Cauta

Daniel Morar, filat de SRI de trei ani!

Desi a fost retras strategic in „cimitirul elefantilor” de la Curtea Constitutionala, iata ca pentru Daniel Morar au aparut primii norisori de probleme si in paradisul celei mai inalte instante din Romania. Iar daca omului pe care Traian Basescu il deplange si acum i-ar trece cumva prin cap sa se autovictimizeze, dand de inteles ca i s-ar pregati mazilirea din cauza ultimelor decizii luate ca judecator la Curtea Cosntitutionala, ar fi bine ca acesta sa-si aminteasca, daca a uitat cumva, ca problemele i se trag inca de pe ultima suta de metri a mandatului sau in fruntea DNA.

Daniel Morar a sperat zadarnic ca va ajunge prim procuror european

Astfel, este suficient sa amintim ca, inca din 2013, deci de acum trei ani, dezvaluiam in exclusivitate ca „SRI sapa dupa dosarele dosite de Daniel Morar”. Un material incendiar, in care scriam negru pe alb ca structurile cu atributii in combaterea scurgerilor de informatii au intrat in alerta, demarand inca de atunci ample verificari privind informatiile despre dosirea in sertarul fostului sef al DNA a unora dintre cele mai sensibile dosare. Iar acum, ca lucrurile vor incepe sa iasa la iveala, sa nu uitam nici ca printre initiatii sistemului se vehicula pe atunci tot mai insistent ca,  prin acest „non-combat” subit, Morar ar fi jucat o carte mare, care insa nu i-a iesit.

Pe mana lui Barroso

Traian Basescu si Manuel Barosso, aprigi sustinatori ai fostului sef al DNA

In 2013, fostul presedinte al Comisiei Europene, Manuel Barroso, anunta cu surle si trambite ca, pana la sfarsitul mandatului sau la Bruxelles, vrea sa puna pe picioare propria structura de lupta anticoruptie a CE, in fruntea careia va fi numit un prim procuror european. Iar unul dintre cei care, la acel moment, se spune ca isi facea sperante ca va parasi plaiurile dambovitene pentru a accede la inalta functie – care iata insa ca nu a fost infiintata nici macar acum! – era nimeni altul decat Daniel Morar. Puternic sprijinit de Traian Basescu. Cel care, sa nu uitam, era la randul sau unul dintre favoritii lui Barosso. De asemenea, tot atunci au inceput sa apara si suspiciunile cu privire la faptul ca, inainte de a preda sefia DNA, Daniel Morar  incepuse sa o lase mai moale cu sarcinile prevazute in „fisa postului”. Si, chiar daca la acel moment de la Palatul Cotroceni i se propusese „rocada” si preluarea functiei de procuror general al Romaniei, Daniel Morar a preferat sa mearga pe mana Bruxelles-ului. Asa ca Basescu i-a taiat imediat macaroana, semnand de urgenta decretul prin care, in loc de Comisia Europeana, Morar ajungea la Curtea Constitutionala. Iar in loc de Barosso, s-a trezit ca il are sef pe Zegrean.

Operatiunea „Xerox”

20.06.2013 - „National” a dezvaluit intrarea lui Morar sub vizorul SRI

Tot acum trei ani, cand serviciile erau cu ochii pe Daniel Morar, acestea nu monitorizau doar prea desele intalniri ale fostului sef al DNA cu oficiali europeni din echipa lui Barosso, dar si asa-numita „operatiune Xerox”. Era vorba despre o veche cutuma a unor sefi din justitie care, stiind ca schimbarea lor este iminenta, incercau sa-si puna la adapost viitorul profesional, inclusiv prin „bagarea in maneca” a unor informatii secrete. Asa ca, vorba celor de la contrainformatii, „duduia xeroxul” de cate copii se faceau…

„Buba” 1

Iata ca, la trei ani dupa dezvaluirile din „National” privind tinerea la sertar a unor dosare sensibile, acestea au fost confirmate de catre actuala conducere a DNA. Iar primul dosar despre care s-a recunoscut oficial nu doar ca fusese dosit, dar chiar inchis de catre procurorii anticorupotie sub mandatul lui Daniel Morar, este cel privind „mafia ANRP” si care viza restituirea ilegala a nu mai putin de 43.000 de hectare catre Gheorghe Paltin Sturza, prin intermediul lui Viorel Hrebenciuc. Iar acest dosar care a spart „buboiul” restituirilor nu doar ca a fost redeschis acum, dar oamenii Laurei Codruta Kovesi au ajuns si la alte nume grele ca Remus Truica sau Paul Lambrino.

„Buba” 2

Rascolind prin „scheletii” din dulapurile DNA a fost gasit si dosarul in care fusesera filati mai multi sefi ai unor institutii de forta din Prahova, precum IPJ, DGA, ANAF si Parchet. Si, din nou, dosarul a fost redeschis, procurorii considerand ca probele pe care nu le-au vazut „moraristii” pot duce la retinerea si trimiterea in instanta a „gruparii Cosma”, condusa de chiar fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova si la care aderasera nume grele, inclusiv din sistem. Iar dupa cum sustin sursele noastre, operatiunea de „dezgropare” este de-abia la inceput, asa ca ar trebui sa ne asteptam si la alte surprize incendiare…

Ultimele stiri

  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Jocuri de putere la Moscova. Începe marea epurare?
  • America, prima victimă a tranziției energetice?
  • Exit mobile version