Cauta

ALERTĂ COVID-19! Varianta Centaurus, ultima apărută, mai periculoasă decât Omicron! – VIDEO

Îngrijorare în rândul experților! Centaurus, noua variantă COVID, provoacă temeri - VIDEO (foto: captură video)

Din păcate, pare să revină tot mai puternic îngrijorarea cauzată de COVID-19, pe măsură ce se vorbește și despre o altă variantă a Omicron.

Și anume, specialiștii în virusologie se arată îngrijorați cu privire la apariția unei alte variante Omicron cu răspândire rapidă, care câștigă rapid teren în India și a ajuns deja în Marea Britanie. Varianta a primit deja și un nume „Centaurus”.

Varianta BA.2.75 – supranumită „Centaurus” – a fost detectată pentru prima dată în India la începutul lunii mai, titrează The Guardian. De atunci, cazurile din Marea Britanie au crescut brusc – și aparent mai rapid decât cele ale variantei BA.5 extrem de transmisibile, care este de asemenea prezentă în India, și înlocuiește rapid varianta BA.2 dominantă anterior în multe țări.

Variantă „în monitorizare” la nivelul ECDC, încă din 7 iulie

Noua variantă, BA.2.75, ar fi ajuns deja în alte aproximativ 10 țări. Inclusiv în Marea Britanie, Statele Unite, dar și în Germania, Australia și Canada, conform aceleiași surse.
Avertismentul specialiștilor în sănătate apare pe fondul solicitării venite din partea parlamentarilor britanici, care au cerut intensificarea eforturilor pentru a-i convinge pe cei aproape 3 milioane de adulți din Anglia, care nu au făcut încă vreo doză de vaccin anti-COVID, să se vaccineze.

Ar mai fi de menționat că Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a desemnat-o „variantă în monitorizare” încă din 7 iulie, ceea ce înseamnă că, titrează publicația citată, există unele indicii că ar putea fi mai transmisibilă sau asociată cu o boală mai gravă. Dar informațiile sunt încă puține.

Pe de altă parte, și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) monitorizează îndeaproape noua variantă.


Ce anume i-a alertat pe experți

Ce anume le-a atras atenția în mod special specialiștilor în cazul acestei noi variante? Pe lângă aparenta sa creștere rapidă și răspândirea geografică largă, virusologii au fost alertați de numărul mare de mutații suplimentare pe care BA.2.75 le conține, în raport cu BA.2, din care ar fi evoluat.

„Nu atât mutațiile sunt cele care îngrijorează, ci mai mult numărul/combinația lor”,

a menționat dr. Tom Peacock, virusolog la Imperial College London, conform aceleiași surse.

Peacock a fost, de altfel, primul care a identificat Omicron ca o potențială îngrijorare, în noiembrie 2021.
YouTube video player

Câte cazuri noi de COVID au fost anunțate miercuri, 13 iulie, în România

Conform raportării venite miercuri, 13 iulie, de la Ministerul Sănătății (MS), „în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.777 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 267 mai puține față de ziua anterioară. 763 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”.

Totodată, MS a mai anunțat că în unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.442, cu 81 mai multe față de ziua anterioară. „De asemenea, la ATI sunt internate 87 persoane, cu 3 mai puține față de ziua anterioară.

Dintre cei 87 pacienți internați la ATI, 68 sunt nevaccinați”, se menționează în raportarea oficială.


YouTube video player

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version