AcasăCORONAVIRUSĂsta-i „sfârșitul pandemiei?” Infecțiile cresc, varianta stealth Omicron se răspândește în...

Ăsta-i „sfârșitul pandemiei?” Infecțiile cresc, varianta stealth Omicron se răspândește în întreaga lume

Cazurile de Covid sunt în creștere în Europa, un număr tot mai mare fiind atribuit prevalenței unei subvariante „stealth” a tulpinii omicron.

Au crescut dramatic în Regatul Unit în ultimele săptămâni, în timp ce Germania continuă să marcheze un record de infecții zilnice cu peste 250.000 de cazuri noi pe zi.

De asemenea, Franța, Italia, Elveția și Țările de Jos văd că infecțiile încep să crească din nou odată cu relaxara măsurilor sanitare și răspândirea variantei omicron, cunoscută sub numele de BA.2.

Și China a raportat marţi 5.280 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la primul val epidemic de la începutul anului 2020.

Oficialii din domeniul sănătății publice și oamenii de știință monitorizează îndeaproape BA.2, care a fost descrisă o variantă stealth, deoarece are mutații genetice care ar putea face mai dificilă distingerea de varianta delta folosind testele PCR, în comparație cu varianta omicron originală, BA.1.

Noua subvariantă ar fi cea mai recentă dintr-un lung șir care a apărut de la începutul pandemiei în China la sfârșitul anului 2019. Varianta omicron – cea mai transmisibilă tulpină de până acum – a depășit varianta delta, care a înlocuit ea însăși varianta alfa.

BA.2 este acum responsabilă pentru peste jumătate din cazurile noi din Germania și reprezintă aproximativ 11% dintre cazurile din SUA

Se așteaptă ca acest număr să crească și mai mult, la fel ca și în Europa.

„Este clar că BA.2 este mai transmisibil decât BA.1 și acest lucru, combinat cu relaxarea măsurilor de atenuare și scăderea imunității, contribuie la creșterea actuală a infecțiilor”, a spus Lawrence Young, profesor de oncologie moleculară la Universitatea Warwick.

Atâta timp cât virusul continuă să se răspândească și să se repete, în special în populațiile care sunt insuficient vaccinate sau în care imunitatea indusă de vaccin scade, „va produce noi variante și acestea vor rămâne o amenințare continuă chiar și pentru acele țări cu rate ridicate de vaccinare”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
956 afisari

3 COMENTARII

  1. ”„va produce noi variante și acestea vor rămâne o amenințare continuă chiar și pentru acele țări cu rate ridicate de vaccinare”.” Ha ha ha ha! Pai nu exista ”vaccin”!
    Cum e aia? 2 masti pe mecla, inchisi in casa, dezinfectie cu spirt, diostantare ”sociala” etc!

  2. Vor fi variante si tulpini.Care e problema?
    Ne inchidem in casa sa…ce? Oricum o luam.Imunizarea naturala s a dovedit a fi eficienta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger