Cauta

Mii de procurori, exclusi din magistratura!

Dupa ce Tudorel Toader a starnit „viesparul” din CSM, replica procurorilor a fost exact cea asteptata, „sagetile” Codrut Olaru si Augustin Lazar facand front comun. Ceea ce, in fond, este un lucru de admirat pentru aceasta breasla, mai ales intr-o Romanie a zilelor noastre in care restul profesiilor sunt atat de divizate. Numai ca intrarea in faza publica a razboiului mocnit care ardea de atata amar de vreme la temelia Justitiei nu este decat inceputul unei confruntari la sfarsitul careia nu mai este loc de niciun compromis. Pentru ca, in isteria creata pe marginea controversatei lupte anticoruptie, pana ce nu va exista un invingator si un invins, nu va fi liniste nici in sistem, nici in clasa politica si nici in intreaga societate romaneasca.

Procurorii nu vor mai rezista prea mult in magistratura

Mai ales ca, desi loviturile tot mai puternice si mai numeroase primite de catre „Republica Procurorilor” indica mai mult decat clar ca au apus vremurile de aur in care simplul zanganit al catuselor era indeajuns ca politicieni, demnitari sau importanti oameni de afaceri sa ia pozitia ghiocelului si sa „scuipe” orice, doar sa fie blagosloviti cu „izbavitorul” arest la domiciliu, razboiul este inca departe de se fi incheiat. Mai ales ca se va transforma intr-unul „de gherila” odata cu pozitia fara de echivoc a ministrului Justitiei, in timp ce, „raniti” de toate aceste atacuri concentrate impotriva lor, liderii „Republicii Procurorilor” sunt mai periculosi decat oricand, stiind si ei foarte bine ca deja sunt pusi cu spatele la zid si nu mai pot da niciun pas inapoi, singura solutie de salvare a influentei majore din magistratura ramanandu-le un contraatac feroce, prin care sa scape din imprejmuirea politica. Insa strategii minutiosului plan de decapare a DNA-ului tocmai ce ascut „sabia” pe care o tin bine ascunsa sub mantia rosie cu care intarata „taurul ranit”, sperand ca, dintr-o singura strapungere finala, sa dea lovitura decisiva !

Augustin Lazar si Codrut Olaru uniti in cuget si n simtiri

Iar dincolo de lupta la vedere care se va da la Curtea Constitutionala a Romaniei pentru revocarea sefei DNA, „next level” al planului prevede „revenirea” la situatia legislativa prin care cele cateva mii de procurori romani sa nu mai beneficieze de statutul de magistrati, dupa modelul altor tari din intreaga lume, de la Republica Moldova si pana la Statele Unite ale Americii!

Codrut Olaru

Asaltul final

Vremurile in care actul de Justitie era infaptuit in mod covarsitor strict de catre judecatori nu sunt chiar atat de indepartate. Asta vorbind strict temporal, pentru ca altfel situatia s-a schimbat radical. Mai ales ca, dupa ce au primit, in urma unor virulente campanii extrem de bine organizate, dreptul de a fi magistrati si de a sta, prin urmare, si simbolic vorbind la acelasi nivel cu judecatorii, procurorii au declansat ”Jihadul”! Iar „decaparile” in forta ale unor judecatori cu nume grele in lumea magistraturii si-au atins scopul urmarit, procurorii devenind astfel „prima vioara” in zbuciumata Justitie de la noi. Iata insa ca roata se intoarce si acum, la randul lor, judecatorii nu doar ca refuza sa mai intre in „campurile tactice” ale SRI-ului, dar sunt dornici mai mult decat oricand de razbunare.

Se separa apele in CSM

Astfel ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, voci puternice ale asociatiilor profesionale ale judecatorilor vor repune pe tapet delicata problema a retragerii statutului de magistrati pe care procurorii l-au obtinut cu ceva ani in urma. Ceea ce nu va face decat sa ridice mingea la fileu actualei coalitii de guvernamant, care are deja pregatita modificarea legislativa care „sa indrepte” acest veritabil „mar al discordiei” din Justitie. Iar cum modelul adoptat va fi cel american, acolo unde procurorii nici nu indraznesc sa viseze vreodata sa se bucure de acelasi statut precum judecatorii, initiatorii respectivului proiect legislativ spera ca astfel vor scapa cel putin de traditionala „urecheala” a ambasadorului Hans Klemm. Si va reprezenta, fara indoiala, semnalul declansarii asaltului final la „Republica Procurorilor”!

Ultimele stiri

  • Nicușor Dan, Paulică Lambrino și frizeria
  • Europa nu-și poate permite să se decupleze de China!
  • Cea mai puternică armată din lume nu are încredere în inteligența artificială?
  • Habemus… campioana!
  • Incendiu puternic în nordul Capitalei. Fumul gros, vizibil de la mare distanță/S-a emis RO-ALERT
  • Accident în Capitală. Au fost implicate un autobuz și un autoturism/Mai mulți călători, la spital
  • Protest spontan la Registrul Comerțului București. Activitatea cu publicul, suspendată/Ce solicitări au salariații
  • Firea, candidatul PSD la Primărie, a anunțat proiectele pentru Capitală
  • Scandal de proporții în Dâmboviţa! Persoane rănite, în urma unui conflict/Poliţiştii au tras focuri de avertisment
  • Piedone, ironii la adresa lui Ciolacu: „Văd c-ai mai albit în ultima lună! Stresat? Ești bine?”
  • Exit mobile version