Cauta

Puciul lui Vela : Șefii Poliției și Jandarmeriei, executați! (DOCUMENTE)

Cine l-o fi îndemnat pe Marcel Vela să recurgă la aceste ”execuții de vineri seara”?

ULTIMA ORĂ:

Ancheta declanșată de urgență la vârful MAI conduce deja la cabinetul secretarului de stat Bogdan Despescu și la numărul 1 de acolo, Marin Lucian. De asemenea, astfel de testări ilegale urmau să aibă loc în zilele următoare și la nivelul tuturor secțiilor de Poliție din Capitală și alte structuri centrale. Sursele noastre susțin că este vorba despre o operațiune de acoperire a scandalului celor 10 miliarde de lei din amenzi date în ultima perioadă. Omul din umbra întregii operațiuni părând a fi nimeni altul decât secretarul de stat Bogdan Despescu, cel căruia ministrul Vela a avut „inconștiența” să-i predea conducerea întregului MAI.

 

La adăpostul Ordonanțelor Militare emise tot de el, Marcel Vela a trecut la un val de execuții fără precedent la eșaloanele de conducere ale Poliției și Jandarmeriei. Însă ceea ce surprinde nu este neapărat faptul că ministrul de Interne nu își asumă bărbătește necesitatea acestor schimbări, ci modul absolut halucinant în care se forțează chiar în aceste ore ”ejectarea” de la conducerea principalelor structuri implicate în prima linie a luptei cu pandemia de COVID-19 a șefilor care s-au trezit pur și simplu sechestrați în câte o cameră, vineri, 24 aprilie! Este cazul anumitor județe unde s-a recurs la această șmecherie ieftină și fără precedent în toată activitatea MAI, cea a unei așa-zise evaluări de urgență!

 

Astfel că în respectivele județe s-a prezentat câte un comisar șef de la Corpul de control al IGPR și câte un colonel de la IGJR și au fost chemați de îndată toți șefii respectivelor structuri teritoriale. Comenzile ”pline” ale IPJ și IJJ, cu tot cu șefi de Servicii, comandanți de Detașamente, comandanți de Secții și până și cei de la Logistică! Tuturor acestora, care habar nu aveau ce se întâmplă, fiind la comanda operațiunilor anti-COVID județene ale structurilor pe care le conduc li s-au confiscat imediat telefoanele! După care au fost așezați  în fața cîte unei mese și li s-au pus în față Testul 1 sau Testul 2, ca la grupa pregătitoare! Cu zeci de întrebări din Ordonanțele Militare! În baza cărora, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, urmează a fi eliminate conducerile structurilor care îi stăteau ”în gât” lui Vela! Sau”milițienilor” din jurul acestuia, vorba cunoscătorului Rareș Bogdan… Pentru că există și varianta de lucru ca ministrul să nu fi știut că o astfel de evaluare se face strict în baza unui plan de control aprobat de conducerea MAI și după ce  ofițerilor care urmează să fie testați li se dă o tematică și un timp de studiu! Că așa spune la lege! Astfel că ori Vela a ordonat aceste execuții mascate unor executanți precum comisarul șef Angelescu sau colonelul Mărgărit, ori altcineva a recurs la  ”puciul pervers” de vineri seara folosindu-se de autoritatea și numele ministrului! 

Au sechestrat toată comanda!

Acum orice jurist îl poate asigura pe inițiatorul ”evaluării fulger” că astfel de proceduri nu au cum să asigure demiterea legală a zeci de cadre de conducere. Comandanți care cu siguranță își vor căuta și găsi dreptatea în justiție, dacă și după aceste dezvăluiri planul ”execuțiilor în masă” de la Conducerea IGPR și IGJR va continua. Mai ales că graba de a recurge la această ”soluție finală” a condus la scene halucinante, în care toți conducătorii structurilor MAI dintr-un județ sau altul au fost convocați în fața câte unui reprezentant al Corpurilor de control, care le-a cerut intempestiv sî predea sau să așeze într-un loc indicat telefoanele mobile sau orice altă cale tehnologică de comunicare cu exteriorul, inclusiv cele de serviciu sau personale! Și i-a ținut apoi sechestrați câteva ore, timp în care la comanda structurilor MAI teritoriale practic nu s–a aflat nimeni! Și dacă era o revoltă? Și dacă era un incendiu sau un cutremur? Și dacă era nevoie de intervenții rapide pentru restabilirea ordinii publice? Cine răspundea și acționa în tot acest timp? Mai ales că tuturor ofițerilor aflați la comandă nu li s-a prezentat niciun document oficial prin care să se justifice luarea acestor măsuri fără precedent. Cărora le-au căzut victime inclusiv șefii DSU și ai Pompierilor, doar că aceștia au scăpat fără testarea scrisă.

Vela, tu de ce le citești?

Publicăm integral testele date comandanților de IPJ-uri și IJJ-uri pentru a se înțelege de la bun început că nu este vorba doar despre două-trei întrebări puse pentru ”bifarea” vreunei proceduri birocratice. Ci de un set complet și alambicat de întrebări puse unor oameni nedormiți, aflați de săptămâni bune la conducerea unor structuri operative pe care ”trag” toate celelalte structuri ale statului român. Și care s-au trezit cu telefoanele luate, puși la câte o masă și somați să completeze aceste evaluări. Cu întrebări din niște Ordonanțe pe care deși chiar Vela le este ”părinte”, la aparițiile publice și ministrul a apărut nu de puține ori citind prevederile de pe foi! Deci, ”în umbra” Stării de Urgență, la MAI se plătesc polițe și se eliberează funcții, cel mai probabil  pentru ”pepiniera” de cadre din Mehedinți, Timiș și Caransebeș. Astfel că autorii operațiunii de vineri, indiferent cine sunt ei cu adevărat ar trebui să mai întrebe odată la ”Juridic”, să vadă care ar putea fi acoperirea legală pentru o astfel de ”evaluare” șmecherească… Prin care se forțează acoperirea unui adevărat ”puci” dat la vârful MAI! De Vela sau de cei care acționează în numele ministrului…

Testul 1 și Testul 2 prin care se decapează conducerile  structurilor din teritoriu

Ultimele stiri

  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Jocuri de putere la Moscova. Începe marea epurare?
  • America, prima victimă a tranziției energetice?
  • Cum a reacţionat Cristian Popescu Piedone când a văzut că, în cel mai recent sondaj Avangarde, Gabriela Firea i-a „luat faţa”
  • Exit mobile version