Cauta

Sistemul asteapta alegerile cu casa inchisa

Multi, de fapt cei mai  multi dintre politicienii aflati in vizorul subalternilor Laurei Codruta Kovesi calculeaza „AMR”-ul pana la alegerile prezidentiale mai ceva decat bietii soldati de pe timpuri, care numarau zilele pana la „liberare”. Si asta pentru ca s-a dat „duma” in ditamai coalitia de guvernamant ca, gata, cine rezista pana in decembrie se poate socoti ca si scapat din ghearele DNA.

Laura Codruta Kovesi isi completeaza singura echipa, pentru a nu fi „ajutata” de altii

Pentru ca, dupa cum dau asigurari, fie ele si neoficiale, mai-marii de la centru, noua politica de cadre pregatita pentru Ministerul Justitiei prevede schimbarea din mers a „vechii garzi” de procurori, politisti judiciari, ofiteri sub acoperire si magistrati cu oameni care s-ar fi dat deja dupa noua putere. Acum, fie si presupunand ca exista intr-adevar o asemenea strategie, ea se anunta de la bun inceput una strict propagandistica. Oricum, in niciun caz  una izbavitoare pentru grupurile de interese ale „baronilor”, ba  chiar una sinucigasa. Pentru ca, tocmai in aceste zile, sistemul isi ia toate masurile de prevedere impotriva unor astfel de abuzuri grosolane, organigrama posturilor fiind chiar acum completata pana la refuz. Astfel ca, pentru urmatorii trei ani cel putin, in Justitie se joaca doar cu casa inchisa, nemaifiind locuri disponibile.

Avize pe banda rulanta

Robert Cazanciuc (foto) si Tiberiu Nitu sunt acuzati de „baroni” de „colaborationism”

Controversat sau nu, CSM ramane totusi forul suprem in ceea ce priveste activitatea magistratilor. Iar in aceste zile, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, Consiliul Superior al Magistraturii tocmai da avizele necesare pentru completarea schemelor de conducere a mai multor structuri din Parchete sau instante de judecata. Este vorba nu doar despre o simpla formalitate, ci de parafarea unor echipe care vor deveni de nezdruncinat pentru urmatorii trei ani cel putin, cat dureaza cele mai multe din mandatele pe care le vor prelua in scurta perioada nu doar subalternii Laurei Codruta Kovesi, dar si colegii acestora de la DIICOT sau de la Parchetul General.

Tiberiu Nitu

Totodata, au loc si concursuri pentru ocuparea ultimelor posturi de judecatori la instantele din tara. Iar odata avizati de CSM si pusi pe functii, respectivii magistrati nu vor mai putea fi clintiti de acolo nici daca vine Baronul Munchausen in persoana drept ministru al Justitiei.

Au gresit poarta!

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, „nucleul dur” al actualei coalitii de guvernare face presiuni tot mai mari asupra ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, si a procurorului general al Romaniei,

Unii grei ai coalitiei de guvernare inca viseaza la „marea epurare” din Justitie

Tiberiu Nitu, pentru ca acestia sa opereze schimbari la nivelul de conducere al DNA si al altor structuri. Si cum au priceput ca nu o pot clinti pe Laura Codruta Kovesi de pe functia detinuta, au cerut „capul” altor sefi, mai mari sau mai mici, ajungandu-se chiar la intocmirea unei veritabile „liste negre” cu procurorii si judecatorii ce trebuie indepartati cu orice pret. Bineinteles, nu este greu de imaginat ca este vorba tocmai de acei magistrati care i-au anchetat sau condamnat pe „baronii” nemultumiti si pe apropiatii acestora. Iar daca, dupa alegeri, nu li se vor satisface aceste doleante, au amenintat chiar ca vor forta schimbarea din functii a celor doi. Insa ceea ce nu inteleg „revoltatii” din PSD si din celelalte formatiuni politice aliate este ca degeaba fac acest presing isteric la ministrul Justitiei, pentru ca au gresit pur si simplu poarta! Pentru ca, dupa alegeri, chiar daca ar vrea sa-i traga in functii cheie din sistem pe oamenii de casa ai „baronilor”, Cazanciuc nu ar mai avea cum, nemaiexistand locuri disponibile.

Pe urmele lui Voicu

Insa toata aceasta agitatie, in care fac si desfac liste cu magistratii „buni” care ar trebui sa-i inlocuiasca pe cei „rai”, ii va putea costa scump pe politicienii aflati in spatele acestei incercari de „rebeliune” in justitie.

Avizele date in prezent de CSM nu mai pot fi schimbate

Pentru ca, ultimul coleg de-al lor care arunca cu functii in stanga si dreapta, Catalin Voicu, a simtit pe propria piele ca degeaba stai bine la teorie, daca practica te omoara.  Asa ca, pentru urmatorii trei ani cel putin, sansele „baronilor” de a-i schimba pe magistratii incomozi s-or anunta ele sublime, dar, tehnic vorbind, ele lipsesc cu desavarsire. Asta daca nu cumva or sari din lac in put prin infaptuirea unor abuzuri grosolane.

 

Ultimele stiri

  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Bilanț cumplit după surparea unei autostrăzi, în China. Numărul morților a crescut la 36/Sunt zeci de răniți
  • Tradiţii şi obiceiuri de Joia Mare, înainte de Paştele 2024. De ce nu se lucrează în această zi
  • Incident înspăimântător în Capitală! Brațul unei macarale a căzut peste o mașină parcată
  • Pandemia a trecut, „sechelele” rămân! AstraZeneca recunoaște că vaccinul său are un efect secundar grav
  • Sebastian Burduja îl critică pe Nicușor Dan pentru refuzul de a avea o debatere: „E o lipsă de respect”
  • Veste despre recalcularea pensiilor, de la cel mai înalt nivel. Ce s-a întâmplat cu 99,9% dintre dosare
  • Exit mobile version