AcasăNewsCrește tariful de referință în cazul RCA-urilor! Majorări de peste 35%

Crește tariful de referință în cazul RCA-urilor! Majorări de peste 35%

rcaCrește tariful de referință în cazul RCA-urilor! Majorări de peste 35%

ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) a publicat, marți, 7 martie, noile tarife de referință în cazul RCA-urilor.

Astfel, în cazul persoanelor care își fac asigurarea auto obligatorie, creșterea anuală a tarifului de referință va fi de peste o treime.

Cel mai mic tarif de referinţă este de 1.006 lei

Tariful de referință reprezintă „prima de asigurare cu caracter orientativ, determinată pe baza datelor statistice de la nivelul pieţei de asigurări RCA”, potrivit legii 132 din 2017.

Astfel, potrivit Libertatea „estimarea ASF nu este obligatorie pentru firme, dar este un indicator în special pentru clienți, introdus în 2017 în lege ca obligație a ASF, o grilă de informare pentru clienți și de echilibru pentru piață”.

De exemplu, pentru persoanele între 31 și 40 de ani, cu mașini cu o capacitate cilindrică sub 1,2 litri, polița de referință crește de la 802 lei la 1.114 lei.

Tarifele de referinţă RCA publicate de ASF sunt orientative, iar asigurătorii pot oferi preţuri care să fie sub tariful de referinţă sau peste, în funcţie de istoricul şoferului şi de alte criterii de risc pe care companiile le analizează în momentul în care se face ofertarea.

De asemenea, sistemul de bonus-malus, care fie recompensează şoferii care nu au avut accidente rutiere prin reducerea unui procent din preţul oferit pentru poliţele RCA, fie adaugă un procent la preţ, influenţează preţul final al ofertei pe care şoferii o primesc de la asigurători. Prin urmare, tarifele de referinţă nu sunt valori obligatorii impuse.

author avatar
Andreea Vlad
773 afisari

20 COMENTARII

  1. Fabulos ! Asa ne fuut securistii pana la ultima centime din protofel si vom renunta la masini – ne vom intoarce in grote !

      • mars in dummnezeii ma-tii de securist ! Nu de gasca parazitilor „asiguratori” vorbeam! Permanent mananci rahat si aperi mafia de stat – STAT MAFIOT CARE NU COTROLEAZA INFLATIA !
        ASF ce este ? Numai articole de naspa pe net despre golanismele facute de acest „organism”!

  2. Asta ca sa acopere plata avionului privat in care se plimba Iohanica?
    Ca iesea la pensie si nu vazuse Japonia.
    A fost cu ravasitoarea cu genunchii nodurosi si goi ?
    Sa ne spuna oficial cu ce rezultate s-a intors pentru Romania!

  3. Așa-i românul înghite tot rahatul acestor hoți și bandiți!…de ce nu luați exemplul franței, belgiei, olandei boilor?..
    Ieșiți în stradă si focul pe ei ,pe mama lor …să aiba curaj milițienii lui Bode să intervină, ca jar mănâncă !…
    Ne fură toți, de la johannes până la ultimul găinar din țară!…
    Demisia guvernului și a lui Iohannis…

    • Numai umflari de taxe , rate , impozite , preturi necontrolate! – De unde dracu bani ? Deja nu-mi mai ajung banii de la o luna la alta – Daca tot murim , sa murim impreuna !

  4. Vreau puulaaaa !!! Va rog, daca e cineva disponibil sa ma stringa de gat cu un penis gigant!!! Promit ca toata noaptea stau in genunchi sub clar de luna si il sug pana dimineata! Vreau puulaaaaaaa frumoasa, lunga si dreapta cu vene groase! Sufar de ejaculare prematura si incontinenta, pot fi numai pasivul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger