Cauta

Medicii ne cheamă în spitale. Preferăm să murim acasă!

Oamenii nu mai au încredere în spitale și în medici

Conducerea unui spital bombardat cu plângeri penale de malpraxis, deconturi fictive și ucidere din culpă a cerut presei să înceteze campania de denigrare. Pe motiv că pacienții se tem să se mai interneze. Și au toate motivele să se teamă, pentru că intrarea în spital echivalează cu o intrare pe culoarul morții.

Cazurile tot mai multe care ajung la redacția ziarului Național au ajuns să mă copleșească. Cruzimea, cinismul și dezumanizarea medicilor din spitale depășesc orice limită a imaginației. Și da, vorbesc la modul general, pentru că, în loc să facă un pas în față și să denunțe crimele din unitățile sanitare, medicii au făcut front comun în apărarea celor care au comis astfel de fapte. Știu că mai avem încă medici dedicați, profesioniști și cu dragoste de oameni, dar faptul că ei tac mă intrigă, pentru că asta îi face și pe ei complici ai sistemului.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Arad, care a înregistrat și continuă să înregistreze zeci de plângeri penale pentru abuz în serviciu, omor din culpă, deconturi fictive și malpraxis, a făcut conferință de presă și a cerut jurnaliștilor să înceteze campania de denigrare. ”Încep să ne plece medicii de la ATI din cauza presiunii mediatice la care sunt supuși. Cu acest prilej, v-aș ruga să încercăm să nu mai punem atâta presiune pe ei, pentru că și ei sunt oameni și ajung la un moment dat să clacheze. Da, și eu sunt de acord că, dacă cineva greșește, să plătească, dar vă rog să nu mai puneți presiune pe ei. Avem deja 2 medici de la ATI care vor să plece, unul deja și-a scris demisia. Singurele motive pentru care pleacă sunt aceste lucruri, îi este frică să pună parafa și pe prescrierea de antibiotic. Departe de mine gândul să spun că dumneavoastră sunteți de vină ( n.r. presa), dar și ei ajung la un blocaj. Să încercăm să discutăm, dacă auziți orice, ar fi bine s-o discutăm înainte să apară în presă. A fost un an foarte greu, trebuie să înțelegeți că nu e ușor să ajungi de pe locul doi național la număr de cazuri și de decese, pe locul 18 și zic că ne-am descurcat”, a afirmat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Arad, Mircea Onel.

”Aveți încredere în noi”

Medicii de la spitalul din Arad au cerut ajutorul presei ca să-i convingă pe oameni să se interneze încă de la primele semne ale bolii. ”Să nu încerce să se trateze acasă, până când starea lor de sănătate se înrăutățește într-atât de mult încât nici noi nu mai putem să facem nimic. Trebuie să ne îndreptăm toată atenția spre conștientizarea populației. Să aibă încredere că facem tot posibilul în lupta cu acest virus. La spitalul din Grădiște 84 dintre cele 91 de paturi sunt deja ocupate”, a declarat dr. Dana Olar, medic primar pneumologie și șef de secție. Oamenii au avut încredere și s-au dus la spital, chiar dacă simptomele erau ușoare, dar a fost ultimul lor drum. Internarea în spital a urmat același tipar: stare generală bună timp de 3-4 zile, urmată de o decompensare masivă și de deces. Totul cauzat de tratamentele haotice și mortale aplicate. Și atunci, cum să le ceri oamenilor să se sinucidă?  ”Denigrarea asta în presă face rău și pacienților, nu numai nouă. Să nu credeți că nouă ne este ușor să vedem pacienți suferind, urlând sau că mor. Din păcate așa este boala. Unii fac forme foarte urâte și grave, unde tot ce putem face este să fim lângă ei, mai mult nu se poate”, a afirmat dr. Erika Repolski Simon, medic primar pneumolog în același spital.

Doar amenzi pentru tortură

În urma scandalului provocat de dezvăluirile singurului asistent medical de pe ATI din țară care a avut curajul să vorbească, măsurile luate de DSP au fost batjocoritoare la adresa victimelor. Astfel, în urma unui control efectuat la Secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, DSP a aplicat amenzi în valoare totală de 12.000 de lei pentru nerespectarea procedurii privind contenţia (legarea pacienților) şi lipsa parafei medicilor specialişti sau primari în foile de observaţie, unde există doar parafa medicului rezident an I sau II.

Ultimele stiri

  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Exit mobile version