în cazul lui Cătălin Cherecheş. Vestea adusă de procurorul...

Răsturnare de situaţie în cazul lui Cătălin Cherecheş. Vestea adusă de procurorul neamţ pune autorităţile române pe jar

Justiţia română încearcă să-l repatrieze pe condamnatul Cătălin Cherecheş, care acum se află încarcerat într-un penitenciar din Munchen.

Fostul primar al oraşului Baia Mare a refuzat extrădarea prin procedură simplificată, astfel că procesul revenirii în România va dura ceva mai mult, aproximativ 30-45 de zile.

Cherecheş ar putea să fie şi eliberat

Procurorul german care se ocupă de dosarul lui Cătălin Cherecheş aruncă însă bomba. Susţine că fostul edil ar putea să fie inclusiv eliberat.

Da, este posibil să nu fie trimis în România, poate fi eliberat, să se bucure de libertate.

Dacă totul merge fără probleme, atunci Cătălin Cherecheș ar putea fi trimis în judecată în aproximativ 6 săptămâni.

Nu știu dacă a încercat să lovească polițiștii, nu am această informație. Vă pot spune cu siguranță că nu a încercat să fugă, doar s-a opus încătușării”, a declarat procurorul, la un post TV.

Ce paşi va parcurge condamnatul

Acelaşi procuror german a prezentat etapele prin care va trece Cătălin Cherecheş.

Este o anchetă, un dosar, iar aceste informații nu pot fi încă furnizate. La acest moment nu ne poate dezvălui numele persoanei care l-a adus în gara din Augsburg.

Într-adevăr, la fiecare arestare se face control corporal, s-au găsit bani asupra lui. Nu putem da deocamdată detalii despre documente.

Instanța va decide în primă fază dacă dosarul lui Cătălin Cherecheș este corect întocmit pentru extrădare, dacă da, atunci în următoarea perioadă tot instanța, tribunalul va decide în următoarele 6 săptămâni dacă actele sunt corecte, dacă nu s-au depus contestații pentru extrădare.

Ei vor decide ce se va întâmpla cu arestatul, dacă va fi trimis în România sau dacă va fi eliberat”, a mai spus acesta.

Cătălin Cherecheș, primarul fugar din Baia Mare, a fost arestat în Germania în 28 noiembrie. A fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

author avatar
Andrei Ștefan
1.978 afisari

9 COMENTARII

  1. Și uite asa s- a mai fasait un dosar al unui borfaș, care ne va da cu tifla de la neamurile cititorului României eșuate.

    • Plângi. Ești secretara lui, aia, celebrul de la ușa după care el trăgea pa nas, iar tu ne spuneai ca- i în ședința.

  2. Ăștia care au omorit oameni în pandemie cu vaccinarea obligatorie sau cu tratament greșit în spitale Sint liberi.Televiziunile ne baga pe git un circ cu Cherecheș uitind că și ele Sint vinovate pentru instigare la crima

    • Grecia Italia Franta acum Germania , oare unde i hiba la NOI ? Sau la toate tarile din Ue?treziti va ! Aplicati metodele alternative de executarea pedepselor care sunt peste tot in UE. Nu vor mai fi fugari , cu siguranta s ar intoarce multi inapoi , nu vor mai fi refuzuri de extradari si cel mai important lucru vom intra in randul tarilor civilizate din Europa si in Schengen si unde vom vrea , dar mai inainte de toate va trebui sa fim ca ei si nu ca in Evul mediu…

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri