AcasăPoliticaS.O.S la poarta AUR! Simion, scos din joc!

S.O.S la poarta AUR! Simion, scos din joc!

George Simion se dă viteaz numai când trebuie să pozeze

Partidul „unioniștilor” și-a pierdut busola și nu mai găsește drumul spre electoratul naționalist și patriot. Cu mai puțin de 3 săptămâni înainte de alegeri, AUR a făcut implozie, iar deciziile lui George Simion stau la baza prăbușirii în sondaje. De la greșeala asocierii cu un personaj de teapa lui Cozmin Gușă și până la absența unui candidat puternic pentru Capitală, totul arată ce haos este în mintea lui Simion, dar și câtă lipsă de unitate există la vârful formațiunii, acolo unde Claudiu Târziu și Marius Lulea au devenit un fel disidenți, lideri din exil.

Într-un moment în care George Simion trebuia să demonstreze maturitate și progres în exprimarea politică, principala voce din AUR a răgușit. Și asta fix în buza alegerilor! Liniște totală, niciun mesaj puternic către electoratul-țintă, nimic despre creșterile de prețuri practicate din toată economia (de la retail la carburanți, s-au scumpit toate pe nepusă masă!), tăcere în privința planurilor viitoare.

Simion, de fapt, se prezintă exact așa cum este el – depășit de situație, bun doar la filmat cu telefonul mobil și făcut scandal pe holurile Parlamentului; apropo, mare minune că n-a fost prin preajmă și la cafteala încasată de Florin Roman de la Dan Vîlceanu, sigur regretă!

Au trecut patru ani de la surpriza produsă de AUR, însă niciun pas înainte nu se întrevede. Dimpotrivă, la viteza cu care partidul coboară în sondaje, nu-i exclus să prindă un scor electoral mai mic decât în 2020.

Alianța pentru Unirea Românilor este distrusă din interior. Înainte ca (o parte din) mass-media să execute ordinul pe unitate de boicotare și chiar denigrare a formațiunii, AUR se distruge din interior, iar pentru asta „naționaliștii” ar face bine să-l întrebe pe Simion ce se întâmplă. Cei care acum se bat cu cărămida în piept că AUR a fost înfrânt, să nu-și mai aroge merite, că nu au vreunul! A lucrat George Simion (și) pentru ei.

A intrat, a distrus, a plecat

Momentul în care și-a asociat imaginea cu un personaj deopotrivă controversat și antipatic, hulit de mulți români, în special în mediul online, acolo unde AUR puncta puternic, George Simion a semnat pentru trei, patru procente pierdute. Gușă a avut o singură misiune, în toată povestea asta – să-l convingă pe Simion că el este omul potrivit pentru a candida la „Capitală” din partea AUR știut fiind faptul că celelalte voci importante din partid se vor răscula. Și fix asta s-a întâmplat, Lulea și Târziu poziționându-se categoric împotriva acestei manevre.

Un lider prea mic pentru o idee atât de mare, asta se dovedește a fi George Simion. Din gafă în gafă până la eșecul total. Care pare garantat, la momentul de față.

În București, AUR n-a reușit să propună alegătorilor un candidat puternic, capabil să atragă nu numai pătura naționalistă, ci și zona indecișilor, a celor care, poate, pentru un nume mare și respectat, ar fi dat deoparte lehamitea provocată de o clasă politică mincinoasă și care mai degrabă a dezamăgit electoratul și s-ar fi prezentat la urne. Mai mult de atât, AUR nu are candidați la toate sectoarele, o decizie absolut șocantă pentru un partid poziționat drept cel mai important din Opoziție.

Ce urmează pentru AUR nu este foarte greu de anticipat. Am mai văzut acest scenariu. Cel mai probabil, dacă mergem pe linia lecției politice predate de-a lungul ultimilor 30 de ani, vom avea un congres național în cadrul căruia va fi decisă soarta lui George Simion. Care, foarte probabil, va plăti prețul cel mare – funcția – pentru eșecul din alegeri.

Varianta „Șoșoacă” pică din start, nu este o alternativă de luat în considerare și nici nu-i dorită de ceilalți membri AUR, din surse sigure. Nu este exclus, însă, ca șefa „SOS-ului” să fie împinsă cu forța în poveste, caz în care mai mult ca sigur va urma ruperea AUR.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.826 afisari

13 COMENTARII

  1. Chiar daca e cum spuneti, NOI TOT AUR VOM VOTA !
    CU ORICE RISC !
    ASA CA, NU VA BUCURATI !

  2. Nu e o nenorocire ca pierde 3-4%. AUR era oricum supraapreciat.
    Intrebarea e unde vor ajunge cele 3-4%? E hemoragie si in PSD iar PNL este in faza terminala.

  3. „mare minune că n-a fost prin preajmă și la cafteala încasată de Florin Roman de la Dan Vîlceanu”

    -e invers,
    golanu d.valceanu a baut apa dupa golanu g.simion.

    (ala a fost atac de vampir
    de satana
    dar nu incitam pe nimeni)

  4. Daca a facut sau nu implozie, se va vedea la vot, nu in sondaje mai mult sau mai putin masluite. Daca AUR va lua macar un mandat de europarlamentar, inseamna ca a „expodat”, deoarece 1 > 0. Aritmetica de clasa intai. La fel si la locale, unde, in 2020, AUR nu a obtinut nimic. Ca voi aveati niste asteptari sau temeri induse, asta e alta poveste, care tine mai mult de logica – capitol la care absolventii de la „uman” stau cam prost -, decat de realitatea factuala. Pe bune, baieti, voi nu ati invatat la gradinita ca nu se compara mere cu pere?

  5. o fi cum o fi , dar altul mai bun nu este . face si greseli cum este asocierea cu Neamțu , dar daca isi da seama , tot e bun . variante nu sint .

  6. Acuma nu vreți să ne spuneți că celelalte formațiuni ar avea nu știu ce mari personalități. Și apoi, intreb: când printre stâlpii partidului și parlamentari îi ai pe Ghiță K1 și scamosul cela cu barba, veșnic speriat, de unde sa scoți personalități pentru posturi ? Ei n-au fost și nu sant pregătiți să conducă. Ei sant doar „câinele care latră ” ,atât cât îi permite lanțul. PACAT, mare păcat, ca românii își puseseră mari speranțe în ei.

  7. Orice s-ar spune se pare ca tot degeaba…Sunt prea multi cetateni care amesteca incapatanarea cu logica. E atat de evident totul daca va uitati la rezultate! Faceti o paralela intre posibilitati ( reprezentare, initiative legislative, luari de pozitie….) si rezultate ! Ce a produs AUR in 4 ani tinand seama de resursele detinute? Cum a sprijinit initiativele nationaliste, suveraniste ?

  8. Nu Gusa era „marea problema”, nici Simion insusi…. ci (parerea mea….) faptul ca nu numai ca au „permis” infiltrarea acoperitilor traseisti vopsiti in Partid, dar si „cocotarea” lor pe Liste pe locuri fruntase – vezi cazul ‘telectualului basist, Neamtu …. / si citi or mai fi…..
    Nu faptul ca-i fac astia „extremisti”, ci faptul ca demonstreaza cit de „prosti” sai „sistemici” sint prin acceptarea (si cocotarea) securistilor in ierarhie…. / mde, unde nu-i minte…

  9. Oricite ordine grotesti veti primi ca sa-l muscati de fese pe Simion si pe AUR, in ansamblu, REZULTATUL VA FI 0(ZERO).
    CINE MAI VOTEAZA CU TRADATORII DE LA PSD , PNL, USR ETC. /!
    CINE ?
    ASA CA, NE VEDEM PE 9 IUNIE SEARA CIND VETI GEME DE URA SI NEPUTINTA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger