Cauta

SIMIOANE, ĂSTA TE-A FĂCUT FSB-ist! ANATOL ȘTIE!

Panica interinstituțională de AUR este atât de mare, încât până și rivalii de moarte pesediști și liberali au ajuns să bată palma pentru ”Planul B” electoral. Cel de organizare a alegerilor parlamentare anticipate în luna septembrie a acestui an, după cum dezvăluiam în ”lovitura” din 28 martie. Cea intitulată chiar ”NEW Deal – LAKE TWO: Anticipate în Septembrie”!

George Simion trebuie să i lase locul lui Claudiu Târziu

Atunci când avertizam că, pentru a fi siguri că membrii viitoarei coaliții de guvernare vor sta tot ”ghiocei” și vor ridica ”toate mânuțele sus” la votarea viitorului contract militar G2G în valoare de 10,7 miliarde euro, principalii parteneri strategici ar miza tot pe ”alianța contra naturii” dintre Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal. Astfel că ”morișca sistemului” a fost deja pusă în mișcare, printr-o reevaluare de îndată a pensionarilor cumetri Marian Hăpău și Silviu Predoiu. Generalii cu patru stele care au condus atâta amar de vreme Direcția Generală de Informații a Armatei și Serviciul de Informații Externe. Și care girează acum operațiunea de înlocuire a ultrasului George Simion cu ideologul intelectual Claudiu Târziu.

”Conserva” Șalaru

Iar rezerviștii ”old school” de Informații Militare au apelat deja la o veche ”conservă” pe care au deschis-o însă la Chișinău. Acolo unde fostul ministru al Apărării din Republica Moldova se află în grafic cu declarațiile tot mai radicalizate privind ”unirea cu japca”. Anatol Șalaru părând deja a fi ”buzduganul” aruncat de către ”legebista” Maia Sandu pentru a îi deschide ”urmașei lui Iohannis” porțile opiniei publice.

Anatol Șalaru și Gruia Stoica parteneri în afacerea trenurilor arse

Și chiar dacă eșecul PUN – Partidul Unității Naționale a fost unul penibil, Anatol Șalaru tot ”și dă-i și luptă” și în continuare cu ofițerii români de intelligence care nu doar că l-au documentat ca la carte, pe când era ministrul Transporturilor în Guvernul de la Chișinău. Cu tot cu ”viloaica” din fițoasa zonă de Nord a Capitalei, după cum vom dezvălui în continuare. Dar mai ales care se opun ca România să fie atrasă și militar, în mod deschis, în conflictul ucrainean. Adică exact ceea ce propovăduiește cu o fervoare insistent preluată de către propaganda operativă tocmai Anatol Șalaru. Cel care, deși acum aparent doar un simplu civil, continuă să aibă ușa deschisă la vârful Ministerului Apărării Naționale de la Kiev. Acolo unde, chiar și după invazia rusă, tot este primit cu surlele mediatice de rigoare de către viceministrul Apărării al Ucrainei, Oleksandr Polishchuk și generalul maior Serhi Sobco, șeful Marelui Stat Major al Apărării Teritoriale din Ucraina!

Pentru a susține apoi că ”unica soluție pe care noi o avem astăzi este că teritoriul românesc de peste Prut trebuie să se unească cu România, fiindcă altă soluție nu există”…

Radio Șanț Chișinău

Astfel că pentru inițiații sistemului nu i-a uimit din cale afară dezvăluirea lui Anatol Șalaru cu privire la ”racolarea” lui George Simion de către FSB. Ci doar  modalitatea de-a dreptul penibilă, ca la ”Radio Șanț”, prin care aceasta a fost susținută…” Eu nu am niciun fel de probe… Mă bazez pe declarația făcută de fostul șef al SIS… Ceea ce au ucrainenii eu nu cunosc… Nu-l cunosc nici pe acest domn general… Nici pe cei din serviciile din Ucraina… Nu știu pe ce s-a bazat… Ce fel de probe au, nu știu… Nu știu care a fost motivația pentru care George Simion a fost deportat din Republica Moldova… Nu mai eram demnitar, am aflat din presă… Ceea ce ține de Ucraina abia zilele astea am aflat, când a apărut articolul în presa din Ucraina… Nu am știut că are interdicție de intrare”.

Continuă operațiunea de impunere a Maiei Sandu în locul lui Iohannis

Astfel că, decât această dezvăluire ”parcă și cu dacă” a lui Anatol Șalaru, tot mai solidă pare pista urmată de structura noastră contrainformativă care stă cu ochii ”ca pe butelie” pe ”celula MSS” din România. Documentând, așa după cum titram încă din 22 decembrie 2021, faptul că ”George Simion s-a întâlnit cu șeful serviciului secret chinez MSS”. Preferând să fie mai atenți până și pe la ”ce mese” cântă naistul Nicolae Voiculeț, decât să urmărească, pe la Cernăuți sau Chișinău, ofițerii FSB care ar racola lideri politici români pe teritoriul Ucrainei sau Republicii Moldova…

”Gruia Stoica, vânat de moldoveni pentru 12 milioane de euro”

Dar pentru a pricepe mai bine nu doar George Simion, dar și analiștii vai steaua lor de ofițeri de contrainformații militare care s-au dus pe ”fenta FSB” a lui Șalaru, reluăm astăzi o mai veche dezvăluire. Și în care, sub titlul de mai sus, se face legătura direct dintre Anatol Șalaru și Gruia Stoica. Miliardarul despre care se spune că acum ar trebui să cumpere cu totul AUR… Pentru cine..? Pentru ce..?

”Noul dosar survine în urma dezvăluirilor publicate în exclusivitate de NAȚIONAL cu privire la suspiciunile legate de proiectul pilot de renovare a cinci terenuri aparținând I.S. CALEA FERATĂ din MOLDOVA, de către RMAR Pașcani, societate controlată tot de către miliardarul din Toflea, Gruia Stoica. Informațiile din „lovitură” stand de altfel și la baza plângerii făcute de mai mulți deputați din Parlamentul de la Chișinău către procurorul General al Republicii Moldova, Corneliu Gurin. Iar din partea moldovenească a afacerii a fost plătită în avans suma de 12 milioane de euro, vizat fiind fostul ministru al Transporturilor, Anatol Șalaru.

Plângerea către Procurorul General de la Chișinău

Înainte de încercarea eșuată de preluare a CFR Marfă, pe când Gruia Stoica se afla la apogeul afacerilor sale, acesta a dat o adevărată lovitură prin adjudecarea, prin intermediul societății RMAR Pașcani, a unui contract privind renovarea a cinci garnituri de trenuri model Diesel D1, fabricate în anii 1980 în Ungaria și aparținând I.S. „Calea Ferată din Moldova”. Extrem de interesant este și că banii plătiți pentru renovare, 12 milioane de euro, ar fi fost suficienți pentru cumpărarea a patru garnituri noi și performante.

Alte ciudățenii legate de semnarea acestui contract, verificate acum de procurorii moldoveni, sunt legate de excesul de zel dovedit de fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru, pentru ca toate să meargă ca pe roate. Astfel, Șalaru, care este acum principalul vizat de  Procuratura Generală a Republicii Moldova, nu doar că s-a zbătut să împrumute banii, deloc puțini, de la bănci comerciale din Republica Moldova, dar i-a și plătit în avans lui Gruia Stoica toate cele 12 milioane de euro, imediat cum a făcut rost de întreaga sumă.

Unde cântă Voiculeț la masa AUR

La lansarea la Chișinău a primei garnituri de tren care a fost renovată la Pașcani, în prezența lui Anatol Șalaru și Gruia Stoica, s-a insistat asupra modernizării acestora prin montarea de computere de bord, aparate de aer condiționat și instalații de internet wi-fi. Toate acestea nu s-au dovedit însă de niciun folos, trenurile „renovate” de firma lui Gruia Stoica începând să ia foc unul după altul. Iar într-un caz, incendiul a avut loc când trenul era plin de călători, ale căror vieți au fost astfel puse în pericol. Cert fiind că, din cele cinci trenuri renovate pe banii grei plătiți de Anatol Șalaru lui Gruia Stoica, nici măcar unul nu se află în stare de funcționare! În timp ce Guvernul de la Chișinău plătește, lună de lună, ratele exorbitante contractate la bănci comerciale de către Anatol Șalaru. Cel care, după cum susțin surse din cadrul Procuraturii Generale din Republica Moldova, ar deține un imobil de lux în zona de Nord a Bucureștiului”.

Asta doar așa, să știe și Anatol că și de el se știe că este ”omul lui Gruia”, nu doar că ”Simion este omul FSB”…

Ultimele stiri

  • Amiralul Horatio Nelson are de gând să elibereze Crimeea în doi timpi și trei mișcări
  • Alege ce citești
  • Iohannis cu Geoană, rocada mică, beleaua mare
  • S-a spart buba angajărilor pe pile la ANRE
  • 300.000 de lire sterline pentru „Șervețelul Messi”!
  • Real Madrid, propulsată în finală, cu orice preț
  • Sincronizare suspectă. România intră în febra pregătirilor pentru un atac nuclear
  • Deficitul prăbușește standardele MAI. S-a dat dezlegare la tatuaje pentru polițiști
  • Imagini impresionante. Zăpadă de peste 4 metri pe Transfăgărășan/Drumarii lucrează în zona cea mai dificilă. „Acum începe greul!” – VIDEO
  • O vară crudă pentru investitori
  • Exit mobile version