Cauta

”Sifon” cu acte la varful MAI!

Iata ca dupa ce au deschis una dintre cele mai bine ascunse ”cutii ale Pandorei” din cate au fost vreodata ingropate in ”viesparul” de la Ministerul de Interne, putinii, dar ambitiosii membri ai ”Fratiei Blondei” ar da orice acum ca sa o inchida la loc. Si sa nu mai iasa astfel la iveala ”scheletii” carora unora le pot fi fatali! Iar din acest punct de vedere, cel mai ”inconfortabil” sta, fara putinta de tagada, chiar noul ”stapan al casutelor” de la MAI, chestorul Valentin Melnic.

Cel a carui sotie, comisarul sef  Emilia Melnic face obiectul unui dosar penal in cadrul caruia procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 tocmai ce au derulat mai multe acte procedurale chiar zilele trecute! De asemenea, nici insusi secretarul general adjunct al MAI nu sta mai pe roze, ”Dosarul Apartamentul”  fiind deja in lucru la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, unde de asemenea se efectueaza alte acte procedurale care vor fi urmate in cel mai scurt timp de un ”val” de audieri. Si este vorba doar de alocarea apartamentului de trei camere sub forma unei locuinte de interventie la care se pare ca nu avea dreptul, la acest dosar urmand probabil sa fie comasata si speta privind alocarea apartamentului de patru camere! Insa unde il doare cel mai tare pe omul caruia ministrul de Interne i-a lasat practic intreaga conducere a MAI pe mana este in cu totul alt dosar… Cel al concursurilor detasatilor… Si unde se pare ca, din dorinta de a face o bresa ”sentimentala” in strategia anchetatorilor, secretarul general adjunct este foarte posibil ca tocmai sa isi fi taiat singur craca de sub picioare… Pentru ca acum s-a luat deja urma unei alte anchete care a zguduit Ministerul de Interne la vremea sa, cea a concursurilor aranjate pentru angajari si promovari ilegale pe functii. Iar printre ”scheletii” despre care informatii de ultima ora arata ca deja au fost ”dezgropati” si tocmai ce sunt ”stersi de praf” pentru a putea fi ”expusi” public se numara si adevarata identitate a ”avertizorului public” din dosarul care a dus la ”decaparea” unui secretar general al MAI, a sefului Jandarmeriei si adjunctului acestuia, a intregii structuri DGMRU si a altor ofiteri. Si mai interesant este insa ca ”avertizor public” sau ”sifon”- depinde de perceptia publica si mai ales a colegilor de serviciu ”turnati”-  acesta si-ar fi dat inclusiv acordul de a fi pus sub protectie pentru colaborarea sa secreta. Si asta, stranie coincidenta, exact in perioada in care era transferat de urgenta de la Directia Generala Management Resurse Umane cea calcata de procurori la ”oaza” Academiei de Politie…

Baci, Patrascu, Antonescu, Rugina…

Unul dintre primele ”loturi” impachetate mediatic de catre promotorii statului paralel a fost cel format din cei care pe vremea aceea ocupau importante functii de conducere in Ministerul de Interne : Cristian Baci- secretar general al MAI; Adrian Patrascu-director general al DGMRU; Olimpiodor Antonescu – inspector general al Jandarmeriei Romane, Nicolae Gheorghe Rugina – adjunct al IGJR, Ion Valentin Opritescu – director general al Directiei Generale Financiare din MAI; Valentin Marian Grigoroiu – sef Directie 1 la Directia Resurse Umane din IGJR sau Constantin Stoleriu – ofiter la DGRMU. Desigur, dincolo de nesfarsitele controverse din jurul acestei anchete care a zguduit atunci MAI si a dus la primele semne ca, totusi, ceva ”este putred” in ”Republica Procurorilor” a ramas totusi marea intrebare cum de au reusit anchetatorii sa penetreze atat de adanc la varful ministerului. Si gura lumii fiind oricum sloboda, o perioada s-a tot batut moneda pe faptul ca doar un ofiter din conducerea de atunci a DGMRU a ramas in picioare, ancheta oficiala ocolindu-l ”parca prea ca la tara”… Dar iata ca, fie si dupa atata amar de vreme, pista a fost redeschisa parca printr-o stranie razbunare a sortii…

Pus sub protectie!

Acum, la cat de mare este falia care desparte societatea romaneasca in ceea ce priveste transformarea denuntului intr-un adevarat sport national in perioada statului paralel, cu siguranta ca pentru unii ”avertizorul public” din ”Lotul Baci-Antonescu” nu va fi decat un ”sifon” care astfel si-a scapat propria piele din ancheta care a ”destructurat” intreaga structura unde lucra. Si chiar explicatia ascensiunii fulminante de apoi, dupa ce a sfarsit ”exilul” in urma acordului de punere sub protectie. Desigur, tot la fel de bine ministrul de Interne poate convoca o ”sedinta solemna” in care sa laude aceasta atitudine, cu toate ca ”stropeala” nu prea se regaseste printre prioritatile programului de guvernare al partidului din care, totusi,  face parte si Carmen Dan. Dar cert este doar ca ”blatuirea” concursurilor ramane marele ”buboi” al MAI-ului, pe care acum incearca sa-l ”sparga” o noua ancheta ambitioasa. Numai ca, alertati de ”strangerea latului” in ceea ce priveste avansarea ”Dosarului Atasatii”, cei care beneficiaza de increderea oarba a ministrului de Interne au recurs la noi stratageme prin care sa legifereze pur si simplu ”mutarea casutelor” prin care se fac indeobste avansarile in MAI.

20-40-40

Astfel, in laboratorul Secretariatului General condus doar scriptic de Mihail Ivanescu si de facto de Valentin Melnic s-a operat modificarea Ordinului nr.177 din 2016 cu referire la managementul resurselor umane si statutul cadrelor militare! Astfel ca prin OMAI nr.10 din 2019, sefii structurilor militare pot numi practic pe cine vor ei in diverse functii de conducere, intrucat examenul verificarii cunostintelor, concursul propriu zis adica nu va mai avea decat o pondere de 20 la suta din punctajul final! In timp ce un procentaj de 40 la suta va fi adus de planul managerial! Iar ca ”sa se inchida cercul” total, restul de 40 la suta va fi adus de un interviu gen discutie libera din dosarul depus de candidat! Si uite cum la DGPI cel putin ar putea deveni imposibil ca vreun ofiter care nu se afla in gratiile lui Rares Vaduva, cel care a preluat de facto conducerea structurii sa mai avanseze, oricat de pregatit ar fi la concurs! Mai mult decat atat, poate are in sfarsit si Carmen Dan curiozitatea sa afle cine i-a bagat sub nas la semnat mapa prin care se afla si ”gaselnita” ca, de acum inainte, un candidat ”neagreat” nici macar sa nu mai poata fi lasat sa intre in concurs, el putand fi respins fara nico explicatie pe baza simplei ”frunzariri” a dosarului de candidat! Iar ”mohicanul” Melnic trage tare sa indeplineasca si ultima ”porunca” prin care probabil spera sa-si atraga protectia baietilor destepti din sistem, fara a constientiza ca acestia vor fi primii care se vor descotorosi de el pe urma. Este vorba de definitivarea ”draft”-ului Ordonantei de Urgenta de modificare a Legii 360, pe care Carmen Dan va fi pusa sa o promoveze in Guvern si prin care ”schema” de avansare ”20-40-40” va fi extinsa si in cazul politistilor si a celorlalte structuri din MAI!

Ultimele stiri

  • Nicușor Dan, Paulică Lambrino și frizeria
  • Europa nu-și poate permite să se decupleze de China!
  • Cea mai puternică armată din lume nu are încredere în inteligența artificială?
  • Habemus… campioana!
  • Incendiu puternic în nordul Capitalei. Fumul gros, vizibil de la mare distanță/S-a emis RO-ALERT
  • Accident în Capitală. Au fost implicate un autobuz și un autoturism/Mai mulți călători, la spital
  • Protest spontan la Registrul Comerțului București. Activitatea cu publicul, suspendată/Ce solicitări au salariații
  • Firea, candidatul PSD la Primărie, a anunțat proiectele pentru Capitală
  • Scandal de proporții în Dâmboviţa! Persoane rănite, în urma unui conflict/Poliţiştii au tras focuri de avertisment
  • Piedone, ironii la adresa lui Ciolacu: „Văd c-ai mai albit în ultima lună! Stresat? Ești bine?”
  • Exit mobile version