AcasăPoliticaCiolacu îl ridică în slăvi pe Erdogan: "Un lider cu viziune"

Ciolacu îl ridică în slăvi pe Erdogan: „Un lider cu viziune”

Ciolacu îl ridică în slăvi pe Erdogan: "Un lider cu viziune"Ciolacu îl ridică în slăvi pe Erdogan: "Un lider cu viziune"

România își capătă locul binemeritat și este recunoscută oficial ca o țară de interes principal pentru Turcia, după spusele premierului Marcel Ciolacu.

El adaugă că președintele Erdogan este „un lider cu viziune care a știut întotdeauna care îi sunt prietenii adevărați”.

Cu siguranță, astăzi asistăm la cel mai important moment în relația dintre România și Turcia de la stabilirea Parteneriatului Strategic dintre țările noastre în 2011. Și spun acest lucru, pentru că, prin formalizarea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt, am putut practic să organizăm prima ședință comună de guvern dintre România și Turcia.

Este un mare pas înainte, un pas care va apropia și mai mult statele și națiunile noastre, atât în plan strategic, cât și economic și social. (…) Suntem onorați că România își capătă astfel locul binemeritat și este recunoscută oficial ca o țară de interes principal pentru Turcia.

De altfel, președintele Erdogan este un lider cu viziune care a știut întotdeauna care îi sunt prietenii adevărați. Iar România a răspuns pe măsură”, spune Marcel Ciolacu.

El amintește că Turcia este principalul partener economic pe care România pe care îl are în afara UE, „un partener strategic în plan regional și un bun vecin și prieten”.

Și insist pe ideea de prietenie, pentru că dincolo de orice, cred că asta a legat cel mai mult națiunile noastre de-a lungul timpului. Atunci când a fost nevoie, România a răspuns prezent și a fost alături de Turcia.

Anul trecut, după acel cutremur cumplit, românii au fost aici din primele clipe și au ajutat la salvarea de vieți omenești. Astfel de momente de solidaritate profundă ne aduc astăzi în punctul de a vorbi despre o dezvoltare fără precedent a relațiilor dintre statele noastre”, adaugă Ciolacu.

author avatar
Mihail Ioan
207 afisari

4 COMENTARII

  1. In viata mea nu am mai intalnit un TAMPIT mai mare ca tine! Dacä ERDOGAN este un om cu VIZIUNE, dupä cum spui TU! atunci tu poti fi numit….PASA din ISTAMBUL.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger