Cauta

NU SEMNAȚI! SUA vor BAZE GUANTANAMO la Cluj și Constanța!

Senatorii și deputații practic au ridicat deja mânuțele sus, votând ”în orb”, indiferent că fac parte din Opoziție sau stau în băncile Puterii! Numai că, la ce clasă politică debilă avem, nici nu ar fi trebuit să avem prea mari așteptări de la aleșii patriei. Mai ales că aceștia erau cu sufletul la gură, așteptând o veste de la Curtea Constituțională, unde urma să se decidă soarta pensiilor lor speciale.

Americanii pot face ce vor în Baza Guantanamo

Astfel că au ascultat cu privirile feciorelnice aplecate pe mobile, ca de obicei, cele trei informări pentru care fuseseră convocați. Unii dintre ei absenți mental, dar cei mai mulți probabil chiar convinși că participă la o decizie istorică și salvatoare pentru viitorul României. Și că astfel și ei, nepunând nicio întrebare și neavând nicio nedumerire, au participat la ”întărirea Flancului Estic al NATO”. Astfel că probabil strategii convocării ședinței reunite au deschis deja șampania, ”bifând” iminentul vot pozitiv – și inconștient! – al proiectului legislativ susținut de atât de Președinție, cât și de Guvernul României. Iar cum aceleași Camere reunite ale Parlamentului au votat la un moment dat incriminarea penală și a infracțiunii de ”complicitate tacită la tentativa unor fapte de corupție” – cu care mulți dintre ei s-au legat apoi practic singuri! – nu tragem speranțe că deputații și senatorii se vor deștepta și după tragerea acestui semnal de alarmă.

Bazele de la Câmpia Turzii și Mihail Kogălniceanu extinse pentru Detașamentul F 35 și Batalionul STRYKER

În schimb, la vârful celor două Palate, Cotroceni și Victoria se cunoaște foarte bine situația… Și urmarea de facto a informării președintelui Klaus Ioahnnis: Înființarea de BAZE GUANTANAMO pe teritoriul României!

FORT BENNING Ga A convoy of M1126 Stryker Combat Vehicles maneuver during Operation Last Stand during the Scout Leader Course conducted by the 316th Cavalry Brigade Sept 2 2020 The eight wheeled Stryker combat vehicle is the US Army’s Stryker Brigade Combat Team primary combat and combat support platform US Army photo by Patrick A Albright Maneuver Center of Excellence and Fort Benning Public Affairs

Informarea lui Iohannis!

”Ordinea de zi și programul de lucru pentru ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din ziua de marți, 3 mai 2022, ora. 14.00.

Proiectul ordinii de zi

1.   Informare din partea domnului Klaus Werner Iohannis, Președintele României, cu privire la aprobarea, pentru anul 2022, a forțelor și mijloacelor Armatei Române și ale Ministerului Afacerilor Interne care pot fi puse la dispoziție în vederea participării la misiuni în afara teritoriului național.

2.  Informare din partea domnului Klaus Werner Iohannis, Președintele României, cu privire la aprobarea intrării, staționării și operării Batalionului STRYKER al SUA în România, în scopul îndeplinirii misiunilor subsumate posturii de descurajare și apărare a NATO.

3.  Informare din partea domnului Klaus Werner Iohannis, Președintele României, cu privire la aprobarea, ca urmare a solicitărilor transmise de NATO, dislocării unor forțe armate străine în România, precum și intrarea, staționarea și operarea detașamentului F – 35 al SUA în România”.

SUA, nu NATO !

Desigur, serioase semne de întrebare ridică și conținutul primei informări a președintelui Klaus Iohannis. Pentru că, spre deosebire de alte informări în care erau redate punctual locațiile unde forțele MApN și MAI urmează a fi trimise în misiuni operative sau umanitare externe – cel mai recent exemplu, Mali! – de această dată șeful statului s-a mulțumit doar să pomenească de ”misiuni în afara teritoriului național”. Chiar și Ucraina fiind în afara teritoriului național, nu este așa…?

Iohannis și Ciucă în fața unei decizii istorice

Însă nu avem cum să nu identificăm folosirea parcă prea la vedere, în informările 2 și 3, a sintagmei NATO…

” … misiunilor subsumate posturii de descurajare și apărare a NATO…” și ” … solicitărilor transmise de NATO…” fiind două sintagme menite ”a asigura” că este vorba de viitoare baze NATO. Și implicit sub comanda comună a NATO! Numai că, tot în informările 2 și 3 se afirmă punctual, negru pe alb, că aprobările statului român se referă strict la ”Batalionul STRYKER al SUA în România” și la ” detașamentul F-35 al SUA în România”!!! Ceea ce este cu totul altceva! Mai ales că ambele unități de elită ale US Army, atât batalionul de blindate STRYKER, cât și detașamentul de avioane F – 35 operează doar la ordinele propriilor unități americane de comandă!

La ei spaniolii, la noi rușii!

Astfel că inițiaților sistemului deja le ”pute” prea rău a înființarea unor noi ”Baze Gunatanamo” în România, fie și sub ”steagul fals” al NATO, ca să tacă și acum! Situația ducând deja cu gândul la păcăleala fragedei democrații cubaneze cu înființarea unei baze SUA în Cuba, pentru ca americanii să îi poată apăra de spanioli! Și astfel, printr-o anexă secretizată la acordul dat de naivele autorități de la Havana, Baza de la Guantanamo a continuat să rămână un ”stat american în statul          cubanez” chiar și în deceniile de control comunist al insulei! Iar după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, experții americani și prea-plecații lor omologi români din structura DGIA comandată încă de obedientul general Marian Hăpău tocmai ce ”negociază”, chiar în aceste zile, ”anexele secretizate” cu privire la extinderea actualelor baze militare de la Câmpia Turzii și de la Mihail Kogălniceanu. Unele care vor fi localizate doar ca ”Baza Cluj” și ”Baza Constanța”. Și unde vor sosi, vor staționa și vor opera ”Detașamentul F- 35 al SUA în România” și ”Batalionul STRYKER în România”.

Parlamentarii or avea habar pentru ce ridică mâinile sus

Prezența acestora urmând a fi aprobată de către Parlamentul, Guvernul și Președinția României, chipurile pentru a liniști opinia publică românescă despre ”întărirea Flancului Estic” și că NATO ne apără de ruși! Numai că aici este vorba de Baze SUA, ci nu NATO!!! Baze pe teritoriul cărora instituțiile statului român nu vor avea absolut niciun drept, din momentul aporbării. Acestea putând fi transformate în adevărate Baze Guantanamo!!! Acolo unde trupele militare și Agențiile de informații americane pot face absolut orice, după cum până și fostul președinte Obama s-a arătat oripilat. Și fără ca măcar statul român să aibă dreptul legal să întrebe ce!

Astfel că, președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ionel Ciucă au ocazia să se dovedească adevărați bărbați de stat! Și în ciuda presiunilor crescânde americane, să tragă cât mai mult de timp cu avizarea viitoarelor două Baze. Sau barem să solicite punerea expresă a acestora sub comanda NATO, ci nu a șefului de batalion STRYKER și a șefului de detașament F-35. Nu de alta, dar ”înghețarea” conflictului din Ucraina este tot mai evidentă. Până și Bulgaria și Polonia refuzând, după Ungaria și Cehia, înființarea de noi baze strict americane pe teritoriile lor naționale. Și atunci, de ce să ne legăm tocmai noi la cap pentru 49 sau 99 de ani, cum se prevede în ”drafturile” anexelor negociate, cu suportarea unor astfel de detașamente și batalioane…? Unele care, oricât s –ar isteriza propaganda operativă a DGIA, nu au nimic de-a face cu forța de reacție rapidă a NATO! Cea în cadrul căreia deja militari francezi, italieni, belgieni și olandezi au sosit în România! Și nici cu activarea celebrului Punct 5… Astfel că, domnule președinte Iohannis, domnule premier Ciucă, nu semnați aprobarea înființării de ”Baze Guantanamo” în România! Solicitați cât mai multe trupe NATO și înființați cât mai multe baze NATO în România! Dar nu cedați prin acorduri internaționale legale ”bucăți” din teritoriul național! Nici măcar partenerilor strategici!

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version