Cauta

Miliardarii fac cheta pentru Laura Codruta Kovesi!

Greu de crezut ca ofensiva anticoruptie mai poate fi stopata, dar uita ca exista si destui care mai cred in aceasta minune. Mai mult chiar, nu doar ca isi fac sperante, dar sunt si dispusi sa bage adanc mana in conturile secrete din strainatate chiar si pentru a deturna putin atentia procurorilor anticoruptie de la anchetele care ii vizeaza.

Iar daca la SRI, principalul furnizor de „munitie” informationala al anchetatorilor, lucrurile par ca incep sa se „rezolve”, prioritatea numarul unu a celor care solicita intens un moment de respiro al luptei anticoruptie ramane, desigur, sefa Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.

Calculeaza AMR-ul

„Clientii“ DNA ar da orice pentru a scapa de temuta Laura Codruta Kovesi

Dupa ce „National” dezvaluise cu o luna inainte propunerea Laurei Codruta Kovesi pentru conducerea Directiei Nationale Anticoruptie, premierul Victor Ponta lua surpinzatoarea decizie de „ultima ora” de a o nominaliza pe aceasta drept sefa a procurorilor anticoruptie. Se intampla in urma cu doi ani, astfel ca multi, tot mai multi dintre cei loviti de „prigoana” DNA calculeaza acum cu sufletul la gura intrarea in ultimul an de mandat al Laurei Codruta Kovesi, cu speranta declarata ca aceasta nu va mai pupa neam un altul. Practic, se poate vorbi de o cursa contra cronometru, in care cei deja saltati de catre procurorii anticoruptie, dar mai ales cei care se stiu vizati de alte anchete aflate in curs de desfasurare, trag cat pot de timp, calculand, in paralel, cate luni au mai ramas din mandatul lui Kovesi la DNA.

Atacul din septembrie

Reactionarii din justitie spera sa-l debarce pe Florian Coldea din conducerea SRI

Retinerile tot mai spectaculoase din ultimele luni si faptul ca arestul Politiei Capitalei geme  de VIP-uri ale lumii politice sau ale mediului de afaceri care se credeau intangibili pana acum au fost invariabil puse pe seama aliantei dintre Serviciul Roman de Informatii si Directia Nationala Anticoruptie. Ce-i drept, bulversarile in care a fost atrasa conducerea principalului serviciu secret al tarii le-a intarit deja convingerea multora dintre cei care vad o altfel de justitie ca lunile lui Florian Coldea la conducerea de facto a SRI sunt ca si numarate. Si ca, intr-un termen de trei luni, acesta, sub o forma sau alta, nu se va mai afla la butoanele principalei institutii aliate a DNA. Dupa care, din cate reiese din informatiile intrate in posesia noastra, se poate pregati „marele atac” din septembrie. Cand, prin intermediul Inspectiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, dar si altor presiuni paralele puse pe sefa DNA, se spera ca aceasta ar putea fi indepartata din functie. Sau cel putin izolata din punct de vedere profesional cat mai mult cu putinta, pentru ca viitoarele rezultate ale structurii conduse de aceasta sa nu mai fie asa spectaculoase. Numai ca, daca printre reactionarii din justitie sunt voci slabe care cer indepartarea, cel tarziu in toamna si sub orice forma, a procurorului sef al DNA, sunt si minti lucide care constientizeaza ca „atacul din septembrie” ar putea avea efecte catastrofale pentru imaginea Romaniei pe plan extern. Acolo unde Laura Codruta Kovesi se bucura inca de o incredere totala.

Se strang banii

Drept urmare, a fost pus la cale si un „plan B”, in cazul in care nu se va pune in aplicare strategia prevazuta pentru aceasta toamna. Iar daca politicienii, cel putin pana acum, dau dovada ca s-au resemnat in fata acestei „cruciade” si se uita dimineata pe geam dupa „mascati”, cu totul altfel stau lucrurile cu afaceristii anchetati pentru coruptie. Este si cazul unui miliardar despre care se spune ca ar scapa de belelele pe care le are cu justitia, in urma trocurilor politice facute in aceste zile, „albirea” sa fiind o conditie obligatorie pusa de un influent lider politic. Iar cum respectivii afaceristi au si mijloacele banesti de a finanta un asemenea plan, se pare ca acestia vor da oricat pentru ca Laura Codruta Kovesi sa nu mai fie propusa pentru prelungirea actualului mandat. Si pentru a inchide si gura comunitatii internationale, se va declansa o ampla campanie pentru reintoarcerea actualei sefe a DNA la Bruxelles, unde sa intre in randurile noii structuri de procurori europeni, care va incepe sa functioneze la anul la nivelul UE. Asa ca sumele uriase de bani promise de „clientii” DNA au deja doua destinatii. Pe de o parte, vor fi folositi pentru ca politicienii care se vor afla la putere la acea vreme, indiferent carei coalitii apartin, sa nu mai faca sub nicio forma greseala de a accepta nominalizarea Codrutei  Kovesi pentru un nou mandat. Pe de alta parte, ca o culme a ironiei, dusmanii de moarte ai acesteia nu se vor sfii sa sponsorizeze si o ampla campanie mediatica pentru „exportarea”  sefei DNA la Bruxelles, doar ca sa scape de ea…

Ultimele stiri

  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Bilanț cumplit după surparea unei autostrăzi, în China. Numărul morților a crescut la 36/Sunt zeci de răniți
  • Tradiţii şi obiceiuri de Joia Mare, înainte de Paştele 2024. De ce nu se lucrează în această zi
  • Incident înspăimântător în Capitală! Brațul unei macarale a căzut peste o mașină parcată
  • Exit mobile version