Cauta

DNA: ALEZZI, aici și-a FĂCUT ZIUA, MOCA, ȘEFUL GĂRZII DE COASTĂ!

Gata, conducerea Gărzii de Coastă a fost ”disponibilizată” pe repede înainte, odată cu procedurizarea cu celeritate a anchetelor Direcției Naționale Anticorupție privindu-i pe capii structurii.

Astfel că directorul Gărzii de Coastă, comisarul șef Laurențiu Cristian Cicu este deja suspendat din funcție și singura dilemă în ceea ce îl privește este doar dacă mai apucă să se pensioneze înainte de a fi trimis în judecată sau nu…

În timp ce mâna sa dreaptă, comisarul – șef Petrică Bacaim, cel declarat polițistul anului 2021 parcurge deja în marș forțat drumul de la suspect la inculpat.

Bode ghiocel în fața lui Bacaim

Astfel că, la acest moment, Garda de Coastă este pur și simplu decapitată! Procurorii Direcției Naționale Anticorupție care au coordonat cele două anchete separate spulberând astfel, în doar două săptămâni, mitul intangibilității ”Frăției Frontieriștilor”! Semn că nu mai este nici Buda ce a fost odată…

Cicu a băut… A mâncat… A … Dar nu a plătit!

”Aere de gabor” ca la directorul Gărzii de Coastă mai rar de întâlnit în aceste vremuri tulburi, din moment ce oameni oricum obișnuiți cu astfel de ”atârnători” din sistem au ajuns să ceară – și bine au făcut! – sprijinul legal. Pentru că altfel riscau, ca atâția alții, să fie ”încălecați” de niște comisari – șefi care chiar nu au înțeles nimic din ”listele rușinii” dezvăluite în ultimele ”lovituri”.

Serviciu paralel de filaj la Garda de Coastă

Astfel că documentarea dosarului penal deschis de către Direcția Națională Anticorupție după denunțul depus împotriva  comisarului șef Laurențiu Cristian Cicu a dus la un rechizitoriu ”beton”.

Și fără a știrbi din munca tuturor celor care au contribuit la acest semnificativ efort de curățire a sistemului, trebuie să recunoaștem totuși că până și un student la Academia de Poliție nu ar fi avut dificultăți în instrumentarea anchetei. Din moment ce directorul Gărzii de Coastă a dat sfoară în Poliția de Frontieră, MAI și toată ”lumea bună” a sistemului că își face ziua de naștere în cea mai la modă locație de lux a Litoralului, pe Alezzi Yacht. Acolo unde invitații au fost desfătați cu cele mai rafinate băuturi și bucate… Ieșind cu adevărat o petrecere de excepție… Dar pe care cel care a comandat-o, comisarul șef Laurențiu Cristian Cicu, nu a mai plătit-o! De ce…? Pentru că așa au ”vrut mușchii lui” de director al Gărzii de Coastă!

În plus, existând și temeri că ”beneficiarul” s-ar fi putut simți destul de ofensat de ”obrăznicia” de a i se cere să achite ceea ce a consumat și astfel să facă ”una pe dos”, au fost dispuse măsurile legale care se impuneau. Prima fiind suspendarea din funcția de director al Gărzii de Coastă a comisarului – șef Laurențiu Cristian Cicu. Iar faptul că până și ceilalți membri ai ”Frăției Frontieriștilor” nu îi mai răspund la mesajele ”integral criptate” pentru a îl pensiona barem de îndată este cea mai bună dovadă că soarta acestuia este ca și pecetluită.

Bacaim, de la polițistul anului la inculpat

”Cu ocazia evenimentelor prilejuite de ziua Poliției de Frontieră Române, joi, 22 iulie, comisar șef de poliție Bacaim Petrică, din cadrul Gărzii de Coastă a primit distincția „Polițistul de frontieră al anului 2021”.

Ofițerul a coordonat activitățile specifice privind traficul ilegal de deșeuri, în care au fost descoperite 85 de containere încărcate cu deșeuri ce urmau să intre în țară. De asemenea, acesta a coordonat echipele operative în cazuri de contrabandă cu țigări, migrație ilegală, dar și a altor infracțiuni transfrontaliere.

Pe această cale, îi urăm felicitări și îi mulțumim pentru implicare și devotament”.

Comunicatul actualului său coleg de ”lot”, directorul suspendat al Gărzii de Coastă, Laurențiu Cristian Cicu nefăcând decât să legendeze și mai mult statutul de ”greu de ucis” al celui considerat ”cordonul ombilical” al … se știe cui! Statut întărit și de poziția ghiocel a ministrului Lucian Bode – la fel ca și a predecesorului său, Marcel Vela, de altfel –în fața lui Petrică Bacaim, la înmânarea distincției.

Așa că, atunci când a bușit mașina de serviciu doldora de tehnică pe drumul de întoarcere de la Timișoara părea că nimeni nu îndrăznea să îl întrebe pe Bacaim și altceva în afară decât de sănătate… Cum ar fi de ce se afla singur în autoturismul ”tunat” cu tehnică, într-o misiune operativă de filaj, atunci când trebuia să fie neapărat însoțit! Pentru a se elimina astfel din start eventualele suspiciuni cu privire la ”alterarea” probelor  obținute în acest mod. Sau cine plătește paguba deloc de neglijat…

Serviciu paralel de filaj!

Ce este drept, mult legendatul comisar șef Petrică Bacaim nefiind implicat în primul scandal de acest fel. Cu diferența că, pe atunci, ”Frăția Frontieriștilor” chiar că deținea controlul asupra întregului Minister al Afacerilor Interne.

Perchezițiile informatice trimit în instanță un dosar beton

Astfel că, în urma ”loviturilor”, anchetele interne privind halucinantele informări din interiorul Gărzii de Coastă se clasau în același ritm amețitor în care și erau deschise, indiferent de numele ”jucăriilor politice” de la fruntea MAI.

Cel mai sus ajungând, totuși, ancheta cu privire la ”serviciul paralel de filaj” descoperit a funcționa la nivelul Gărzii de Coastă, astfel documentat:

”s-a achiziționat din fonduri proprii o gamă largă de tehnică de filaj, interceptare, GPS, camere video, DVR-uri, monitoare, baterii de TIR cu care au fost dotate mașinile, tehnică folosită ilegal, fără avizele și autorizațiile care se impun (…) autoturisme folosite: Dacii Logan de culoare albă, Dacii Duster de culoare albă și albastră, Opel Astra, VW Transporter – fostă termoviziune – complet dezechipată și dotată cu tehnică proprie de filaj, filmare și monitorizare GPS, tehnică instalată pe timpul nopții în portbagaj (…) autoturismele sunt lăsate pe timpul nopții în diverse zone ale Municipiului Constanța, pentru a filma diverse activități, aspect ce nu se regăsește în foile de parcurs ale autospecialelor (…) în luna(…) anul (…) autospeciala Opel a fost spartă și tehnica furată (…) foile de parcurs nu sunt conforme cu realitatea, ca și notele de raport de la planurile de acțiune întocmite (…) achiziția a 12 sisteme GPS de monitorizare a autovehiculelor și 12 cartele SIM aferente încărcate lunar (…) folosirea tehnicii ridicate cu ocazia perchezițiilor – DVR, camere video – care nu sunt introduse fizic în Camera de Corpuri Delicte (…) tehnica constă în baterie TIR, redresor, cabluri de conexiune, camere video rotative, DVR cu Hard Disk încorporat, toate urmărite online cu ajutorul aplicațiilor de pe telefoanele mobile(…) în afara plăcuțelor de înmatriculare de acoperire avizate se folosesc și plăcuțe de înmatriculare false, străine”.

Și atunci normal că marea întrebare rămâne la ce folosea tot acest sistem minuțios privat de filaj paralel din cadrul Gărzii de Coastă… Mai ales că  informațiile astfel obținute nu au dus la deschiderea niciunui dosar penal? Și nici structurile ierarhice superioare nu au fost informate oficial? Dar, puțintică răbdare, că în urma ”suveicii” de percheziții din ultimele zile, au fost ridicate inclusiv computerele comisarilor șefi Laurențiu Cristian Cicu și Petrică Bacaim! Așa că iminentele percheziții informatice pot lămuri multe din ”misterioasele dispariții” din Camera de Corpuri Delicte… Dar și de ce se temeau atât de tare, atâția potentați ai Constanței sau demnitari care făceau greșeala să își ”aranjeze” vacanțele pe Litoral, de ”serviciul privat paralel de filaj” de la Garda de Coastă…

Ultimele stiri

  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Guvernele, în foame de bani: taxele pe mașinile electrice adaugă costuri pentru cumpărători
  • Ion Iliescu, un mesaj care a cutremurat Facebook: „Le mulţumesc angajaţilor SPP, foşti şi actuali…”/Ultimele vești despre starea fostului președinte
  • Washingtonul alege momentul nepotrivit pentru a provoca China
  • Exit mobile version